Odreniny!

majama

...to je jedno co pouzijete ne dezinfekciu,moze byt aj alpa,alebo obyc.slivovica,ak je v rane drobny strk,tak treba pod tecucou vodou vycistit ,popr.aj z kefkou,ak sa vytvori chrasticka,moze sa potierat obyc.indulonou,aby trosku zmakla a nepopraskala...na ocistenie tvare moze byt bud peroxid,alebo tiez alkohol-oba dobre stipu :-),pre slabsie povahy borova voda,resp.repikovy odvar

RNG

betadine je 1% jod viazany na patentovanu chemikaliu. Ja odporucam stary osveceny jod v alkohole a vode, jodovu tinkturu. Ale ja sam si davam na odreniny a skrabance, dokonca aj otvorene zahnisane rany zmes cukru, kokosoveho oleja a par kvapiek GS(1.5 lyzice jemneho praskoveho cukru, lyzicu kokosoveho oleja a 5 kvapiek GSE, dobre zamiesat v sklenenom kelimku. Mam tuto zmes v kazdej kupelni, netreba ju chladit.

ethel

tak si zajtra kúp ten betadin.Treba to nechať sušiť,prípadne si to prelep.Nezostáva ti nič iné,len vydržať...

anonymna

no mala ale nie az takeho velke a tak boletive no vydezinfikovala som si to uz ale stale to boli mam ich od vcera

ethel

vyčistiť,vydezinfikovať a nechať tak...Ešte si nemala odreniny?Ja by som si to potrela Betadine roztokom,ale ty ho doma asi nemáš:-( Kúp si v lekárni zajtra.