Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

RNG

Kvetka, tetania je spisobena nizkou koncentraciou vidiviv v nervoch, su to iony kovov(mineraly) alebo CO2(hyperventilacia.
Odporucam ti brat zatial mineralovy doplnok, najlepsie viacej potrebmnych, nie len magnezium. Dobre su zmesy mineralov na kosti plus vitaminy D a K a trochu zeleneho, napr tabletka spiruliny na lepsiu absorbciu. Najlepsie je to brat vecer.

kvetka.

donatello,pri zachvate mi kamaratka poradila tento postup:
nadych zhlboka, zatni paste poriadne, zadrz dych na niekolko sekund, mozno tych 10-15 a paste maj zatate cely cas. potom postupne vydychuj a zaroven uvolnuj dlane. toto opakuj niektolkokrat a uvidis, mne to zabralo. zachvat presiel, a ked sa objavil znovu, tak som robila to iste /lebo ja mavam zachvaty len v dopr.prostriedkoch, mimo vlaku, a ak som na dlhsej ceste, tak to opakujem viackrat./

kvetka.

renatulik, kde to tam mam najst? kukam, kukam ale neviem ako sa dostat na to dychanie pri tetanii. hod tu presny link. dik.

kvetka.

RNG, ved prave.
uz som sa na to kedysi pytala, ze sa to vzajomne vylucuje, hyperventilacia, sok pri nej a pomaha mi prave predychanie na cerstvom vzduchu.
Pises, ze to moze byt TETANIA ale nie hyperventilacna? Aka teda?
Lekari mi nerobili testy, len mi jeden po vypocuti priznakov napisal do karty HT.
To, ze mam nizku hladinu Magnezia, to mi zistili viackrat na testoch u obvodnej. Je taka zlata, ze si davam pravidelne zistovat. Zeleza som mala napr.nadmieru. Magn.bolo na spodnej hranici, ale nie pod hranicou.
Ako je to mozne, ze ho mam malo? stravou alebo mi nieco zle pracuje a nevie si magn.ziskat ci udrzat v organizme?
co je to za tetaniu? je to vobec tetania? priznaky su strasne, krce v koncatinach, sanke, vykrucanie prstov, pocit zomierania.
Vdaka za odpoved.

kvetka.

donatello, ahoj. aj ja mavam zachvaty len v autobuse alebo aute. zatial sa mi to nezhorsilo, len obcas si davam magnezium. neviem ale, ci aj bolesti hlavy mozu suvisiet s tetaniou, alebo su to len obycajne bolesti hlavy. krce mam len pri tetan.zachvatoch v dopr.prostriedkoch. nie vzdy, posledny mesiac mi bolo asi 3x na odpadnutie,len bez krcov. preventivne som opustila bus na skorsej zastavke.
Ziadne spec.vysetrenie som neabsol.neviem, ci by som mala alebo mi staci riadit sa pokynmi, ktore tu pisete, uzivat to mgne.B6 a podobne.
Ten nadych, zatatie dlani a vydych mi celkom pomahal.

renatulik

milý donatelo skús si skontrolovať ako vtedy dýchaš lebo ja som mala tiež také problémy, potom som navštívila psychologičku a ona mi poradila aby som si skontrolovala dýchanie. Ak budaš pociťovať tie stavy nedostatku vzduchu ty nepotrebuješ lieky musíš len správne dýchať.Hlavne nezabudni keď to na teba príde skontroluj si telo a pomaly sa snaž uvolniť všetky svaly a hlavne sa zhlboka nadýchni a pomaly nosom vydychuj keď môžeš pri každom nadýchnutí zadrž dych aspoň na 15 sekúnd.Ale len pri záchvate.

RNG

To nie su lieky ale potravinove doplnky. A nehladaj ich v lekarnach, hoci tam casto predavaju aj niektore potravinove doplnky, je to konkurencia liekom a je to vlastne proti ich zaujmom.
Obrat sa na moje alebo ine specializovane predajne na potravinove doplnky. Cast ich predava cez internet aj na dobierku
Samozrejme, na ne netreba lekarsky predpis(potravinove doplnky su schvalene na volny predaj), zdravotne poistovne na ne nepriplacaju(dlhe ruky farmaceutickeho priemyslu)a v odporucenych davkach nemaju sami skodlive postranne ucinky.

RNG

Az teraz som si vsimol ten povodny prispevok poriadne:
kvetka tam pise, ze jej prislo zle v autobuse a ked vystupila a rozdychala sa, bolo jej dobre.
To je prredsa uplny opak hyperventilacnej tetanie, ktora je sposobena NEDOSTATKOM CO2, nie prebytkom v uzavretom autobuse. Prave rozdychanie sa vonku znizilo CO2 v krvi.
Za to este tetaniu moze mat, ale nie hyperventilacnu.Nedostatok mineralov je tiez tetania.
Podobne priznaky su aj z roznych fobii(z davov, z uzavreteho priestoru, ...), tie sa adresuju psychologicky alebo zvysenim hladiny napr. serotoninu(SAM-e, St Johns Wort, 5-HTP)a inych neurotransmiterov a hormonov.
Ja mam od mala pocity dusenia v preplnenych uzavretych priestoroch. To je nedostatok kyslika a nie ziadna choroba. Su ludia, co neznasaju davy v uzavretom priestore.