Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
Donatello.Ja som už písala že beriem len 1/2 tabl. a stále sa mi točí hlava.Tak asi budem musieť ísť za neur. či mám dávku zvýšiť.Ja beriem Parolex 10 mg,a v utorok tomu bude 7 týždňov.Alebo sa to ešte môže upraviť?Za koľko ti zaberali lieky aby si fungoval?
Ahoj Mariaa.Ďakujem pekne a podobne aj tebe všetko pekné k MDŽ.Dnes som preležala celý deň asi to robí to počasie.
ja ked si vravim "svet gombicka" tak to nezabera. moje vlastne myslienky nezmiernia zachvat, musim komunikovat s niekym, kto bude vyzadovat moju sustredenost. napr.telefonovat alebo rozpravat sa s niekym. vtedy zachvat pominie...hoci nie vzdy.najlepsie zacat volat na zaciatku zachvatu, lebo ak cakam dlhsie ze prejde, nepomaha nic len prerusit jazdu, vyjst von z dopr.prostriedku.
treba veľa svetla a dýchať zhlboka,ale uvoľnene.Povedz si svet gombička a pritom môžeš aj kvalitne pracovať.Ja ju mám tiž a fungujem podobne.
Ahoj icka, ja mam tetaniu priblizne rok, striedaju sa mi obdobia kedy mi je lepsie a inokedy zasa horsie. A stale dookolo... Momentalne beriem rano jednu tabletku Cipralexu a jedno MAgne B6, poobede len Magne B6 a vecer jednu tabletku Rivotrilu.
Ten si mam dat aj ked mi je uplne zle,lebo rychlo zabera. Tak mi to predpisal moj neurolog. Pretoze ked som bol u neho naposledy boli moje stavy neznesitelne,cele dni som bol ako mechom udrety,stale sa mi tocila hlava, stavy uzkosti,mal som nutkanie stale plakat ako maly chlapec. Ale to bolo z toho ze mi je na prd a nijako to neprechadzalo. Teraz sa citim ovela lepsie, ale stale to nie je uplne vyliecenie. Snazim sa s tym bojovat,ale no zeby som sa tych pocitov nejako zbavil nemozem povedat. Dufam ale,ze raz to pride. Drzte sa vsetci.
rengen mozgu? misiak, nerobi sa ten pri inych podozreniach? ake vysetrenia sa robia pri podozreni na epilepsiu?
ICKA PEKNY MDZ....
Tak dobrú noc.
verim ti aj ja ked sa nevyspim tak mam den na houbi...prajem ti krasny vykend...a aby si sa vyspala...pa
Mariaa.Vieš,dnes som od 2:30hod.hore,som nevyspatá tak to je so mnou na figu. Únava ako šľak.Zajtra chcem riadiť ale ako?Dúfam že mi to prejde.