Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
Ahoj , v 15tich (teraz mam 18) nejak v january som si cital na posteli knihu ked vtom som mal pocit ze proste moje srdce prestalo udierat. vten moment som vystrelil na nohy zahmlelo sa mi pred ocami v hlave som nemal nic ine ako \"prosim ja tu chcem byt ja nechcme zomriet nie nie , CHCEM:(\" ked vtom to prestalo ....ihned som utekal za matkou ktorej som povedla ze sa mi zastavilo srdce hned volala sanitku pripojili ma v nemocnici na ekg ktore som mal stale 24 hodin denne este vten vecer prisla zamnou sestricka a hovorila mi aby som sa nebal ze to bude dobre....ako mi to hovorila vtom som sa zacal opet strasne bat...srdce mi bylo nejak 125/min pristroje zacali pipat a ja som sa toho strasne zlakol ze som odpadol. zobudil som sa na dalsi den nechali ma odchovat...stale som trpel hyperventilaciou ....chodili somnou na sono srdca (nic) vsetko mozne dokonca aj na ocne... asi na piaty den som siel na EMG kde mi hned zistili tetanicky syndrom....nevedel som co to je.... prisla zamnou neurologicka a ni neviem co robila ked pomne klepkala a nepovedala nic iba odisla. poslali ma domov a odporucenie ku psychiatricke ktora odporucila magnezium ...tymm to zhaslo. este asi tyzden po tom co som bol z nemocnice doma ma bolelo za hrudou v strede od toho ustavicneho hlbokeho dychania....zevraj mam vrodeny tetanicky syndrom..nikde som nenasiel ze by to mohlo byt vrodene...mam este aj anxietu , aj ked posledny rok sa mi uz asi vobec noic nestalo ziadne stavy ze umieram ale proste odtedy si stal klepkam nohamy....dokonca sem tam drglujem aj zubami..strasne by som chcel vedet ci sa to da liecit....pri kazdej malickosti pri kazdom nejako pichnuty uz rozmylam ako umieram a neviem co nikedy si pripadam az nieco ako vadny ze proste nie takto by som sa normane nechoval :(
Ahoj , v 15tich (teraz mam 18) nejak v january som si cital na posteli knihu ked vtom som mal pocit ze proste moje srdce prestalo udierat. vten moment som vystrelil na nohy zahmlelo sa mi pred ocami v hlave som nemal nic ine ako \"prosim ja tu chcem byt ja nechcme zomriet nie nie , CHCEM:(\" ked vtom to prestalo ....ihned som utekal za matkou ktorej som povedla ze sa mi zastavilo srdce hned volala sanitku pripojili ma v nemocnici na ekg ktore som mal stale 24 hodin denne este vten vecer prisla zamnou sestricka a hovorila mi aby som sa nebal ze to bude dobre....ako mi to hovorila vtom som sa zacal opet strasne bat...srdce mi bylo nejak 125/min pristroje zacali pipat a ja som sa toho strasne zlakol ze som odpadol. zobudil som sa na dalsi den nechali ma odchovat...stale som trpel hyperventilaciou ....chodili somnou na sono srdca (nic) vsetko mozne dokonca aj na ocne... asi na piaty den som siel na EMG kde mi hned zistili tetanicky syndrom....nevedel som co to je.... prisla zamnou neurologicka a ni neviem co robila ked pomne klepkala a nepovedala nic iba odisla. poslali ma domov a odporucenie ku psychiatricke ktora odporucila magnezium ...tymm to zhaslo. este asi tyzden po tom co som bol z nemocnice doma ma bolelo za hrudou v strede od toho ustavicneho hlbokeho dychania....zevraj mam vrodeny tetanicky syndrom..nikde som nenasiel ze by to mohlo byt vrodene...mam este aj anxietu , aj ked posledny rok sa mi uz asi vobec noic nestalo ziadne stavy ze umieram ale proste odtedy si stal klepkam nohamy....dokonca sem tam drglujem aj zubami..strasne by som chcel vedet ci sa to da liecit....pri kazdej malickosti pri kazdom nejako pichnuty uz rozmylam ako umieram a neviem co nikedy si pripadam az nieco ako vadny ze proste nie takto by som sa normane nechoval :(
Kvetka, obvykle mineraly na kosti neobsahuju zelezo.
Je ich vela roznych znaciek. Aj ja mam v predajni dobru zmes, ku ktorej by som pre absorbciu pridal aj jednu tabletku spiruliny, pripadne jednu tabletku vitaminu K, ktory tiez prispieva k absorbcii mineralov.
aka je to dobra zmes na kosti? kde si ju mam pytat a aku by si mi poradil? neuzivala som zatial nijaku. na co vsetko taka zmes ma vplyv? kosti, vlasy, nechty....? nemozem sa predavkovat takou zmesou ak ju budem uzivat dlhodobo?
napr.magnezium mavam znizene takmer stale, spodna hranica, ale zelezo som mala vysoko nad hranicou, co tiez nie je dobre. da sa to nejako vyrovnat? nieco zvysovat, nieco znizovat?
vdaka za odpoved.
Ked mas malo mineralov v tele, znamena ze ich potrebujes vsetky pravidelne pridavat, kazdodenne este lepsie 2x denne mensiu davku.
Najlepsia je dobra zmes na kosti, ta obsahuje nielen magnezium, ale aj ine potrebne.
ked citam,ako vsetci chodia s tetaniou po vysetreniach, po lekaroch, tak neviem, ci by som niekedy nemala zabehnut aj ja nech mi ju nejako specifikuju alebo potvrdia ci objasnia.
lenze stale si myslim, ze to nie je potrebne, lebo vlastne sa moc neriesi.staci mi davat si mineraly, magne B6 a je to.bud zabera alebo stale nie a nik to nevie riesit lepsie.
ked pridem na slovensko, tak si doplnim magnezium, zinok a vsetko ostatne a zrejme bude dobre ked nie lepsie, pretoze neviem, ci to spojitost s tetaniou, ale casto mi pride na odpadnutie. jednoducho velmi zle a po chvili to prejde. magn.si nedavam priavidelne, tak raz za 2 dni, no bola som chora a vtedy mineraly zvyknu v organizme klesat, tak mozno preto.
Napisal som ti
trentemoller@azet.sk, dakujem za kazdu radu RNG!!!!
oprava, Doplnky vyzivy
aloe, adresuj moje predajne, klikni na reklamu DEoplnky vyzivna spodu alebo na strane tohoto fara a nap[is e-mail alebo zatelefonuj konatelke.
Ked chces privatne radu, daj mi tvoju e-mail adresu.