Mam 14 rokov a nadmerne sa mi potia dlane a nohy a neviem co s tym mam robit :(
Pocul som o nejakom driclore a excipial deo forte ale poprve neviem ci si to mozem dat na nohy/dlane a podruhe neviem ako sa k tomu dostat...
A este nieco...mam to niekomu povedat?(napr. mame?)
Nadmerné potenie
caute, ja pouzivam driclor asi dva roky a som spokojna, vobec sa nepotim a zmenilo to cely moj zivotny cyklus. moj nazor je, ak driclor nezabera po tyzdni, tak ho vysadte, na kazdeho moze posobit nieco ine. nehovorim, ze nemoze zabrat po niekolkych tyzdnoch, ale uz po prvej aplikacii musite citit zmenu v intezite potenia, ak nie, nema zmysel to uzivat dalej...
napisem jedno... nebudem nikoho na to navadzat. Pretoze kazda operacia je zasah do organizmu. O celkovej anestezii nehovoriac. Su tam rizika,to kazdy dobre vie. Mne tiez nebolo vsetko jedno, ked som isla na operacnu salu.. posledne co si pamatam bol operacny stol. infuzia a po prebrati som lezala na are a bolelo ma cele telo. Nemohla som rozpravat.. ale som rada, ze to mama za sebou. Tym co pojdu, zelam vela stastia :-)
ludkovia moji... ja som uz PO OPERACII. Nic to nestoji, hradi to poistovna, lebo je to zdravotny problem. Nie esteticky. V pondelok ma operovali a v utorok ma poslali domov. No na rovinu. Po narkoze mi bolo hnusne. Zvracala som 3x aj bolest na hrudniku este pretrvava, i na chrbate ale to prejde. Rany sa zahoja. DA SA TO VYDRZAT! ALE tie RUKY su na NEZAPLATENIE. Kompenzacne potenie a zatial neobjavilo. Akurat, ked som isla domov, prisla tam jedna slecna na ten isty zakrok !
SENORITTA ahoj dakujem za info ale zabudla si na jednu dost podstatnu vec a to kolko ta to bude stat
Ahojte ľudkovia. Ako si tu čítam vaše príspevky, tak ma napadlo, že vám veľmi rada napíšem radu, ktorá mi pomohla. Spomedzi vás všetkých som mala aj ja problém s potením. Ja som si zakúpila už neraz spomenutí DRICLOR. Neviem, ako vám, ale mne moc pomáha, môžem si bez starosti vziať akékoľvek tričko a nehanbiť sa, že som spotená. Odporučila som ho nejednej kamarátke a zatiaľ sa mi žiadna z nich nesťažovala, žeby jej nepomohol.
aba: prepac, som tu dlho nebola ale jasne, ze Ti poradim. Ja som si ohladom operacie precitala uz strasne vela stranok. Viedol ma k tomu vlastny zaujem. Tak som zistila, ze ju robia v BA na klinike hrudnikovej chirurgie. Najdes to urcite na nete. Spojila som sa s lekarom, ktory operaciu tiez vykonava a on mi poradil co mam zacat vybavovat. Musela som ist k svojmu obvodnemu, povedala som mu aky mam problem. Nasledne mi na to urobili vysetrenia..krvny obraz, stitok pluc a internista ma pozrel tiez . Na zaklade vysledkov krvi a pluc mi vystavil spravu. Bola som u neho aj na EKG a tiez treba testy HIV. A anesteziolog sa na mna pozrie v BA pred operaciou. TO ostatne by Ti povedali v BA. Ja som sa o to dost zaujimala, takze presne viem co mi budu robit a ako - aj som videla video na youtube. Ked si tam das nazov choroby akralna hyperhidroza, najde Ti kopu odkazov.. ja idem 8.12 na operaciu..chcem to uz mat za sebou, ako si pisala su s tym len neprijemnosti.. viem to pochopit. Snad to vsetko dobre dopadne. Komunikovala som aj s ludmi co to uz maju za sebou a kazdy si to len chvalil. UPRIMNE
SENORITTA ahoj ja sa chcem len spytat kde ti tu operaciu robia a kolko to bude stat a ci na tu operaciu moze ist kazdy alebo len ten komu to odporuci lekar. mne sa tiez potia ruky aj podpazusie aj nohy takze ja mam ten problem trochu vacsi ale este som s tym u ziadneho lekara nebola. A uz mi to tiez lezie dost na city a tak ako ty som sa kvoli tomu musela vzdat toho co som mala rada tak ta prosim odpis mi dakujem
Nika74123 vyskušala si si kupiť v lekárni DRICLOR - antiperspirant? Ja som sa tiež stale potila leto, zima a funguje to. Sice ma z toho take dva dni svrbí koža, ale stoji to za to. Už to používam iba raz za týždeň a vôbec sa nepotím. Pa
a este som nenapisala jednu podstatnu vec: ze operacia, kde sa naadzuju klipy je NAVRATNA, pretoze povrazec sa neodstrani len zablokuje, takze keby nastali komplikacie da sa to navratit. Inak rozpravala som sa s lekarom, ktory opercacmi pilota, ktoremu sa nadmerne potili dlane. Vraj si to nevie vynachvalit. Pisem pravdivo. Je to inak kazdeho osobna vec ako sa rozhodne. Ja som sa uz rozhodla. Tak mi drzte palce aby to dobre dopadlo :-)
Ja mam ist na operaciu, kde sa na potne povrazce nasadia klipy, povrazec sa neodstrani uplne ako sa to robilo predtym a kompenzacne potenie v tomto pripade je ziadne alebo len minimalne..tiez som pocula, ze nie kazdemu sa po operacii to potenie vyskytne..ja sa inak inde ako na rukach potim normalne.. kompenzacneho potenia sa nebojim..len narkozy, kedze este ziadnu nen´mam za sebou..uz som bola aj na vysetrenia, ktore potrebujem kvoli operacii, takze na nu predsa napokon pojdem.Budem vsetkych, co maju tento problem o operacii informovat tu na stranke PRAVDIVO. Rozhodla som sa, ze idem. Dakujem vsetkym za info. Chcem skoncit so svojim trapenim a to co najskor. Obetovala som kvoli tejto chorobe vela svojich cielov a uz nechcem ani JEDEN!