Mam 14 rokov a nadmerne sa mi potia dlane a nohy a neviem co s tym mam robit :(
Pocul som o nejakom driclore a excipial deo forte ale poprve neviem ci si to mozem dat na nohy/dlane a podruhe neviem ako sa k tomu dostat...
A este nieco...mam to niekomu povedat?(napr. mame?)
Nadmerné potenie
diky senoritta.Samozrejme ze napisem potom:) len neviem kedy to bude este nemaju volny ziaden termin:( inak som si spomenul,ze raz si pisala,ze si musis kremovat ruky teraz.Sa chcem len spytat,ze ci nemas ruky suche az moc? ci ti nepraska koza alebo tak neako??
Ferko to písal pred tromi rokmi, určite to už riešil :-)
Ferko povedz to mame...a poriešte to spolu...pozri pred tým co som pisala tie možnosti...skus si nieco vybrat pre seba vhodne..papa držím palce..
Ahojte moj problém s potením začal v puberte keď som zacala dospievat..pouzila som vsemožne prostriedky a teraz by som vám chcela pomoct..:
DRICLOR: použila som ho v lete...stoji okolo 300-400 sk podla toho aka je to lekaren..su rozne ceny..ucinok bol okamzity hned ako som si ho vecer dala a rano sa zobudila nic podpazusie bolo uplne po cely den suche..aj v 35 stupnovych horucavach...super..povedala som si...no nebolo to az take super..v podpazuší som sa nepotila ale vsetko mi vystrelovalo do chodiel a ruk..uplne mi z nich tieklo..juj strasne...neskor mi uz nezaberal ani v podpazuši..uz ma len svrbelo od toho vsetko a nic ...proste 0 bodov...
ANTIKONCEPCIA: bola som u gynekologicky a predísala mi hormonalnu antikoncepciu...ale to dospievanie vsetko mi narusili hormony a mam aj viac problemov..to je jedno...skuste sa poradit s vasim lekarom ja ju neberiem...
LIEKY NA PRÍRODNEJ BÁZE: Šalvia to je ono...super..ten kto ma problemy s potenim elmi mu pomože aj šalvia ale neslubujte si vela..pomoze ale nezastavi...ale menej sa potíte..musíte kombinovat tablety na prírodnej báze šalviove..(volaju sa Formula šalvej stoja cca 150 sk...)+ čaj šalviový proti poteniu (stojí cca 50sk) a + do kúpela šalviové vrecká...(ja mam odskusany caj+ tablety a zaberalo to...
VICHY ANTIPERSPIRANT:takisto super...mali by ste skusiť..je zeleny..(je viac druhov)stojí cca 350sk...(v lekárni)
MUŽSKE ANTIPERSPIRANTY: pre vrcholových sportovcov..treba sa nato spytat iba nieco som o tom pocula..ze zaberaju...
dúfam že som vám aspoň trošku pomohla...
kto sa chcete este na nieco spytať tak na prima.donna@azet.sk
Držím palce...
Apollo10...ked vravis,ze to zacalo pri stresoch v skole tak najprv skus psychologa.to ti povie aj obvodny lekar keby si sa ho pytal.Aj mna sa pytal ci to nie je zo stresu.ak chces mozes skusit ten driclor,ale na ruky to nepomaha aspon mne a vacsine co tu pisali.
Pekny den prajem, moj problem pretrvava uz asi 2 roky...predtym som sa vobec nepotil..iba prirodzene pri sporte..
zhruba pred 2 rokmi som mal problemy v skole a odvtedy sa to zacalo..ostal som nervozny a myslim ze sa potom z toho..
pri pracovnych stretnutiach,obedoch,pri spolocenskych podujatiach a podobne... zacnem sa trosku potit,ostanem este viac nervozny a uz zo mna tecie..neviem co mam robit...ci navstivit psychologa ci neake prostrediky pouzit..prosim poradte..vopred velmi pekne dakujem..
driclor pomoe zpodla mna aj na ruky, je to napisane v navode...ja skusim na celo, aj tam sa potim jak kebz som bezala maraton