Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

[zruseny12]

Este som chcela ,ze ked sa liecim alternat.to neznamena,ze nechodim po lekaroch,lebo niektore veci musia vysetrit aj lekari,ale na co sa da pouzivam prirodu,caje atd.

[zruseny12]

mirell,aj ja som rada,ze sa da takto perozpravat o takych starostiach,lebo okolie to moc pocuvat nechce,tak ja moc ani nerozprvam okolo.Ano myslela som Antidepr.ja som este nebrala,len Dorsiflex a Aflamil,ale bola som velmi unavena,lezala som ako narkoman.Ale len tak co tu citam,na tetanii co niektore brali AD,jak sa im toci hl.atd.Urcite to bude s toho.A pozri si neziaduce ucinnky...je tam ich velmi vela.A ja nie som na tom az tak aby som ich brala.Mne predpisala neurol.AD-CITALOPRAM.Este som ich nebrala,ani brat nebudem.Aj ja mam esovitu skoliozu,a pocinajucu spondiozu,tetaniu...a este nejake veci ale ja sa snazim iba alternativnou liecbou sa stoho dostat a som na tom ok.Hoci ma niekedy boli chrbat,ale to uz lepsie nebude,ale ja cvicim a natahujem si svaly.A beriem doplnky prirodne.Mam aj mierne odvapnene kosti...ale nejak to zvladam.Antid.nebudem brat kym ich nebudem nutne potrebovat.A kolko mas rokov TY?

mirell

Mariaa ,ak myslíš antidepresíva ,tak berem Ziloram.Je na liečenie uzkosti a depresie,a mam ho brať rok.Ako si sa cítila ty a tie ženy po užívaní AD,?Ja som bola 2týždn uplne mimo.Inak mam aj skoliozu a zrastene 2 stavce.Inač,je to fajn keď sa môžem takto porozprávať,s ludmi kt.majú podobné starosti.dik

[zruseny12]

mirell,a beries aj nejake AD-cka.Lebo ja ked som brala na uvolnenie svalstva tak som sa tak citila ako to popisuju niektore zeny co beru AD,tak ja som po tyzdni to vysadila,lebo ja som nemohla ani existovat a mala som 2 deti,bola som sama doma druh bol v CZ,musela som sa starat o vsetko,sak aj dnes,som sama,ale neberiem ziadnu chemiu,hoci my neurol.predpisala nejake AD,ale ja ich nepotrebujem....budem mat uz 40-dcat rokou,takze nie som nalmladsia.A tie lieky na tlak maju vela vedlajsich ucinkou,lebo keby to bolo prirodne tak ja by som aj vyskusala....

mirell

Mariaa ani neviem či ten Gutron zaberá,berm len 1 tabl.ráno,dá sa tá dávka zvýšiť,je to určené aj pre mládež.Ja mám asi v keli psychiku,z tých stavou a dosť sa kontrolujem.Točáky mám ,ale dá sa to.Horšie je to s tým,že som niekedy akoby mimo ,zavrat ,trasenie alebočo

RNG

Nervove vodice su hlavne sodik, draslik,vapnik, horcik v urcitom presnom pomere, nadbytok hociktoreho telo prompte vyhodi.
Takze ma zmysel brat len balancovane=vyvazene zmesy, aby si clovek zbytovne nepretazoval ladviny.
Odporucam na tetaniu 1/2 davku az celu davku mineralov na kosti.
Ak je nedostatok niektoreho v krvi velmi velky, treba pridat extra aj z toho.

[zruseny12]

mirell,mne uz bola po 2xpotvrdena Tetania z nedostatku Vapnika,bola som na EMG,to sa robi na takom pristroji...mne to robili teraz 15.1.,ked si tak dlho kojila skus aj Ty si dat vysetrit ako si na tom z Vapnikom,len tazko sa radi,lebo Tetanie je viac druhou,a ja som mala tiez velmi podobne stavy,ale ja mam aj ine zdr.probl.tak clovek tazko povie co je od Tetanie sposobene,mam aj esovitu skoliuzo atd.no pozri si aj www.novycasprezeny.sk natukaj si do vyhl.Tetania a tam si o nej aspon nieco precitas.Ja mam aj krce v lytkach,ale ked ma to chyti je to hrozne,aj krce niekedy na prstoch ma chytaju.Dalej tiez mam nizky tlak,ja zase by som sa chcela spytat Teba ten GUTRON TI pomaha na nizky tlak?lebo ja mam taky nizky tlak,ze niekedy padam od unavy a zaspavam.Sice mam aj chr.unavny syndrom,a je to na predpis,alebo sa da kupit len tak.Ja pijem na nizky tlak caj z ROZMARINU,a kavu si musim dat,ta ma preberie i ked mi nejak velmi nechuti...

mirell

K TOMU čO SOM NAPíSALA,SOM ZABUDLA DODAť,žE UROLOG ZISTIL ,žE MáM NíZKU HLADINU DRASLíKA Z MOčI.MôžE TO S MOJIMI STAVMI SUVISIEť?AKO MôžEM DODLNIť DRASLíK.PORAĎTE ,čI Má NIEKTO PODOBNé STAVY A AKO TO RIEšI.Už NEMáM CHUť BEHAť PO LEKáROCH.ASPON MOMENTáLNE.NEUROLOG MI TO.žE MáM SPASMOFILNú TETáNIU,URčIL LEN KLOPKANíM A žIADNE INE VYšETRANIE AKé SOM číTALA ,žE VáM ROBILI MI NEROBIL.

mirell

Zdravím vás.Mám podobné stavy .Začali v auguste v klude v noci.Pocity na odpadnutie ,akoby som pomaly prestávala vnímať,hrozný strach , a pocit že zomieram.Po zavolaní pohotovosti,sa ma nezabudli spýtať,či sa mi to nesnívalo a že mám možno nízky tlak.Potom po podobných stavoch nasledovali vyšetrenia srdca a kopa iných,pričom mi nebolo zistené nič,len neurologička mi napísala do správy ,že mám prejavy spasmofilnej tetánie.Nič k tomu nepovedala,len mi predpísala Magné B6.Chodenie po lekároch,starostlivosť o dve malé deti m i dávali zabrať.Stále mi bývalo zle,len odpadnúť,nejaké zvláštne vnímanie ,ťažké dýchanie ,akoby mi stuhlo hrdlo,jazyk,pocit akoby som bola stálé napnutá ako struna a od hlavy po chrbtici mrazenie.Bohužial lekári na mňa pozerali ako na hypochondra .Prišli len na nízky tlak a teraz berem na zvýšenie Gutron.Skončila som u psychiatra ktorý ,mi povedal ,že som vysilená,úskostlivá,po mat.dovolenke a prežila som dosť ps.stresujúce tehotenstvo,navyše som 5 rokov kojila moje deti.Nasadil mi Ziloram.Pociťujem ,trocha ulavu ,ale nieje to ono.Každý deň mi niečo je.Bolesti krčnej chrbtice,závrate,mrazenie,napätie jazyka ,krku ,hlavy,stuhnutie hrdla...Prosím odpište ´ˇ´ˇDIK

[zruseny12]

adrian_to,pozri sa na temu Tetania,tam som pisala stranku,kde mozes vediet viac o tetanii.Ja mam tiez tetaniu,ktora je sposobena nedostatkom VAPNIKA.Krasny den prajem.