Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

[zruseny12]

mirell,ja som tiez takto bojovala sama,len ked som uz pomaly padala na hubu-prepac/ako sa povie/a liezla som po styroch,tak som sla k lekar.a aj tak v niektorych pripadoch ma len tak odbil,ze som zdrava...atd.je to na dlhe pisanie...napisem Ti mail.

[zruseny12]

lebo na napravu travenia by som nieco potrebovala,a co to je ten Betain HCL.Co obsahuje atd.Rada by som o nom nieco blizsie vedela...

mirell

mariaa,ja som v podstate tiež proti zbytočnému napchavaniu liekmi,ale bola som na tom dosť blbo,lekári stále nič nezistili ,akoby som si to vymýšlala,vyplašila som celú rodinu,lebo som bola vždy v pohode,nikdy som sa druhým nesťažovala,až teraz.Budem rada keď mi napíšeš,lebo v podstate,takto hladám ine možnosti liečby.Môj mail kubejovci@zoznam.sk

RNG

Su pripravky "na silne kosti", ktore rabuju mineraly z krvi(napr "actonel" a ine). Pri tych treba extra mineraly doplnat.
Skorica potlaci vyvijanie plynov(skoricovy olej zastavuje kvasenie, ako mnohe esencialne oleje, fenel, oregano, rozmarinovy...)) ake nezlepsi zaludocne travenie.
Takze aj ked jes dost veci bohatych na mineraly, nemusia sa ti absorbovat.
Preto som za alebo napravenie travenia(Betain HCl), alebo za extra lahko absorbovatelne zdroje mineralov(doplnky na kosti). Alebo za oboje.

[zruseny12]

jasne,ze beriem uz necely rok,a teraz som davku zvysila,lebo som bola na dalsie testy na tetaniu a potvrdila sa este stale.Neviem,asi sa uz tej tetanie nikdy nezbavim...len treba stale s nou bojovat.Mam niekedy zle usinanie,ale ked zaspim,tak spim velmi tvrdo.Skorica sa mi osvedcila na nafukovanie...tak si ju pridavam do caju ,jogurtou...mozem povedat,ze dlho trvalo kym som neprisla na to co mi je...az pred rokom som vycitala,zo spravy lekara co mi robil Rontgen chrbta ,chrbtice,ze mam mierne odvapnene kosti,a to bola nahoda.On ma vobec na to ani neupozornil...len predpisal B6,a to bolo vsetko a nejake veci na uvolnenie/tiez som o tom uz pisala/az ked som isla na altern.liecbu na krv tam mi lekar,predpisal pripravok na silne kosti...no a odvtedy sa snazim aj jest vsetko co obsahuje vapnik...je to na dlhe pisanie,lebo mne to vsetko zacalo narodenim dceri...a dcera ma 11rokov.A az po tych rokoch konecne pocitujem ulavu...je pravda,ze som mala panicky strach zo zubarky jeden cas,ale hrozny...Alebo mam take stavy,ze ked nesiem nieco velmi tazke,zacne sa mi zle dychat-tazko,zacne mi byt srdce rychlo,cele telo sa na mne roztrasie a vtedy si musim oddychnut.Myslim,ze moje telo sa brani samo tym ako reaguje na zataz,ktoru nesiem.Ale niekedy sa mi to nestavalo,mohla som prenasat skrine,tazke veci a nic mi to nerobilo,aj teraz to obcas mozem robit,ale...musim byt dobre vyspata a ok,ale potom si musim chvilu oddychnut.Bola som aj na svalove testy a ,ze som v poriadku.Ale tetania sa potvrdila...tak si myslim,ze ten vapnik zohrava velku ulohu v mojom pripade...a ako si pisal zeny v prechode viac trpia.Ja nie som v prechode,ale zajtra budem mat 40-dcat,a uz sa k tomu veku aj blizim...tak je to asi aj ako sa vsade pise ten metabolizmus spomaleny...a musime mu pomahat.Ale ja osobne som spokojna zatial,ako sa citim z porovnani ako to bolo predtym.Bola som totalna troska...uz aj krce povolili,mavala som ich do nedavna v lytkach a prsty na nohach mi krutilo od krcov.Trpli mi aj konce prstou na rukach,a mozem povedat ze je to uz ok.Dokonca mi trpla aj spicka nosa,pery...a tvar...to uz na stastie nemam...ale musim stale vsetko uz udrziavat a nezanedbavat to...no dufam,ze to aspon tak ostane ako to je teraz.

RNG

Maria, dufam ze beres mineralovu zmes na kosti! Aspon na vecer 2 tabletky s tabletkou spiruliny pre lepsiu absorbciu.
To nafukovanie znamena zhorsene travenie, z toho je aj znizena absorbcia mineralov aj inych materialov na neurotransmitery(panika, hyperventilacia, fobie, zly spanok atd.)

[zruseny12]

nemam ani depresiu,ani panicku poruchu.Mam len tetaniu z nedostatku vapnika-mierne odvapnene kosti/vela krat som tu pisala esov.skoliozu,poc.spondiozu/velmi nizky tlak,hemor.2stup.zlata zila.Nafukuje ma....ale vsetko uz mam pod kontrolou,vdaka sebe a niektorym ludom a aj vdaka Tebe RNG,lebo som si kupila PSYLIUM,a pomaha mi.A psychickym vypatiam sa snazim vyhybat...takze zatial som spokojna,hoci najlepsie by bolo keby som bola zdrava ako pradtym,ale viem ze uz to nikdy nebude...take ako predtym...

RNG

Maria, to je fajn, ale ked mas naozaj depresiu alebo panicku poruchu, treba siahnut za ucinnou davkou. Moja zena dakedy cele tyzdne nepouzije lubovnik a v niektory den zoberie az 9 kapsul=2.7 gramu,( 0.3 %hypericinu).
Spotreba tela je velmi zavisla od okolnosti, tlaku, stresu atd.

[zruseny12]

ja to chcem pit len tak preventivne,lebo uz uzivam ine tablety a nechcem sa nacpavat len tabletami,lebo ja si musim davat pozor aj na creva.A mna ked nieco chyti,ked som niekde,tak to je skor velka unava,alebo bolest svalou,alebo noh,chrbtice celej.A vtedy si potrebujem oddychnut.Vacsinou sa mi to stava ked ideme na nakup a mam vela pohybu.A doma ked vela pracujem a tazko...ale aj tak dakujem.