epilepsia

Príspevok v téme: epilepsia
Jančura

Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk

beejbinqa

noo a ta psychika to je ako kebyy len v mojej hlave ze idem "dostat"zachvat alebo ako to je??
proste ked si vypijem ale daco podobne nemam taky pocit..len ked napr ..malo pijem tekutiin...alebo ked somm dlho v skole napr psychicka unava nevyhovaram sa na skolu hej nik nema rad skolu ale.. ako nee..vazne.. ked napr rano vstanem o 5 do skoly..ta sa citiim tak debilne..som nervooozna.. preto mam s mamkou taku dohodu ze radsej:D nech sa mi neprihoovara:D:D:D boo ja ako fakt..v buse mi je furt zle...ako nechapem..a tbl?? od kedy zacala skola..je mi zase blboo..v piatok idem na kontrolu n aneurologiu bola som na EEG.. oj.. nechcem uz tbl..chcela by som si urobit vodicak..to asi nebude moznee ze??:(

miska

bejbinqa...ahoj ja som tiez zila tak ako ty ked som mala sedemnast a dam ti jednu radu ja viem ze si teraz povies bla bla bla...ale naozaj mam pravdu musis brat lieky nech sa deje co sa deje nesmies vynechavat len tak sa z toho dostanes a to ponocovanie tiez nie je super napad mala by si chodit spavat pravidelne ja viem ze sa to neda v takych rokoch ake mas ty ale aj mne to hovorili a robila som sa ze ich nepocujem a potom som dostala par zachvatou a uz som si to uvedomila od vte4dy co zijem podla rezimu epileptika tak nemam ziadne problemi...a chodis na diskoteky?ja ti nechcem kazat len ti radim a take co sa ti zda ze ide zachvat tak to je psychika aj ja som s tym mala problemi teda aj mam...

bejbinqa

Cez tieto prazdninyy..som sem tam zabula zobrat tabletky...(proste som an to kaslala..a som sa citila super...ziadne bolesti hlavy a bla bla.. zacala skola..vstavam o 5 ranoo pocitujemm unavu..bolest hlavy jasne ze uz berem tabletk ypravidelnee.. (zachvaty som mala za dva roky 3..berem lamictal.. newem takee cudne to setko je.. /cez prazdniny som chodila spavat o 1 v nociu vstavala som o 11 .. proste pohoda niccc..a teraz????skola ranne vstavanie... ma ta bolestt a takyy cudny pocit v kuseee nieco spolocne s EPI? niekedy mam take stavy zee ako keby som isla dostat epi..a nic.. sem tam si davm iguu..alkohol? hm toot radsej neriskujem lebo vemm ake nasledky ale ta...v pohode ponocujem ... a mam len 17..nechapem..

radana

bambulecka23----nebranim sa prirode,ale na druhej strane neuznavam megadavky roznych vitaminov,pri ktorych nikde nie je napisane,ze v takychto megadavkach NIE SU SKODLIVE.A keby zaberali,bolo by to velmi fajn,co vsak nezaberaju.K tomu problemu som sa uz vyjadrovala,ked bol moj syn dopovany vysokymi davkami vapnika,potom zase magnezia a rozzachvatoval sa tak,ze sme boli nuteni byt hospitalizovani v nemocnici a pomocou infuzky mu ich museli lekari vyplavit cim skor von,lebo bol viacej v zachvatoch nez pri vedomi.A to iste bolo aj so zelezom.Takze vystavovat svojho syna riziku,ze bude denno denne zachvatovat nanovo 30-40 krat urcite nebudem.Som rada,ze sa lekarom podarilo ho stabilizovat a je uz niekolko rokov BEZ JEDINEHO zachvatu.A to len vdaka ANTIEPILEPTIKAM.Pravidelne chodime na pecenove testy,ktore ma v uplnom poriadku.A co sa tyka rad Damiana,na ktore si zrejme smerovala,su totalne scestne a zaostale a nimi sa urcite riadit NEBUDEM.To len pre vysvetlenie. :-)

bambulecka23

Radana,

citala som tvoje prispevky,na jednej strane mas pravdu,verim,ze chemicke lieky tvojmu synovi pomahaju(zaco si doktorom urcite velmi vdacna),ale jedno nechapem preco sa branis prirode????Pripravkom ,ktore niesu pre organizmus skodlive?
Priklad: keby ti niekto ponukol jablko z bio zahrady a jablko ktore vyrastlo na strome pri ceste,ktore by si si vybrala?
???????????

bambulecka23

Damian,

Vies ludia na Slovensku su este pozadu,co sa tyka pohladu na metabolicku medicinu.Cely zivot nic ine nevideli a ani nevyskusali,tak to bude tazky oriesok.Niektory uz ale na to pomaly prichadzaju a otvaraju sa im oci.

damian

Mila Miska, so vsetkou ctou, Tvoja mama je studovana zdravotnicka v konvencnom zdravotnickom systeme. To som aj ja, len rozdiel je v tom, ze tu, kde som ja, je system, hoci konvencny, trochu viac otvoreny na nechemiu a vedecku vyzivovu (metabolicku) a detoxikacnu medicinu. To, ze o tychto veciach Tvoja mama nema chyry, neznamena, ze nemam pravdu. Ak chces diskutovat, diskutuj, ale nie tak, ze to, co napisem, oznacis za kraviny. Opakujem, to co pisem, nemam zo zastavky MHD.

Tiez si myslim, ze tak, ako tu chodia ludia ktori sa radi liecia chemiou, tak tu chodia aj ludia, ktori davaju prednost prirode, detoxikacii a vyzive, co vsetko vplyva na rozvoj aj liecbu epilepsie.

miska

no ja si myslim ze mili pan doktor damian by z tohoto portalu mal asi uz vypadnut...damian ak niekto chce tvoje rady tak si zaloz ty niakz portal a tam jech ti pisu myslim ze so mnou bude suhlasit viac ludi!!!!naozaj co pises sa neda citat aj moja mama vystudovana zdravotnicka sa nad tebou pozastavuje mal by si sa liecit alebo tieto kraviny pisat ludom ktory to chcu pocuvat pisat niekde inde napr.zacni davat skupinove terapie.z pozdravom miska