Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

zuzka12

aj ja ju mam pomohlo mi magnezium a vzdy ked som mala stavy tak som myslela na to ze neumriem a ze je to len picovina ze mi nic neni.,. a hyperznamena vela a ventilacia dychanie.. takze je to tak ze vela dychas a telo je prekyslicene teda moc kysle Ph a preto zacnu trpnut ruky sanka a barz co.. ph tela by malo byt neutrapne.. niekedy sa odporuca aj dychanie do sacika..a POMAHA TO.. ja ked tak zadrzim dych a myslim na to ze to nic neni ze ma to v ziadnom pripade nezabije. snazim sa ukludnit a do 10min je vsetko ok.. a jest pravidelne magnezium.. najlepsie tabletky magneB6 stoja asi 180sk.. su uplne super.. nebojte sa.. to bude fajn.. ja som v poho a stavy som uz nemala asi pol roka..:o)) a uz iba pijem sumive magnezium sem tam za cas:o))

icka

mariaa,tak sa opýtaj tvojej kamarátky kedy jej zabrali AD.Vieš ja beriem len 1/2 tab. 10mg a neviem či to stačí.Ja som práve išla na neurológiu s točením hlavy a tak mi zistili tetániu.Tá tvoja je zvládnuteľnejšia je z nedostatku vitamínov ale ja ju mám na psych.podklade.

[zruseny12]

no ja icka som AD,nebrala,ale, co tu citam tak tie ktore to brali popisuju podobne stavy,najdi si temu kde sa vyjadruju na AD zeny,alebo zaloz novu temu....tiez oisu o toceni hlavi unave...asi kazdy to znasa inak,ja mam kamaratku co berie AD,ale ona si ich chvali,len neviem nazov....tak je to tazke...hovorila mi ze jej to velmi pomaha...ja osobne by som AD nebrala,len koli vedlajsim ucinkom,lebo aj mne neurol.predpisala,ale ja ich nepotrebujem...mam tetaniu z nedostatku vapnika...ten potrebujem doplnit...a vit.sk.B....

icka

Chcem vedieť za koľko zaberajú AD.ja beriem už 6 týždňov 1/2 Parolex,no stále sa mi točí hlava a som slabá.Doobedu mávam stále pocit hladu aj keď sa najem a keby som išla po ulici tak hádam aj odpadnem.Prejde to_

[zruseny12]

ja chodim aj na altren.liecbu,ale teraz mi neurol.napisala do spravy ze mam chodit obcas na IONOGRAM,a s tym mam ist k obvodnej,len ja mam teraz ine problemi tak som tam este nebola,ale znama mi povedala,ze to je odber krvi kde zistuju v krvi teraz sa presne nepamatam nejake latky....mne osobne by psycholog nepomohol,lebo ked mi chyba vapnik,zelezo a vit.sk.B,tak nejake rady mne nepomozu ja musim byt sama sebe psychologom a prisne dodrziavat diety atd.ale jasne,ze pomaha kazdemu nieco ine.Ja ked citim,ze na mna ide nieco,tak bud sa snazim si lahnut a vyspat sa s toho,alebo zacat mysliet a robit nieco take aby som to dychanie ukludnila...je to velmi individualne a kazdy si musi najst nieco co mu pomaha...

mirco

Caute. Hyperventilacný syndrom s moznou tetániou som prežil asi pred dvoma rokmi. Vyčerpany som prisiel domou,ruky a nohy mi vykrutilo do strán, nemohol som dychať, tlak ako parná lokomotíva 220/120, lavá strana tela zmeravená ako keď dostane človek infarkt srdce mi išlo roztrhať hrud myslel som -umieram, koniec. Všetky následné vyšetrenia ako EEG, test na tetániu, zistovanie obsahu minerálov v tele,neurologické vyšetrenia, skrátka všetko bolo OK. Aj samotný test na preukázanie tetanie dopadol dobre. Ale ja som v pravideľných časových intervaloch zažíval peklo. Najhoršie to dopadlo so psychykou. Neustáli strach že to znovu príde - nečakane, a či bude vôbec niekto nablízu. Vitamíny sú fajn a sú nevbyhnutné. Pravidelní prísun Zinku Magnézia, Vápnika,Draslíka rozne relaxačné metódy dýchania- všetko pomôže. Ale čas kedy to príde sa nedá zistiť a nedá sa na to pripraviť. Ten stáli strach je na tom všetkom najhoršie. Držím všetkým palce. Treba sa obrniť kludom a rozvahou.

RNG

Pre uplnost, destresovanie sa da dosiahnut aj roznymi chemickymi drogami, ale je to za cenu navykov, skodlivych postrannych ucinkov a casteho menenia chemikalii, lebo po case ich telo uplne odmietne, nenecha sa dalej zamorovat.

RNG

Nedostatok kyslicnika uhliciteho v krvi je priamy dosledok prirychleho a plytkeho dychania.Odborne nazvane "hyperventilacia", aby to znelo lekarsky.
Casto je to sposobene nervozitou, pnutim, stresom a podobne.
.....
Vsetky destresujuce metody su napomocne.
Ci uz mechanicke(sustredenie sa na cvicenie, pomale, s kontrolovanym dychanim, ako yoga a thai chi, nie rozne poskakovania do rytmu hudby...),
meditacia s kontrolovanym dychanim,

vitaminove doplnky,
hlavne nervy upokojujuce vitaminy B,
mineralove doplnky,
hlavne ukludnujuci vapnik a horcik.
...
Kedze potreba mineralov nie je u kazdeho rovnaka, priemerne hladiny v krvi este neznamenaju, ze individualne telo ich nepotrebuje vyssie(alebo nizsie niekedy).
A jedine zatial, ako sa to da zistit je vyskusat brat menovane a pozret na reakciu tela.
Ked je reakcia priazniva , telo to potrebovalo.
Ked nie, netreba to dalej brat.

donatello

Mila Kvetka, ja ti chcem len povedat,ze tetaniu nemusi sposobovat nedostatok mineralov,ale presne ako uviedol RNG aj nedostatok kyslic. uhliciteho v krvi. A to je aj moj pripad. Robili mi vsetky testy na minerali a nezistili mi ziadne znizene hladiny nejakeho mineralu. Az na EEg mi to zistili,kedze mi prislo zle a prsty na rukach mi stahovalo... Bol to pre mna dost neprijemne vysetrenie. Ale dalo sa to vydrzat. Osobne beriem uz asi 3 mesiac Cipralex a k tomu aj Magne B6 a ked mi je uplne na hovno,tak si dam jednu tabletu Rivotrilu.Tak ako mi to predpisal moj neurolog. Prajem nam vsetkym, aby nam bolo uz konecne dobre.