Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
RNG este ta chcem poprosit,napis mi prosim ta, kde si mozem kupit u teba cez net Stress-B alebo 5-HTP a ci mi aspon troska pomozu?
RNG dakujem ti za rady,ale ja som mal a mam mineraly v krvi v poriadku,aspon podla testov co mi robili. Ja si skor myslim,ze to bude tym CO2 v krvi,pri strese atd. Neviem uz,co mam robit,beriem antidepresiva - Cipralex,ale akosi nezaberaju ako na zaciatku. Beriem ich zase totiz po vysadeni,lebo mi je opat horsie. Cele leto som sa citil OK,zacalo to zase koncom septembra. Tak neviem co mam teraz robit. Ocakavana zmena akosi neprichadza. Beriem aj Magne B6,ale neviem ci ma nejaky ucinok. Nijake zlepsenie po nom nevidim.
Mineraly, ktore sa rozpustaju vo vode ciastocne disociuju(rozpadaju sa na aniony(-) a kationy(+). Tym sposobuju vodivost mineralnych("slanych") vod.
Tie iste mineraly v tele(iony sodika, draslika, vapnika, horcika, )su zodpovedne za vedenie nervovych signalov.
Ked nemas v tele(plazme a krvi) dost mineralov, nemas dost vodicov elektrickych signalov v nervoch, cize mas "zablokovany" nervovy system=tetania.
Na zvysenie mnozstva mineralov v krvi staci zobrat denne 1-2 tobolky mineralov na kosti(to je dobra zmes vsetkych), to je praktickejsie, nez zmenit celu dietu a brat hromady enzymov na vytazenie potrebnych mineralov z jedla.
RNG,
myslim, ze moj pripad je ten s nizkou hladinou mineralov.
ako sposobit, aby som mala dostatok ionov v krvi? ma to nieco spolocne s horami, vodopadmi, jonizaciou vo vzduchu? pomahali by pobyty v tomto prostredi riesit aj nieco v tele, alebo je to o inom?
vdaka
aloe, presne aj na mna, ked to pride, tak mi pomohlo, ze som volala kamoske co mam robit a recnili sme asi 10 min.a za ten cas mi bolo dobre.
a to dychanie so zatatymi dlanami, o com som pisala, si nahodou neskusal-a? ja do sacku nedycham, ale nadych, zatat passte, podrzat a potom pomaly vydychovat a uvolnit, otvarat dlane. mne to pomohlo, lenze treba opakovat celou cestou, ked sa znovu zhorsi.
aloe, hyperventilacna tetania je velmi zavisla od psychiky. Teda LOGICKY, moze sa ti pomoct PSYCHO-LOGICKY.
Alebo rozne cvicenia posilnujuce kontrolu mysle nad funkciou organizmu(thai chi, hatha yoga...).
Doplnky a drogy su len pomoc pri tom, a pomoc by nemala byt skodliva...
Synteticke antidepresiva pomahaju len chvilu, potom si na ne telo navykne a uz nepracuju. Ale kedze je telo na ne navyknute, nemozes ich prestat bez drogarskych efektov brat.
Takze ludia ich beru nadalej zo strachu, ale uz im nepomahaju. Kedze maju skodlive bocne ucinky, cim ich dlhsie beries, tym sa viacej prejavuju-proste je to spirala smerom dolu...
Preto radim ine prostriedky, mozno na zaciatku nie az tak ucinne, ale ich ucinnost neklesa casom a ani po mnohych rokoch brania nie su ani navykove, ani nemaju skodlive bocne ucinky. Takze ich beries len vtedy, ked citis potrebu a ked sa dobre citis, neberies ich.
Je to normalne ze mi je uz asi 4 tyzdne neustale zle,mam zavraty aj doma,vsade...
Chcem len povedat,ze mne antidepresiva pomahali,bol som z nich otapeny,ale mohol som aspon normalne existovat... A neviem preco,ale mne dychanie do sacka nepomaha. Pomaha mi len, ked sa ukludnim,zacnem pomaly dychat,ale je to tazke docielit.... Najma ak nemam pri sebe nikoho blizkeho. Ja si myslim, ze vsetko je v psychike,tie stavy si navodzujeme sami,ale ta okamzita reakcia je az neuveritelna. Staci jedna myslienka au to na mna ide ako hurikan. Cestovanie sa pre mna stava nocnou morou. Da sa vobec tetania vyliecit uplne????
Konecne tu niekto napisal nieco polopate. Ja beriem Magne B6 kazdy den a mozno uplne zbytocne,necitim po nom ziadnu ulavu. Trpim hypervent. tetaniou, mam caste zavraty,busenie srdca,bolesti hlavy atd... Na mineralograme mi nezistili nijake nizke stavy mineralov,povedali ze je vsetko v poriadku,tak neviem naco do seba trepem MAgne B6.