Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
Odhalovanie krckov zubov je aj z ubytku kostnej hmoty(osteoporoza) aj z bakterialnej cinnosti streptokokov a nanosov medzi dasnami a zubom
Oboje sa da adresovat.
Ubytok kosti mineralami, streprokoky antimikrobialnymi vyplachmi.
Pri hormonalnych kolisaniach(hlavne v prechode) je zaste stracanie privela mineralov a nastup osteoporozy. Vtedy treba brat nielen mineralove doplnky ale aj potravinove doplnky na normalizaciu hormonalnych hladin(yam, damiana, pupalka, Dong Quai)
RNG,
zrejme predsa len pobezim po nejake mineraly. dnes som bola u zubarky, len tak, trosku preventivne ale uz par rokov sa mi odhaluju krcky na zuboch. dnes ma vystrasila, ze treba rentgen, vraj to moze byt UBYTOK KOSTI.
pytala som sa,ci zo sladkosti, teda strava ma na to vplyv, ale presvedcila ma ze nie, vraj geneticky sa to prejavilo v urcitom veku, alebo nespravnym sklonom zub.kefky pri umyvani. odhaluju na oboch stranach, ale jedna je horsia.
RNG,
co si o tom myslis ty? pomoze prisun mineralov? moze to mat vobec na to vplyv? ukazala mi obrazky...no, katastroficky scenar, ako to moze dopadnut ak sa s tym nebude nieco robit.
mozem si pomoc sama nejako to zlepsit????
vdaka za radu.
pozrela som tu stranku s ponukou, dobre ceny a ak kvalitne vyrobky tak ok. najdem v anglicku predajne alebo kupim od sponzorov? ako oriflame napr?
Cawte baby aj ja sa chcem zapojit,moj manzel tiez mal tetaniu.Bolo to hrozne obdobie.Poviem vam je to novodoba choroba ti ludia potrebuju klud,pravidelne jest,pitny rezim dodrziavat pil min.vodu korytnicu pil ju asi na hektolitre.Tu pisete ze treba brat magnezium,suhlasim ale este chcem dodat ze treba uzivat calcium najlepsie su v tabletkach,alebo tobolkach.Sumive tab.su len na urcitu dobu,ale dlhodobo skodia zaludku.Moj manzel zmenil zamestnanie a zmenil zivotospravu.Takze baby prajem vam vsetko dobre a nestresujte.A ked ste v autobuse myslite ze ste doma v obyvacke a volaco si medzi tym precitajte,aby vam cesta rychlo utieklaa pomali dychajte az do zaludka nie povrchne.Na internete si pozrite ako sa spravne ma dychat,lebo nie kazdy dycha spravne.Drzim palce andy.
Mariaa ahoj.Som rada že si sa ozvala.Vieš ja mám46 rokov a túto moju hlúpu chorobu dusím asi 10 rokov.Nikto mi neveril nič,bola som pre všetkých ako blbec.Mám syna a veľmi dobrého manžela,ale aj oni už majú toho môjho stenania plnú hlavu.Po vianociach som sa stretla s kamarátkinou dcérou aj ona sa začala liečiť na tetániu.Keď som jej hovorila o mojom probléme tak mi vybavila neurológa.A diagnóza bola na svete.Bola som vtedy šťastná,lebo nikto mi neveril.Ten Paroxel beriem od 22.01.2008,začínam už konečne rozmýšľať aj nad iními vecami ako choroba,trochu viac sa pohybujem a začala som konečna aj variť.Bolo to so mnou na figu.No len krútenie hlavy ešre nepresáva,tak neviem či mám ešte čakať na 1/2 tabl. alebo ísť za doktorom.Popýtaj sa .Dobrú noc.
icka,spytam sa zajtra,a potom ti to napisem...pekny vecer ti prajem...ale ked mas zo psych.problemou tetaniu,tie tiez vznikaju z neostatku min.a vit.psych.problemy...ked nedodas telu co potrebuje tiez to znasa zle aj po psychickej stranke skus brat vit.SK.B-komplex-forte/je silnejsi/to by ta malo ukludnit a aby si nebola v stresse...
Klikni sa na reklami Google(po strane alebo naboku tohoto fora pod Doplnky Vyzivy(RNG), tam najdes adresy, telefony atd. Niektore veci nie su na ceniku, treba si ich pytat od predavaciek.Posielaju aj postou na dobierku a aj do zahranicia.
Doplnky dovazam z USA(vyvazam v mojom pripade vlastne), vyber je moj, z desiatok tisicov moznych vyberam len tie najucinnejsie a najkvalitnejsie(GMP) a cenove pristupnejsie.
S vyrobkamy megafirmy NBTY sa mozes stretnut po celom svete, NBTY ma vyse 15 maloobchodnych svojich znaciek aj zopar velkoobchodnych napr klikni na jednu z Europskych sieti
www.hollandandbarrett.com ktora predava tiez vyrobky NBTY, podobne ako ja, dokonca sa zhoduju aj cisla tovarov(pochopitelne, ten isty vyrobca, len ina vignetka a samozrejme ten isty obsah a kvalita=GMP)
Prekysleny organizmus znamena, ze kyseliny sa budu viazat na mineraly(napr kalcium, magnezium, zinok a pod) a vytiahnu ich z tela.
Takym sposobom moze dojst k roznym porucham-od panickej poruchy cez tetanie a osteoporozu=rednutia kosti
Smutno-čo aj ty máš?Tie stavy čo ja? Ak áno napíš konkrétnejšie
a este, RNG, ake su to tie tvoje predajne? co za firma? nazov? kde ich najdem? som na Orave. v zahranici sa s nimi tiez stretnem, kedze vyrobky su z USA?
RNG je pravda, ze pricinou je prekysleny organizmus ako pise zuzka 12? vsetci spominate nedostatok mineralov, co je ine ako prekysleny organizmus...samozrejme, nemusi sa to vylucovat, pretoze ak mi mineraly odobera nadmnozstvo cukru, to znam. tiez, ze cukor prekysluje organizmus. co jedenie zasaditej stravy...v mojom pripade okrem cokolady vyrovnavat prekyslenost prisunom zasaditych, napr. orechov, hrusiek...
stacilo by to?
vdaka