Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
Persen je zlozeny s prirodnych vytazkov, zialbohu uspava, takze ked brany cez den, clovek si musi napumpovat umelo adrenalin a to vedie aspon u mna k bolesti hlavy.
Skus radsej St Johns Wort alebo 5-HTP, alebo SAM-e. Tiez pomahaju vitaminy B, napr je dobra zmes stress B. Nic z tohoto neuspava.
Je to prosim vas normalne ked pocitujem cely mesiac, kazdy jeden den,ze mi je na hovno? Hyperv. tetaniu mam necely rok,ale stale som mal tie stavy len narazovo.Az tento mesiac neviem, co sa so mnou deje,prochadza to na mna aj doma,v skole,kdezto predtym som mal zachvaty len vo vlaku a v buse. Chcel by som sa vas opytat ci ma niekto z vas skusenost s liekom Persen,ktory je dostupny v lekarnach aj bez lekarskeho predpisu. Dakujem Vam velmi pekne.
sashka príď na tému tetánia, tam sme sa o tom EMG veľa bavili, všetko ho máme spravené. Tam sa dozvieš všeličo...
ahojte.uz asi pred 5rokmi mi zacali problemy s dychanim,spociatku to bolo v pohode,postupom casu sa to zhorsovalo...az tak ze som mavala 4hod zachvaty...nic prijemne..kamarat kt.prezil podobne mi odporucil psychiatra,mam diagnostikovanu panicku poruchu,az na tychto strankach som sa dozvedela nieco o tetani,brala som vyse polroka xanax a seroxat,ale nechcela som na tych liekoch byt,tak som prestala.problemy s dychanim sa vratili vo vacsom meritku a minuly tyzden presli az do krcov celeho tela-asi teda skusim neurologa.Chcem sa spytat niekto kto ste uz bol na EMG vysetreni-jak sa robi?o com to je?boli to;-)?inak mne sacik ani magnezium nepomahaju....prosim napiste nieco o tom EMG,diky
Prave som dopisal prispevok pre jedneho z podobnymi priznakmi, ako mate aj v tejto teme, tak ho dam aj sem:
Tetania je z nedostatku elektrolytov, tj mineralov alebo CO2.
Mineraly treba brat v absorbovatelnej forme, napr zmesi na kosti su dobre, na malo CO2 treba sa ukludnit a nehyperventilovat(prudke dychanie). To som uz viackrat vysvetlil na teme tetania, prehrab sa v nej.
Ak sa k tomu prida aj panicka porucha, znasobi sa to. Na panicku poruchu pomozu na ukludnenie tiez niektore mineraly a vitaminy B(stress B) ale hlavne polotovary na neurotransmitery. Serotonin vytvarany v mozgu ma upokojujuce vlastnosti. Vyssia hladina sa da vybudovat doplnkami 5-HTP(polotovar na serotonin) a St John's Wort(prirodny SSRI). Oba su ucinne a bez nebezpecenstva syntetickych drog.A neutlmuju a mozu sa brat alebo prestat brat kedykolvek bez skodlivych efektov.
Uz som unaveny z opakovania...
ahoj ališa, ja mám presne to isté s tým dýchaním asi od 14-tich rokov a lekári vôbec nevedia, že čo to je... fakt nechápu, tak už to ani nehovorím, ale keď to príde, tak je to fakt obťažujúce, že? ale neviem teda, že či toto je hyperventilačná tetánia, pokiaľ nemáš aj iné príznaky... Kúp si MagneB6, stojí do 200 Sk
je super že existuje tato stranka fakt.Mam pocit že to mam tiež.Najprv som tieto priznaky pripisovala tomu že som kojila dcerku skoro 2 a pol roka.Mam tiež pocit že sa nemožem nadychnuť a to až tak že si musim až zivnuť aby sa my dotal kyslik do pluc lebo inač si myslim že sa zadusim.napadlo my aj to že to može byť od chrbtice čimmy na niečo netlači ked mam problemy s platničkami a skoliozu.Mam tiež taky tiesnivy pocit na hrudi a čudne bolesti v okoli pluc a brucha,samozrejme musi to byť aj zo stresou mame 12 roč.zdrav postih.syna nigdy som si ten stav jeho nepripuštala naučili sme sa s tym žiť,ale asi to fakt na mna dolahlo.poprosim da sa ten magnez.kupiť aj bez predpis.a nema nejake vedlaj.učinky?
Zuzka dievčatá na téme tetánia s týmto majjú skúsenosť, tak tam nakukni
Ahojte všetci, tak dnes mi na EMG diagnostikovali tetániu, zatiaľ viem o tejto chorobe málo. Dosť ma to zaskočilo práve preto, že akurát s manželom chceme druhé bábo. Máte s tým niekto skúsenosť tetánia a tehotenstvo, sú tam nejaké riziká či už na matku, alebo plod a tak. Mám ísť z výsledkom k svojej neurologičke, tak som zvedavá čo mi povie ona. Ďakujem všetkým za odpoveď. Majte sa!
caute. citala som si vase prispevky, tiez mam podobny problem + dalsie. prislo to nahle, parkrat som skoncila v nemocnici, lekari mi stanovili diagnozu, dali mi lieky a tym to skoncilo. clovek si fakt musi vsetko nastudovat sam... spociatku mi pomahalo i fukanie do sacku, je to fajn, ale nie riesenie. tema je to rozsiahla. mne pomaha pravidelna zivotosprava, tekutiny, naucila som sa kontrolovat svoje dychanie, cvicim jogu a chodim na EEG Biofeedback. Je to metoda na posilnenie ziaducej aktivacie nervovej sustavy, najma pre sustredenie, sebaovladanie, skludnenie impulzivity, nacvik relaxacie...atd. je to skvela metoda,hoci u nas je este v plienkach, nenasilne sa naucite mat pod kontrolou vlastny mozog. mne tato metoda pomaha aj pri epilepsii. a to som uz vyskusala naozaj vela. zaroven uzivam mineralne doplnky (info na mojej adrese)