Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

jaeny

ahoj maculka,ja som tiež mávala trpnutie prstov až po rameno,nevedeli čo to je a tak mi operovali laket,potom som dostala taký záchvat ako píšeš ty a tiež ma odviezla záchranka do nemocnice a tam mi zistili tetániu ale nič mi nevedeli povedať,iba pri záchvate pomaly dýchajte do sáčku až na neto som sa čo- to dozvedela

maculka

ale pravdu povediac o tejto poruche, alebo chorobe som sa dozvedela az na nete. Lekar mi len sucho povedal, ze s tym sa treba naucit zit.

maculka

ahojte. Kvetka,ja zase nemam krce v prstoch, ale brnenie ktore zacne od koncekov prstov a ide k ramenu. Potom mi strpla cast tvare a jazyk. Mala som privolanu zachranku,lebo sa mi to stalo v praci a v soku boli aj vsetci okolo mna.Az mi pichli magnezium, potom sa mi ulavilo. Ale zle mi bolo cely den.

jaeny

ooo,môže to byť aj pri štítnej žlaze,tam sa tá únava tiež prejavuje,prečítaj si ešte aj hormonálne ochorenie a štítna žlaza Lubochna,možno niečo vyčítaš,ja mám jedno i druhé,spolu to súvisí,tiež som marodila 4 mesiace a tie som strávila vačšinou na PC a hlavne tu som sa viac dozvedela,založ tému a uvidíš,pá

kvetka.

ooo, ja som tiez hrozne unavena, ale neviem, ci to ma v mojom pripade nieco spolocne s tetaniou. prvy tetaniky atak som mala pred 20 rokmi,a unavu citim poslednych 5 rokov.

kvetka.

ahojte po dlhom case. tak to moje trpnutie je podobne ako vase, az na to, ze sa mi to stava len v dopr.prostriedkoch,mimo vlaku, a ked vyjdem na vzduch a predycham to, tak to zmyzne. a nemam zrychlene dychanie pocas tetan.soku....aspon nie zretelne zrychlene. ale na zomretie mi je. naposledy som to prezivala tento rok...januar. a to som nedychala do sacku, lebo som ziaden nemala, ale zatinala paste, co som niekde opisovala. poradila mi to kamaratka a jej lekarka, lebo ona mava horisie stavy. ucinkovalo to.
maculka, mne to prejde, ked opustim dopr. prostriedok a citim sa, akoby sa nic nestalo. hlava ma neboli, nie je mi zle. akoby si sibla kuzelnym prutikom, som ok.
tiez mas krce v prstoch a vykruca ti ich do vsetkych stran?
paaaaaaaa

ooo

VeĎ ja viem, ja som si to diagnostikovala sama na základe príznakov :) Ale už som sa aj objednala znovu neurológovi. Len som chcela vedieť, či vám pri tom braní Magne B6 vymizla únava, lebo o to mi hlavne ide...