Mam 14 rokov a nadmerne sa mi potia dlane a nohy a neviem co s tym mam robit :(
Pocul som o nejakom driclore a excipial deo forte ale poprve neviem ci si to mozem dat na nohy/dlane a podruhe neviem ako sa k tomu dostat...
A este nieco...mam to niekomu povedat?(napr. mame?)
Nadmerné potenie
kristinaj:uz to tu bolo napisane viackrat...staci pohladat :)
chcem sa spýtať niekoho, kto podstúpil sympatektomiu, či tento zákrok (ktorý popísala zuzca) nie je nejakým spôsobom nebezpečný a či sa časom nedostavujú nepríjemné vedľajšie účinky. Tiež by ma zaujímalo, kde sa tento zákrok vykonáva, koľko stojí a či je potrebné vopred podstúpiť nejaké vyšetrenia. Diky.
mam 14 rokov a vyskusal som aj excipial deo forte zial pomohol len docasne neviem jak to mam riesit velmi mi to prekaza v beznom zivote mohol by mi niekto poradit ako sa toho zbavit na trvalo???existuje nejka operacia noh alebo take daco??
To Palko- pises ze si si o negat. precital
ale niekedy ich clovek odignoruje.Nehnevaj sa,vedel si o tom podla mna nemas ani najmensie pravo nieco povedat na doktora.Isiel si na op. s VEDOMIM urcitych negativov ktore u vacsini ludi po op. su zanedbatelne a nesposobuju im trable,u drvivej mensini sposobuju urcite problemi.Vedel si o nich,isiel si tam na vlastnu ziadost a stale mi nedochadza aky mas vlastne problem.Doktor ti pomohol ruky sa ti nepotia a kde je problem...to co si tam napisal ja v tom nevidim ziadny vazny problem!
p.s. aby si si nahodou nemyslel ze som sa do teba obula to vobec nie,len predsa nemozem kazdu blbu vec teraz pripisovat ako negativum operacii.
To Palko: naozaj pri vysokej zatazi musim mat na tvar v posilke uterak a potim sa vsade nie len od prs dole myslim vsade okrem ruk.
A co tam opisujes husia koza no neviem co ti mam na to napisat,ja take problemy nemam a aj kebyze mam tak by to nebolo nic proti tomu co som zazivala pred op. A tepova frekvencia?Preboha co si profesionalny sportovec??? Ja som po op. makala s kockami na basket. treningoch a vobec mi to nevadilo.Opakujem hocijake negativum je pre mna osobne lepsie ako zivot pred tym. A nebudem kvoli takymto malickostiam kydat na dokiho ktory mi pomohol. Ja som sa ho na nic nepytala a on mi nic nepovedal ani by nemal co, pretoze som vsetko vedela uz pred op. a bola som si vedoma aj uz tu zoparkrat spomenutych negativov, isla som tam na vlastnu ziadost a nie ze by ma on nutil.A isla by som znovu...
Clovek rychlo zabudne ako bolo zle pred tym ked mu je uz dobre.
PRE ANKU:
ake vyseterenie ti robili? Ako dlho to mas? Prvy rok, alebo uz viac?...Celkováé nadmerné potenie je prejavom urciteho typu chorob. Robili ti komplexne krvne testy? Alebo len nejaky vyber. Moze to byt uplne hocico. Cukor, hormony, zapal, zvyseny tlak, stitna zlaza...fakt cokolvek. Alebo celkove podrazdenie sympatickeho nervstva...napr. nejakymi jedmi alebo drogami, ziarenim a cojaviem cim este. Hlavne skus viacerych lekarov. Este jeden clovek tu predo mnou spominal viackrat teoriu o prekysleni organizmu...tiez to moze co-to vysvetlit.
PRE ZUZCU:
vedlajsie ucinky obligatne. Reflexne potenie na zadku, nohach a chrbte. V podstae vsade, dalo by sa povedat. Ja som o tom tiez dost precital aj predtym, ale niektroe veci tam prosto nie su uvedene (a myslim tym aj anglicky pisane clanky), resp. su tam uvedene takym sposobom, ze ich clovek nadseny z moznosti vyriesenia problemu prehliadne alebo ignoruje. Tiez si myslim, ze operujuci lekar ma nedostatocne informoval. Potenie dlani u mna bolo dost vyrazne, v niektorych situaciach mi pot z ruk vylozene stekal. Takisto v podpazusi, prakticky konstante mapy na trickach a koseliach...no zacarovany kruh, ved to asi poznas. Preto si myslim, ze tvoj odhad, ze som asi nebol vhodny kandidat na operaciu, nie je spravny. Kazdopadne som o reflexnom poteni samozrejme vedel. Co ma zarazilo, ze mi nikto nepovedal, ze budem od bradaviek nahor "vypnuty". Uplne. Ani kvapka (s vynimkou degustacneho potenia, ale to je o inom). Tolerancia teplot nad 25C takmer nulova. Absencia piloerekcie ("husia koza") v tej istej oblasti tiez nie je najprijemnejsia. Suchsia koze na siji a predlaktiach. Znizena max tepova frekvencia (toto nehodnotim az tak negativne, vlastne skor pozitivne). No a tie suche ruky....je to fajn, ale niekedy az priliz. Napr. obracanie stranok a podobne veci....uz som si zvykol, ale aj tak ma to semtam rozculuje. A furt mazat a kremovat do zosalenia.:)
No tak zhruba asi vsetko, aby si mala prehlad.
Zaverom: Nehovorim, ze op. nema pozitivne ucinky. Naucil som sa s tym zit. Zmenilo mi to zivot. Samozrejme ze pozitivne do velkej miery. Ale aj negativne. Problem je v tom, ze by clovek mal byt informovany aj o tom, ze sa kvalita zivota moze v urcitych ohladoch aj zhorsit. Informovany realisticky. Nie v zmysle "reflexne potenie...ano ano, ale to u vacsiny pacientov bud vymizne alebo sa zredukuje na minimum". Preto chcem urobit tu stranku, aby ludia, ktori o tom rozmyslaju mali moznost ziskat informacie z ineho zdroja ako od zainteresovanych lekarov.
Ak mozes, napis mi prosimta informacie o tom, kde ti operaciu robili, akym pristupom a akou metodou (ak vies). Zaujalo ma totiz, ze si v niektorom z predchadzajucich prispevkov uviedla, ze ked fest makas v posilke, tak sa spotis na hlave..to je vzhladom na skusenosti ludi co mi pisali a mojich velmi nezvycajne. dikes.
palko.fedor@gmail.com
prosim pomozte mi....mam 14 a strasne sa potim v podpazusi uz par mesjacov newem co mam robit pouzivam dezodorant a sice to nezapaxa ale nemozem nikde vyjst bez mikiny pretoze aj ked nje je teplo taq o xvilku mam na tricku obrovsky flak prosim neda sa tomu nejaq inaq pomoct ako liekmi abo taq? prosim poradte mi....
Skuste si stabilizovat psychiku, moze to byt jedna z pricin nadmerneho potenia. Vsetky akokolvek silne antiperspiranty a aj driclor riesa ciastocne len prejav. Mojmu muzovi velmi pomohli 3 navstevy KINEZIOLOGICKY. Pozrite si vo vyhladavacoch kineziologia, mozno nieco pomocne objavite.