Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

icka

Jaruš:u mňa tiež nebola žiadna radosť zo života.Bolo mi jedno čo je z domácnosťo,mohli mi na hlavu aj kamene padať.Vieš možno jej dávajú silnejšiu dávku antidepresív a preto je taká.Keď to zaberie tak sa bude usmievať.Ty ako mama spoznáš prvé zmeny aj keď ona sa bude cítiť ešte na figu.Ak bude doma tak nech si s nami popíše.Veľa jej tu pomôžu so svojimi skúsenosťami.Neboj to má isto len s tých liekov.

jaruš

Pred 2 mesiacmi moja dcéra začala mať problém s dýchaním a pár dní po prvých príznakoch začala odpadávať - hyperventilovať, irčili jej hyperventilačnú tetaniu a panickú poruchu. Začala sa liečiť antidepresívami, ale jej stav za zlepšil vždy len na pár dní a zasa kolabovala denne 2-3 krát, niekedy na 5-40 minút. Stále neviem, prečo sa to stalo, kde je príčina. Stav sa natoľko zhoršil, že mom. je hospitalizovaná na pedopsychiatrii.....aleee, nevidím u nej radosť zo života a vôľu zmeniť to...veľa plačem, ale neviem, ako jej pomôcť. Kto má podobnú skúsenosť, prosím, ozvite sa mi. Poteší ma každá dobrá reakcia a pomoc niekohom, kto sa vedel s panickou porucjou popasovať. Dcéra má 17 rokov.

[zruseny12]

Ahoj ICKA,ja stale mam take ako keby natiahnute svaly a stale mi v nich skube,ale vies ja som zacala chodit do prace a to je nieco nove pre mna tak ci to nie je tym a aj mam nejake probl.osobne tak si myslim ze to je zo stressu hoci sa stressu vyhybam...ale pozriem sa na mineraly...lenze ja sa nechcem stale tym napchavat,ja beriem teraz 3xdenne vapnik a ryby olej,magnezium,b-vihtaminy a doplnok podla krvnej skupiny a hemodin.Takze ja mam toho dost...ja som vcera tiez isla spat uz okolo 20hod.bola som taka unavena...

icka

Mariaa:to hádam ani neni pravda,ja som tiež ráno o siedmej jačala v posteli,v ľavom lýtku som mala kŕč a tiež ma to ešte bolí.Chcem ti oznámiť že to moje točenie hlavy je asi 3 deň slabšie,tak len dúfam že to popustí.Dnes som ale unavená robila som výplaty,teraz bola u mňa kámoška.A ja sa asi osprchujem, natriem nohu a pôjdem spať.Zajtra ti napíšem aké šumivé mineráli som si objednala,lebo to mám v práci.Píš.

[zruseny12]

AKO SA INAK MAS,JA SOM DNES DOSTALA TAKY KRC DO LYTKA RANO,ZE SOM SI MYSLELA ,ZE UZ ANI DO PRACE NEPOJDEM,A CELY DEN CITIM TAKE NAPNUTE LYTKO...