Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
Tam je ten cely problem, nikto jasne nevysvetli polopaticky, ze je to nedostatok ionov v nervoch, ktore su zodpovedne za vedenie nervovych signalov.
Iony su dvoch typov, minus, alebo kationy(kovy a ich soli=mineraly,
alebo najcastejsi anion(+), CO3++, co vznikne rozpustenim CO2 vo vode.
Tak su teda 2 typy tetanie, jedna z nedostatku kationov(mineraly)
Druha z nedostatku CO2 v krvi+hyperventilacna tetania.
Riesenie prvej je dodat mineraly
Riesenie druhej je pomalsie dychat, aby v tele zostalo viacej CO2
To sa da upravit psychologicky, roznymi ukludnujucimi prostriedkami spomalujucimi dychanie alebo docasne v krize vdychovanim z papieroveho vrecka vydychany na CO2 bohaty vzduch=dodat CO2.
Ukludnujuce prostriedky nemusia byt navykove drogy alebo synteticke uspavadla s hromadou skodlivych ucinkov.
Je plno rastlin a vytazkov, ktore ukludnuju, spminal som vitaminy B, St Johns Wort a polotovar na vyrobu serotoninu-L tryptophan a ucinnejsiu formu ,5-HTP
Samozrejme aj chmel, medovka, pastierska kapsicka, valerian,kamilky a hromadu inych, nie natolko silnych.
vie mi niekto vymenovat druhy tetanie a to, ako sa jednotlivy druh prejavuje alebo odlisuje od ostatnych?
pretoze som hladala cez google ale nemozem sa dopatrat blizsich info.
vdaka.
Reagujem zase ja.Da sa potlacit,ale urcite nie na dlho.Lebo ked telu nieco chyba,tak tazko vydrzi dlho bez liekov alebo vitam. a mineral.Mne sa dari z vit. a mineral.Zatial,neviem jak na dlho.Prajem pekny den.Podla toho co citam,tak je viac druhou TETAnie.Ja ju mam uz tiez dost dlho,a zistili mi ju pred viac ako rok tomu je.Pekny den.
Da sa potlacit tetania bez liekov? Mnoho ludi nema ani potuchy o tejto chorobe a pritom, ked to tu tak citam je nas asi dost. Ktovie cim to bude? Kazdodenne problemy a stres nas obklopuju na kazdom kroku,asi tym...
Kvetka, vodenie v nervoch obstaravaju iony, kationy sy kovy=mineraly a aniony hlavne CO2. Ked je ich malo, nervove signaly sa nemozu sirit.
RNG, takze problem je zrejme v nervoch, ich fungovani a to treba napravat. pricinu, nie len doplnat mineraly. robit nieco s kvalitou, funkciou nervov. su zanesene a preto nemozu normalne udrziavat alebo vyuzivat mineraly ci kovy mineralov? mozem sa stravovat rovnako ako moja susedka ale mam problem. takze co s tym ak chcem poriesit problem v zaklade?
Prajem dobry vecer,uz som si to nasla.Dakujem RNG.
To ti neviem povedat. Ja nie som na Slovensku. Tam mam len moje obchody s potravinovymi doplnkami, reklamy na ne idu po strane a na spodku tohoto fora.
Da sa to kupit aj v normalnej lekarni,a s pomalym vstrebavanim?Dakujem za odpoved.
Prajem dobry podvecer,RNG,ten STRESS-B sa kde da kupit?