Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
zistli mi tetanicly syndrom a dali mi na to lieky ale vobec mi to nepomaha nic sa mi nelepsi uz som chora dost dlho berem magnezium kalcium a vobec sa to nadava do poriadku da sa to niekdy vyliecit?ja uz som z toho v kococh neviem kedy sa mi to zlepsi niekedy mam pocit ze to je uz vsetko v poriadku a potom to zase zacne.kedy sa toho zbavim a ako?
ahoj jarik, no bolesti hlavy mavam casto aj chvilkove busenie srdca, len ako som spomenula mala som problemy so srdcom, tak si myslim ze to bude skor kardio-vaskularne, ale trpnutie nemam a tlak v hlave mavam tiez casto...hypervent. tetania sa moze prejavovat roznorodo, aspon podla toho co tu pisu ludia
bellona,ahojky...chcem sa spytat, ci je pri hypervertilacnej tetanii normalne, ked mas tlaky v hlave, trpne ti cely den hlava ,boli ta chrbat a buse ti srdce...ale nepride to len sem tam, ale tie tlaky mam cely den..je to mozne?test na tetaniu som mal pozitivny..je mozne,aby to bolo z niecoho ineho?
Ahojte vsetci co trpite hyperventil. tetaniou...mam 17 a moje prve priznaky sa objavili mozno este pred 7 rokmi, kied som sa jedneho vecera proste nemohla nadychnut, bolo to hrozne, zacala som plakat a vsetko sa nahle zlepsilo...potom sa to uz neopakovalo, ale casto som mala krce, tak mi dala doktorka magnezium a okrem toho som mala aj problemy so srdcom, takze som si toho prezila....par rokov na to som mavala casto neznesitelne krce, zacala som mat problemy v skole a same stresy,lekari mi povedali, len aby som sa ukludnila, dokonca mi odporucili psychologa.potom ma cakalo mnozstvo vysetreni a nakoniec som sa dozvedela co mi vlastne je. hyperventilacnu tetaniu mi diagnostikovali asi dva roky dozadu, vobec som nevedela co to znamena, ale postupne som si zohnala literaturu o tejto chorobe no a teraz sa venujem tai ci a denne prijmem dostatok tekutin, snazim sa vyhnut stresovym situaciam, hoci to mnohokrat nejde...ale radim vam, skuste tie cvicenia na dychanie, naozaj to pomaha :))
Stale sa mi zda, ze vacsina nevie co to hyperventiacna tetania je a rozdiel medzi hyperventilacnou a inymi(hlavne s nedostatku mineralov.
Hyperventilacia je zrychlene dychanie.
Pricina je nervozita , stress, hormonalne problemy a podobne.
Pri zrychlenom dychani je privela kyslika v systeme a primalo kyslicnika uhliciteho(CO2). To vedie k vsetkym nasledkom.
Dychanim do papieroveho vrecka vdychujes uz vydychnuty kyslicnik uhlicity a tym si znormalizujes v tele pomer medzi kyslikom a CO2 pomerne rychlo.
Predist zachvatu sa da spomalenim. dychania
Ludia, co maju na to nabeh by sa mali naucit kontrolovat dychanie.
Je viacej druhov cvicenia(yoga, thai chi a ine) kde sa clovek moze naucit spravnemu rytmu dychania aj napriek stresu a tak predist hyperventilacii.
Ukludnujuce doplnky tiez pomahaju, rozne vitaminy B,magnezium, kalcium, upokojujuce vytazky z rastlin a prirodzene prostriedky na regulaciu neurotransmiterov(chmel, valerian, pastierska kapsicka,kamilky, lubovnik bodkovany,SAM-e, l-tryptophan a jeho ucinnejsia forma 5-HTP).
magnézium si kúp...Magne B6 sa to volá..a hlavne vela pi,aspoň 2 litr denne..
ahoj všetci...čítam vaše príspevky,a zisťujem, že to mám asi aj ja, len som to nevedela doteraz pomenovat a ani doktor mi nič nepovedal, dokonca ani neurolog u ktorého som bola, na točenie hlavy mi dal rivotril, teraz mám letiet na dlhú cestu, poradí mi niekto či sa mám niečoho obávat? Ten rivotril už neužívam...ale ani žiadne magnézium a nič podobné...dakujem
Ahojte vsetci s touto neprijemnou hyperventilacnou tetaniou. Mam taky isty problem,ako vy . Neviem ako sa z toho dostat . Je to hrozny pocit. Prave to ma prilakalo na internet a konecne sa s touto hroznou vecou oboznamit. Nasla som tu Vas. Nechcem to tak napisat,ako to napisem. Ale som stastna aspon trochu ze, nie som jedina,co to preziva.Akurat prave teraz som sa ju snazila stlmit.Bol to znovu hrozny pocit, myslela som,ze to znovu nezvladnem. Myslela som, ze idem umriet. Stav beznadeje, uzkosti a clovek nevie co vlastne s tym.Z nicoho nic som spustila plac, hrozny plac,kde mi tuto hyperventilaciu odblokovalo. Nechapala som, ze placom som sa na chvilku dokazala zbavit tohoto hrozneho pocitu. Najradsej by som plakala stale, aby sa mi ten pocit v zivote nevratil. Trva to uz pol roka ja neviem ,co mam robit naozaj neviem. Naco su ti doktori, ktori ma posielaju po doktoroch a vyhovaraju sa jdeden na druheho. Nikto mi nedal ani radu na posranej Orave. Az v Bratislave pri plucnom mi povedali, ze trpim touto chorobou. To bol pokrok ale nic viec. Kupte si magnezium, dychajte do sacku a ono to prejde. Ako sa im to lahko povie,ked v zivote tento pocit nezazili. Nikomu to neprajem a vy sami viete, ze tento pocit sa neda ani opisat. Neviem , kde sa stala chyba v mojej psychike fakt neviem. Ale muselo sa to niecim vytvorit. Prosim Vas ak viete nieco, co by mi pomohlo prosim dajte mi vediet,lebo takymto sposobom sa zblaznim alebo naozaj umriem. Som dost silna osoba,ale nevladzem takto fakt. To nie je mozne,aby sa mi to pol roka prejavovala kazdy den. Prosim o pomoc. Velmi pekne dakujem. Drzte sa.
Ahojte...Ja mam 12 rokov a az dnes som sa dozvedela ze mam hyperventilacnu tetaniu...Nemam ani najmensie ponatie co to je...Len viem ze uz ma dlhsiu dobu bolieva hlava a ocna nas poslala na neurologiu lebo uz od malicka odpadavam pri stresovych situaciach...Aj ked som si to este vsetky vase prispevky neprecitela, chcela by som vas poprosit ci by ste mi prosim nemohli poslat mail a trosku by ste mi to priblizili...Jedine co viem je ze som na to dostala magnezium a to je vsetko...Dakujem vam dopredu za vsetko...Prajem prijemny den...
čauko kvetka,mne je docela fajn ,predychujem do dlaní tiež ale iba keď sa rozčúlim,ináč to dobre znášam,v aute mi to vôbec nevadí,hlavne keď jazdím já,beriem už iba polku tabletky a občas sa mi stane ,že aj zabudnem,snáď som z toho už vonku aspoň dúfam,pá