Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
Vieš čo Jeany, ja už kašlem na doktorov som si povedala...nato koľko mám rokov som ich už pochodila až-až. MagneB6 som si nasadila, tak uvidíme... viac neriešim, len sa idem venovať svojej psychike, aby som bola v pohode a hotové, no nieM
čauko ooo,to si ale dopadla,mna by iste z nej trafilo a nemáš inú možnosť navštíviť iného neurologa,pozri na nete a objednaj sa inde,budem držať palečky alebo skús prírodné,pá
Serotonin je zodpovedny v tele za dobru naladu a hlboky spanok(niekedy nazyvany aj hormon stastie...)
Telo ho stale vytvara a zaroven absorbuje-nici.
Je skupina patentovanych syntetickych drog, ktore (okrem ineho...) zabranuju ciastocne niceniu(reuptake)serotoninu, a tym sa udajne jeho hladina v tele zvysuje.
Vsetky do jednoho ale maju rozne bocne ucinky a naviac su navykove, takze ked s nich chce clovek odist, sposobia v nervovom systeme katastrofu.
Mnohe z nich po case stracaju ucinnost(telo si navykne na ne), takze po case nie su na nic, ale nemozes ich prestat brat, lebo nasledky prestania znamenaju velke nervove poruchy
Zvysenie hladiny serotoninu sa da ale dosiahnut bezpecne doplnkami vyzivy, prirodzenymi latkami(polotovarmi) ako melatonin(3 mg pred spanim), 5-HTP2x50 mg) a inymi
Proti pocitu uzkosti posobi dobre aj lubovnik bodkovany(St John's Wort=hypericum perforatum)(1-2 gramy 0.3% hypericin
Tieto nemaju v odporucenych davkach ziadne postranne ucinky, a mozu sa prestat brat kedykolvek bez nasledkov.
Tj beries ich len vtedy, ked citis potrebu a nie stale
Kontraindikacie su na viacere farmaceutika, takze lekari nedoporucuju kombinovat tieto prirodzene s predpisovymi drogami.
Noo, takže ja som konečne bola u tej neurologičky a môžem povedať, že väčšiu kravu som ešte nevidela. KEby ste počuli, čo tá drístala! Dávala mi prednášku o mužoch a o deťoch a rozprávala mi tom, ako je ona nešťastná v manželstve a ako si niekto môže byť istý, že to je to pravé orechové a že načo sú nám deti; že jejide na nervy mýtus, že žena je tu na to, aby rodila. Medzi rečou povedala aj to, že mám tetániu, že som hysteroidná a žeby som mala chodiť na skupiny neurotikov a že liečba psychiatričky sa jej zdá zlá. Tiež uviedla, že magne som si mohla nasadiť sama a načo tam vôbec chodím. Že panická porucha a tetánia je to isté. Tak som išla druhý deň svojej psychiatričke, zvýšila mi dávku cipralexu o pol tabletky a povedala mi, že veľmi dobre vyzerám, že vidno, že som spokojná, že mám iskru v očiach... Tak chápete to??? ja vôbec
Sam vitakalcin je vyrobeny zo skrupin vajec, kde sa vapnik nachadza hlavne vo forme karbonatu(uhlicitanu)
Karbonaty nie su velmi vhodne na vstrebavanie,ako som uz pisal
ahoj,ja som dostala ešte k magneziu aj vitacalcin,má napomôcť vstrebávaniu
Mozno mas zdroj magnezia vo forme, ktoru nevies absorbovat.
Najlepsie sa absorbuju horecnate(magnezium) organicke zluceniny(citrat, glukonat(glukonan),laktat,maleat(jablcnan)
Skus hladat na Google.sk pod;:
doplnky, glukonat, magnesium
ja si davam magnezium kazdy den, preventivne, hlavne pred dalekymi cestami. je ale zvlastne, ze niekedy sa mi tetania prejavi uz po 5 min.cesty, inokedy mozem cestovat aj dva dni vkuse a nic. Lekar mi povedal, ze je to cisto psychicka zalezitost, tak neviem....ale magnezium mam stale nizke.
ak to suvisi s hladinami serotoninu, daju sa upravovat vecernou davkou melatoninu(3 mg, uspava) alebo stimulovat 5-HTP(2x50 mg)
Nevidim tu sice suvislost, ale hormony mozu sposobit rozne poruchy v tele, neda sa to vylucit.
Naviac, zvysene hladiny serotoninu vyvolavaju pocit spokojnosti a vyrovnanosti.
Sory,trochu som to poplietla.Studovala som modneho dizajnera a tam do nas nauku o textile pchali v jednom kuse,tak sa mi to nejak poplietlo s husenickami priadky no. Oooo dik ze ma aspon ty chapes,serotin tak tak.
Drahy RNG alias rengen? ked to ma priadka vo vylucovacich zlazach a pomaha jej to pri pradeni hodvabu,mozno to pomoze aj tebe!Neskusal si nevies:)