Prosim vas ma niekto neake skusenosti alebo info ohladom porodu doma?Je to u nas vobec mozne.Dakujem.
Porod doma
Mas pravdu, lenulik:) Aj ked ako prvorodicka si myslim, ze to chvilku potrva, kym sa rozbehne porod, to nie je ako vo filmoch, ze zene odtecie plodovka a za 5 minut dieta na svete:) Moja sestra isla do nemocnice peso...
porod doma-no nikdy v zivote!neriskovala by som.moze sa stat hocico tebe alebo babu.jedine ak by to bolo zeby som nestihala ale vlastne rozhodnutie nie.ja si pekne odrodim v nemocnici kde je to istejsie
agina, bolesti som mala,len kratko,a bola to rychlovka -samotny porod...ale prvy porod a bolesti som si uzila...:0((((.....
mariaa stastna to zena....
Moja byvala sefka je midwife-"porodna baba", ta odrodila aj svoju dceru u nej doma...Vo vani v kuchyni s hlavou oproti sporaku a chrbtom ku kuchynskej linke...Des. Ukazovala mi fotky, nic prijemne na pozeranie...Zboznujem tie "prirodne zeny", co nechcu, aby sa ich dietata dotkli ruky v latexovych rukaviciach a nebodaj ich nevystrasilo prudke svetlo v porodnej sale...No ale nech si kazdy robi ako mysli...Keby sa pri porode roztrhla, zaujimalo by ma, ci by ju tam babica na fleku zasivala a podobne...
simca, ja som rebel proti niecomu, co je bezne zauzivane a pritom neodovodnene, ale nemala by som asi odvahu rodit doma. je velmi nizka pravdepodobnost, ze sa nieco skomplikuje pri porode ukoncujucom fyziologicke tehotenstvo, ale predsa, je tam to riziko. v nemocnici sa v pripade potreby zorganizuje cisarsky rez, alebo prevoz dietatka na JISku v priebehu niekolkych minut. z domu by to bolo zlozitejsie. ak ti prekaza napr. nastrih hradze, klystir, poloha pri porode, alebo ine "tradicne" postupy, dohodni sa priamo v nemocnici, kam pojdes rodit, pripadne, ak nebude k tebe personal ustretovy, vyhladaj si inu porodnicu, kde vyhoveju tvojim poziadavkam.
u nas musis rodit v nemocnici.ak aj porodis doma, prevezu vas tam aj s babatkom.vraj zase budu porodne asistentky (AKO KEDYSI BABICE), tak sa mozno zase bude rodit doma
ja som porodila doma,ale to skor som nestihla,porod prebiehol velmi rychlo...vobec vsetko sa tak rychlo udialo...
Nie, na Slovensku musis rodit v porodnom ustave, ledaze by si neprisla nacas:)