Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

icka

Donatello.Ja som už písala že beriem len 1/2 tabl. a stále sa mi točí hlava.Tak asi budem musieť ísť za neur. či mám dávku zvýšiť.Ja beriem Parolex 10 mg,a v utorok tomu bude 7 týždňov.Alebo sa to ešte môže upraviť?Za koľko ti zaberali lieky aby si fungoval?

icka

Ahoj Mariaa.Ďakujem pekne a podobne aj tebe všetko pekné k MDŽ.Dnes som preležala celý deň asi to robí to počasie.

kvetka.

ja ked si vravim "svet gombicka" tak to nezabera. moje vlastne myslienky nezmiernia zachvat, musim komunikovat s niekym, kto bude vyzadovat moju sustredenost. napr.telefonovat alebo rozpravat sa s niekym. vtedy zachvat pominie...hoci nie vzdy.najlepsie zacat volat na zaciatku zachvatu, lebo ak cakam dlhsie ze prejde, nepomaha nic len prerusit jazdu, vyjst von z dopr.prostriedku.

rebekarony

treba veľa svetla a dýchať zhlboka,ale uvoľnene.Povedz si svet gombička a pritom môžeš aj kvalitne pracovať.Ja ju mám tiž a fungujem podobne.

donatello

Ahoj icka, ja mam tetaniu priblizne rok, striedaju sa mi obdobia kedy mi je lepsie a inokedy zasa horsie. A stale dookolo... Momentalne beriem rano jednu tabletku Cipralexu a jedno MAgne B6, poobede len Magne B6 a vecer jednu tabletku Rivotrilu.
Ten si mam dat aj ked mi je uplne zle,lebo rychlo zabera. Tak mi to predpisal moj neurolog. Pretoze ked som bol u neho naposledy boli moje stavy neznesitelne,cele dni som bol ako mechom udrety,stale sa mi tocila hlava, stavy uzkosti,mal som nutkanie stale plakat ako maly chlapec. Ale to bolo z toho ze mi je na prd a nijako to neprechadzalo. Teraz sa citim ovela lepsie, ale stale to nie je uplne vyliecenie. Snazim sa s tym bojovat,ale no zeby som sa tych pocitov nejako zbavil nemozem povedat. Dufam ale,ze raz to pride. Drzte sa vsetci.

icka

Mariaa.Vieš,dnes som od 2:30hod.hore,som nevyspatá tak to je so mnou na figu. Únava ako šľak.Zajtra chcem riadiť ale ako?Dúfam že mi to prejde.