Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

[zruseny12]

toto tiez poznam,ale neboj ked ti daju injekciu a mas sikovneho zubara tak to je sekunda...budem ti drzat palce...aj zuby vedia potrapit,ze?

[zruseny12]

Prajem ti pekny podvecer ICKA,dnes sa mam trochu lepsie-po praci.
DONATELLO-aj ty sa drz...tetania je vec presne ako pises,kto ju nezazil nepochopi...

icka

Donattelo.Čo Ty nemôžeš spávať keď píšeš v noci?Chcem sa Ťa opýtať od kedy sa liečiš na tetániu a s akými liekmi.Ja mám tiežprebdenú noc ,ráno som bola u zubára,som celá uboľavená,unavená,neviem čo so sebou.No dnes je to so mnou hrôza.

ooo

donatello ako tak sledujem tvoje príspevky - tiež som tetanička - tak robíš veľké pokroky čo sa týka psychiky :) super

donatello

Tetania je podla mna nenapadna novodoba pliaga medzi chorobami,ktora sa v poslednom obdobi strasne rozsiruje. Podla mna na vine je neustaly stres a nervozita,ale bez toho sa zit jednoducho neda. Clovek, ktory tie stavy nezazil to nikdy nepochopi... Aj teraz mi trpne cela lava ruka a lava cast hrudnika akoby som mal nieco zo srdcom,ale to si len namyslam... Musim sa len ukludnit a nejako na to nemysliet napriklad kratkym clankom v tejto rubrike :) Drzte sa vsetci tetanici. Vela zdravia a stastia.

icka

Misak.Test na tetániu robia buď EMG -to ti dajú na hlavu takú čiapku s drôtikmi.Mne to robili aj tak a ešte som bola na test,a to ti medzi palec a ukazovák pichnú takú ihličku a tá je napojená na počítač.Potom Ti doktor s tlakomerom priškrtí ruku aby si dostávala menej kyslíka.Doktor sa s tebou bude stále rozprávať a podľa toho vidí na monitore počítača či máš tetániu.Lebo rozhovorom sa navodzuje to zlo čo v sebe máš.Nakoniec Ti dá silno nosom dýchať a hlavňe rýchlo.A vyšetrenie je hotové.Neboj sa je to len zábavka.Ja som nevedela čo idú so mnou robiť nemal mi to kto povedať tak som sa skoro po..Iba škoda že ideš tak pozde na to vyšetrenie.Máš veľké problémy?

[zruseny12]

ja nemam velmi tazku pracu,ale to sedenie celych 8hod.cloveka skor dobije ako samotna praca..tak sa drz,a prajem Ti pekny vecer a zajtra krasny den...pa

icka

Mariaa ďakujem že si mi odpovedala.Aj ja som dnes pracovala ale len ako slimák.Vieš mi podnikáme tak mám možnosť v robote si poležať keď mi je zle.Bola som aj na masáž krčnej chrbtice,možno mi aj to pomôže na točenie hlavy.Tak sa drž aj ty a ozvem sa určite.Páá.

[zruseny12]

ICKA JA SOM SA PYTALA KAMARATKY,ZE JEJ TO ZABERA PO POLHODINE ALE ONA NEMA TETANIU,BERIE TO IBA KED JE NERVOZNA VELMI...TAK JA NEVIEM...TO DOKONCA DOSTALA JEJ MAMA KED IM ZOMREL BRAT/KAMARATKE BRAT/TAK SA ZRUTILA A ODVTEDY JEJ LEKAR PREDPISAL AD....NEVIEM MUSIS SA SAMA ROZHODNUT...VIEM,ZE JE T TAZKE LEBO TO POZNAM,JA MOMENTALNE SOM ZACALA CHODIT DO PRACE,TAK CHODIM ZNICENA...TAK SOM ZVEDAVA,CI TA TETANIA USTUPI ALEBO SA ZHORSI.../MNE CHYBA VAPNIK PRETO MAM TETANIU/A VIAC VIT.A MINER.UZ SOM TU PISALA...KAZDY SI MUSI NEJAK SAM POMOCT...PRAJEM TI ABY SA TI TO PODARILO...OBCAS SA OZVY...