Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

kvetka.

jaeny ahoj.dlhsie som sa neozvala,ale mam sa celkom dobre. to predychovanie do ruky ti pomaha? mne ano.uz som ho pouzila niekolkokrat vzdy na zaciatku.naposledy mi zacinalo byt tetanicky zle v aute vcera.dychala som do dlani,ale zle bolo aj kamoske,tak sme zastali a kym ona hodila sablu,tak ja som moju tetaniu predychala.bola to dlha prestavka a zvysok cesty asi 10min.sme zvladli dobre.
ako sa dari tebe? nieco nove s tetaniou?

jaeny

čauko Kvetka,dlho si sa neozvala,vitacalcin mi predpísala lekárka ale myslím že sa dá aj kúpiť,mne sa to zlepšilo,občas predychujem do ruky ako si mi poradila,magnézium beriem iba 2krát denne,zatial je to dobré,pá

kvetka.

lenze to je to,ze ja vlastne ani nie som stresovana a stane sa mi to.vlastne nepocitujem ziadny konkret.stres,neprezivam nijaku konkret.stres.situaciu a naraz mam tetanicky zachvat. a napr.pred touto cestou, 3 dni v aute, velka dialka, tak vzdy sa jej desim, mam strach z nehody daleko od domova a zatial-co ju absolvujem pravidelne uz dost rokov- ziadna tetania,trpnutie ruk,sanky,ziadne krce a pocit zomierania. inokedy idem na turu na kt.sa tesim,a za 1O min.pac, musim vystupit z auta a vratit sa domov vlakom.
komplikovana vec ta psychika.
:-)
p.s. s tymi B vitaminami mam zrejme tiez problem. Vdaka za pripomenutie.

RNG

Stress zvysuje spotrebu niektorych vitaminov(hlavne B skupiny) a tiez mineralov(potrebne na nervovu cinnost ako elektrolyty).
Kto ich nevie dostat z potravy dost, musi si ich aspon doplnit.

ooo

Ahoj Kvetka, pravdaže tetánia je vyvolávaná psychikou a stresom, takže spojitosť je obrovská. Ja to robím tak, že sa snažím nestresovať na nepodstatných veciach, vždy si vedome hovorím, že toto nie je také dôležité, že to sa nejak vyrieši a priateľ sa ma tiež snaží vždy upokojiť a tak, je to stála práca na sebe, snažiť sa žiť v pokoji a dobrej nálade, niekedy to ale fakt nejde...

kvetka.

vdaka za rady. zatial uzivam obycajne magnezium a zinok.nedostala sa som sa ani do lekarne,lebo som bola mimo sk. a za cele to obdobie som sa citila dobre.zabudla som uzivat aj to,o com pisem.
moja tetania sa prejavuje hlavne v buse a aute a to tymi najhorsimi stavmi a pocitmi na umretie,o kt.som pisala hore.tri dni a aute a nic. ako velmi ovplyv.tetaniu psychika? asi dva mesiace som nevzala mineraly a cesty som zvladla na 1 s hviezdičkou a niekedy idem z domu do sused.mesta a ani tam nedojdem.
viete nieco o spojitosti psychiky a tetanie? ako ovplyvnit to?

RNG

Kvetka,zober si poriadny moderny doplnok, nie skrupiny z vajec, ktore som dostaval aj ja, ked som mal 6 rokov. Odvtedy sa vo vedomostiach o doplnkoch zmenilo strasne vela. Ak mas malo magnezia a kalcia(a inych) ber ich vo forme lepsie absorbovatelnej.
Na ziadne doplnky vyzivy nepotrebujes predpis, su bezpecne.

ooo

Ja som totiž už pochodila viacerých neurológov za posledné roky, ale o tetánii nikdy nepadlo ani pol slova... vždy len boli bezradní a zahrali to do outu...