Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

jaeny

ahoj maculka,a čo ti konkrétne povedali,o akú tetániu sa jedná?Ja mám napr.manifestnú,príznaky sú skoro stejné,Kvetka hyperventilačnú ale rozdiel je malý,napíš

maculka

AHOJ VSETCI. kDE SA VZALA TA OSKLIVA TETANIA? PRECO JU MAM A CO JU VYVOLALO? PRED 3TYZDNAMI MI ESTE NIC NEBOLO A PRED 2DNAMI SOM ZAZILA DRUHY KRAT STAV, KTORY LEKARKA PRIPISUJE TETANII. TEN STAV, KED MI STRPLI USTA, RUKY... VYDESILO MA TO.

elfy

Prosim was je aj toto ta tetania: ked chodim v hromadnej doprave zacnem mat take dive flipy v ustach an ewiem co mam robit stale si myslim ze mam hlavu otecenu nejak trapne az nakoniec my zacne trpnut cela tvar. Vie mi dakto poradit?

jaeny

ahoj Kvetka,ešte ti to neprešlo?Ja som od januára nemala žiadny záchvat,chvalabohu ale beriem Cipralex,magneB6 a 3v1(magnézium,kalcium,zinok( dlho si sa neozvala?

kvetka.

sonus, neboj, tetaniu ma hodne ludi, priznaky sa mozu lisit. moje mozes citat v uvode. to je asi ten najhorsi moj stav, ked mi strpne tvar, ruky, nohy a zacinam "zomierat". ale uz som niekde pisala, ze zatnem ruky pri nadychu, pevne drzim zatate paste a potom pri vydychu ich otvorim. tak to opakujem kym mi sok neprejde. pomaha to. inak by som musela spopnut bus a ukoncit moju cestu....stava sa mi to v dopr,.prostriedkoch. casto ma bolieva hlava, aj mi byva na odpadnutie, tak bezne mimo dopr.prostriedky, mozno to ma nieco s tetaniou, to neviem,nepoznam vsetky priznaky, tieto beriem ako normalnu slabost.

kvetka.

vapnik s magneziom? preco mi lekarka povedala, ze sa to tak casto hovori, ale nie je to pravda? ona ma pravdu alebo to, co sa hovori? beriem len magnezium a zinok.

figuliová naďa

Konečne som to našla! Mne diagnostikovali Tetanický syndróm minulý týždeň. Mala som nejaké problémy s chrbticou, ktoré ešte pretrvávajú. Ale nonstop sa mi točila hlava (2 mesiace) a potom som dostala ešte aj 2 záchvaty. Búšilo mi srdce, bolo mi na odpadnutie a celá som sa triasla. Jedenkrát to prichádzalo ako vlny czunami a druhýkrát ma to tak zlomilo, že som len ležala. Ale aj mimo týchto záchvatov som sa len tak motkala skoro 2 mesiace! Boli dokonca dni, keď som ani nemohla čítať! Už som si začínala myslieť, že mi šibe! Neurologička mi dala nejaké oblbováky na tri mesiace. Okrem toho som si kúpila vápnik a horčík v jednom. Uvidíme.