Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
Ahojte,no ja mam takisto tetanicky syndrom,no ale mne sa stavaju mdloby iba rano,ked sa prebudim,stale sa na nieco zlaknem,zacnem zhlboka dychat a odpadnem,potom sa prebudim a som taka malatna cely den.V minulosti mi diagnostikovala detska neurologicka epilepsiu,ale po rokoch tetaniu...No neviem,co uz mam robit...Da sa to vobec liecit???
Caute vsetci,ja mam tiez hyper. tetaniu, uz tomu bude priblizne rok, co mi ju zistili. Raz mi je lepsie, raz horsie,stale sa to strieda,iba cez leto mi bolo uplne v pohode,citil som sa ako obycajny zdravy clovek,ale potom sa to zacalo stupnovat az to vyustilo do takych stavov,ktore by som neprial zazit nijakemu zdravemu cloveku. Stale mi bolo zle,citil som sa akoby som mal kazdu chvilu odpadnut,cely slabucky,tlak a mravencenie v koncatinach,najma na lavej strane hrudnika v okoli srdca,namyslanie ze mam chore srdce. Vlastne cela lava ruka bola akoby slabsia ako ta prava. Ten pocit v buse alebo vlaku, ked som cestoval a musel som kazdu chvilu vyvolavat znamym,aby ma ratovali, na to sa nikdy nezabuda... Tie hrozne stavy uzkosti,bezmocnosti... Akoby som zil v inej realite,mozno to bolo aj tymi liekmi, co som bral,ale videl som vsetko rozmazane,stale som len spal,citil sa unaveny. Uz som ani nechcel ist k svojmu neurologovi,myslel som si, ze uz mi nic nemoze pomoct,ale uz ked sa to nedalo vydrzat musel som zajst,nic ine mi neostavalo,tak som sa citil naprd. Predpisal mi ine lieky,ale zlepsenie neprislo len tak zo dna na den,ale bol to proces zdlhavy... Teraz mi je uz omnoho lepsie,ale stale to nie je 100% a najviac sa obavam,ze ci vobec niekedy bude... Ten kto nema tuto chorobu podla mna nikdy nepochopi,co clovek vlastne preziva,co sa deje v jeho tele... A niekedy mam pocit,ze tomu nechapu ani samotni lekari!!! Drzte sa vsetci tetanici!!!!
A poviem TI tolko,tiez sa viem velmi dobre ovladat,vela ludi vobec nevie o mojich problemoch,lebo sa viem velmi ovladat,ale uz ma to na tolko zmohlo ta choroba,ze som nevladala vstat a chodit,uz aj telo odmietalo poslusnost,takze niekedy ovladanie je na nic....lebo telo ked je uz totalne znicene,tak sa Ta nebude pytat a robi si svoje...tak neber to na lahku vahu...a nemusi TI chybat prave vapnik,tam toho je viac co sposobuje tetaniu...kazdy ma ine priznaky a ziviny co mu chybaju...
Simona,nebudem to znova popisovat,ale ja si myslim,ze presne tu tetaniu Ti zisti EMG,a ked natrafis na dobreho lekara,ze Ti povie pravdu.Ale z krvi,ani mne nikto nezistil,ze mi chyba vapnik,vsade kde mi brali krv tak mi hovorili,ze mam vybornu krv a ze som zdrava ako repa.Mne skor to zistili z Rontgenu chrbta,robili mi asi 5-6 snimkou z kazdej strany.A tam mi zistili ,ze mam Esovitu skoliozu,pocinajucu spondiozu a este nieco, ale to nemozem precitat tak to nebudem tu komolit.A do spravy mi lekar napisal,ze mam mierne odvapnene kosti,ale mne to nepovedal az nahodne som sa to dozvedela....takze tak som stratila rok.A potom som si nasla Altern.liecbu,ktora je tiez cez krv,tam mi prave tiez zistili nedostatok vapnika...takze,je dobre,ze Ta tato choroba nenici psych.ale nie je dobre ju ignorovat uplne,lebo ked nedodas telu urcite vit.a minerel.tak casom jej aj tak podlahnes.Ale jasne,ze nemusis brat AD,to ani ja neberiem a ani nebudem brat...ale ziviny dodaj telu,lebo na to doplatis neskor.Neviem kolko mas rokov,ale v kazdom veku clovek potrebuje vit.a miner.Je to len na Tebe.Mne zatial na psychiatr.nikto neposielal,ale chovali sa tak niektory lekari ako keby som bola hypochonder.No,ale ja som to nevzdala,lebo JA VIEM NAJLEPSIE AKO SA CITIM....KED SOM NIEKEDY BOLA ZDRAVA A VIEM TO POROVNAT.A nikto mi tiez nebude hovorit,ze si to namyslam,lebo presne ako TY hovoris,niekedy som v klude a na mna to pride a v hlave mam myslienky ciste....len ked raz telu nieco chyba tak sa ozyva a mozes mysliet na neviem co....je to velmi zlozite...Ale urcite to nepodcenuj a chod na to EMG.Prajem vela stastia.
Nazdar,aj mne nedavno diagnostikovali tetaniu co si ja osobne myslim ze ani nemam...moje priznaky su ze sa trasiem je teplo alebo zima...citim tlak na hrudi niekedy na krku a sem tam sa mi na 10 minut zda ze ma boli zaludok. je to nieco ako nahly stav co ustupuje.Moja neurologicka ma poslala na eeg kde nenasli nic!!! este mam ist na magneticku rezonanciu,krvne testy som mala dobre cize neviem precoby som nemala mat vapnik...podla mna to niej toto alebo sa viem az priliz dobre ovladat.Vobec nemam silne stresy...t najhorsie ma len cakalo a uz to preslo psychyku mam lepsiu ako cele moje okolie.Cize stym nech namna nikto nejde... Ja lexaurin nepotrebujem a magnezko mi nepomaha. niesom unavena viac ako predtym a ani nemam krce ani nic...a nechcem lieky na nieco co nemam...desi ma vsak predstava ze by som neskor tieto priznaky mala ved to je otrasne poznam ludi z for co s tym ziju 9 rokov ja nemienim mat toto tak dlho! Este ma poslala aj na psychologicke testy...mne to pride uz smiesne.... ale popravde v hromadnych ci dialkovych autobusoch ked je mi trocha zle je to strasnee...zle sa mi prehlta a tazko sa mi dycha vtedy...potrebujm pri sebe spolocnost stale chodim za frajerom a bojim sa byt sama... kazdy povie nestresuj sa ale mne pride zle aj ked idem spat...v klude..podla mna o tom lekari vedia velke prd ked sa ludia nemozu vyliecit 9 rokov!!! Prajem vam vela stastia ludia BOJUJTE PSYCHKA VAM POMOZE lebo je to najsilnejsia zbran aku mate!!! Vela stastia!
este som zabudla napisat,ze tehotna som bola r.1996,takze som sa dlho trapila kym som nedosla k zaveru,ze mam tetaniu.Lekari na mna pozerali ako na hypochondra.Lebo som bola ako troska,a kazdy lekar mi stale hovoril,ze som zdrava ako repa......a ja som sa citila taka slaba,unavena...mala som bolesti,bolo mi zle....moja jedina zachrana bola,zahrada tam som sa odreagovala a ked som si lahla a vyspala sa tiez mi bolo dobre.Ale ked som isla vecer spat a rano som vstala nebola som vobec ODDYCHNUTA ako keby som celu noc niekde tazko pracovala...a z postele som vstvala po styroch,ked si na to spomeniem...brrrr CHVALA BOHU UZ TO MAM ZA SEBOU TO NAJHORSIE CO SA TYKA TETANIE.
Mne pravdepodobne zacala tehotenstvom Tetania,lebo mi v tehotenstve trpli konce prstou.Ale,tehotenstvo som mala vyborne,bez komplikacii,i ked na zaciatku teh.som krvacal.Ale potom cele tehot.som nemala ziadne problemi,nebolo mi zle atd.vela som pracovala na zahrade aj dokonca rylovala,malovali sme izby tahala som skrine,proste robila som vsetko co sa dalo.Snazila som jest vela ryb,jogurtou,zeleniny atd.dokonca som priberala tak akurat,sam lekar mi povedal,ze mam ukazkovo tehotensvo.No a porodila som doma,bol to velmi rychly a bez problemou porod.Ale,po porode som mala zlu krv,v nemocnici mi to nepovedali...jednoducho po porode sa mi ta tetania preukazala,len trvalo vela rokov kym mi ju nepotvrdili na EMG,a to bolo r.2006 ked som uz liezla po styroch...a teraz som zase bola len tak preventivne ako na tom stojim z tetaniou r.2008 v januar.a zase sa mi potvrdila,ale je mi uz omnoho lepsie.Tak tazko povedat,ci pri porode som ju mala alebo nie..asi bola v zaciatkoch...
a to si mozem kupit alebo objednat u Teba RNG,ja beriem aj Hemodin,a tam je napisano,ze tiez podporuje zdrave travenie.Ale zrejme mi to moc nepomaha,na travenie...a aj obsahuje latky ktore umoznuju lepsie vstrebavat vapnik a horcik.Ale skusila by som aj ten Betain HDL.Dakujem.Krasny vecer prajem.
Betain HCL je vytazok z repy, pomoze zaludocnemu traveniu.
Ja ho berem uz dlhy cas, lebo inac by ma nielen nafukovalo, to je to najmenej, ale co je horsie, bol by som vnutorne podvyziveny=strata kostnej hmoty, svalstva a urychlene starnutie