Porod doma

igua

mmm, hentake...ani to neviem pomenovat ake...nazory ma vzdy hrozne nahnevaju! ako jej mozes takto kecat do zivota? ako mozes vediet, kedy je najlepsie sa zenit, mat deti, chodit do skoly a co javiem este co? podla mna je to uplne super vek na dieta, ak je zabezpecena a ak sa s drahym miluju...neviem si predstavit nic krajsie!
lenulik:)drzim vam palce!
a este dodam, ze moja teta mala prve dieta v 16ich, druhe v 20, teraz ma 30 a deti velke, netreba sa o ne uz tolko starat, piplat ich. uziva si zivot, robi skolu, uz je z nej Bc. a stale vyzera na 25. a co zmeskala? ozieracky s kamaratmi a nechranene styky na jednu noc?

barbinka

ja si myslím, že je to individuálne a nikto by nemal dopredu vravieť, či im to vydrží, alebo nie. ide o to, že teraz je šťastná. lenulik ja ti držím palce.

lenulik:)

ved vam s ato pacit nemusi.ja som tu nesla rozoberat aka mlada som sa vydavala ale nieco uplne ine.to som napisala len aby ste boli v obraze kolko mam rokou.no boze tak neratajte od 14 ratajte od 16 alebo od 17.mne sa to rada odkedy ho poznam.preto ze si to ty povedala nam to nevdrzi co?cista somarina.moja babka sa vydavala ako 19 rocna a stari rodicia su spolu doteraz.moj ujo sa zenil ako 23 rocny a uz sa rozviedol po 18 rokoch.tak ocom to je?o vasom zatupenom nazore.ja som stastna tak ako to je.nevisim mame na krku a nemusi ma zivit zivime sa sami a nastastie si zijeme tak dobre ako hociktori 30 rocny blbec bez rodiny ktori ma vlastnu firmu a zije si az prilis dobre.my mame aspon rodinu.ak mas predsudky nechaj si ich.namna neplatia :)

mmnn

boze lenulik..vidno ze mas len 19 a rozum nikde..teraz sa ti zda na decko vhodny cas ale za par rokov budes lutovat..mladost si neuzijes,dieta ti pokazi cely zivot a s manzelom sa mozno mate radi,ale dlho vam to nevydrzi..teraz je to este taka pubertacka laska,ale ta zmizne..a 14 rokov je naozaj malo,ako pisal uz niekto predomnou..to sa fakt nerata,ved ste boli len deti..

lenuska:ja si vysoku skolu pekne robim.predstav si ze ma prijali na medinu do blavy a studujem tam.a to ze sme spolu od 14 ako sa to nerata?ty si snad v 4 nemala chalana?tebe to nevydrzalo ale nam ano.a vobec niesme zavisly od rodicov zijeme si samy v byte a mame firmu z ktorej zijeme.ale viem vsetci odsudzuju mlade manzelstva ale co uz.ja nic nelutujem chceli sme to tak.furt lepsie ako potom ked budem mat 30,ako tu niektore pisu ze dieta nechcu lebo chcu karieru a partner velmi dieta chce a pomozteeee mi.takto dopadnut nechcem.my sme babo stale chceli.a nezalezi natom ci maju rodicia dietatka 20 alebo 25.laska je stale rovnaka.

agina

lenusska, porodu sa vobec neboj.Ja som tiez prvorodicka, v 6. mesiaci a vzdy sa utesujem tym, ze ked to zvladli vsetky, musim predsa aj ja. Sestra bola utlucka, mozno tak ako aj ty a porodila do dvoch hodin od zaciatku kontrakcii.Mala mala 3650g!!!! Druhy porod trval dlhsie, ale dalo sa tiez. A rodila bez epiduralky.

lenuskaa

Tak to si mala teda super. Blahozelam ti k zdravym detickam. Ja sa trochu obavam toho cisarskeho rezu, chcem mat pekne vypasene dietatko, a som uzka:((( A neviem si predstavit, ako to po tej operacii musi ukrutne boliet (cisarak). No kratkozraka som aj ja, tiez nosim sosovky, ale vela ziem predsa nosi okuliare, nemyslim, zeby to bola prekazka.

jablonkaa

lenuska, to som pisala o samotnej druhej dobe porodnej, ale aj v sprave o rodicke mam uvedene, ze to bol prekotny porod. mne nerupla voda, lekar mi prepichol vak, ale vtedy este vsetci vraveli, ze do vecera sa rozrodim.... isla som do sprchy a tam zacali bolesti, pomaly som sa splachla, a isla rovno na porodnu salu. az vtedy si mily personal uvedomil, ze nemam odmerane rozmery panvy. tie som sa vsak ani nedozvedela. bolo to uz vsetko velmi rychle, ja som uz na sale viacmenej cakala, kedy sa personal pripravi na porod, bola inak nudna sobota :-)))
ale obvod bokov mam cca 85 cm a deti mali priemernu hmotnost pri porode.
pri druhom porode som mala aj v tehotenskej knizke odporucanie rodit SC kvoli kratkozrakosti (pri prvom to nik netusil, kedze nosim stale CL) ale ja som si pekne urobila svoju pracu sama.

lenuskaa

jablonkaa, ale predpokladam, ze si sa otvarala dlhsie, nebolo to tak, ze ti rupla voda a o 5 minut si rodila, ci ano? Nepisala som o samotnom tlaceni, ale kym sa zena otvori na tych pozadovanych x cm, chvilku to potrva...jablonkaa a napises mi, prosim, ake si mala miery, ked si pamatas? Ja mam sumernu postavu, ale utlucku, v bokoch 82 cm, bojim sa, ze pojdem na cisara:((((((( Pokial buduce dieta nebude mat pol kila:((
mirka23 sestra isla do porodnice s manzelom, auto vtedy nemali, nemocnica blizko, bolo to v pohode, akurat jej to pomohlo sa otvorit, ta chodza.
lenulik:) to, ze ste spolu chodili 5 rokov sa velmi nepocita:))) Ved si mala vtedy 14...To sa neda ani ratat za vztah:))) je mi z toho smiesno, ale zelam ti lahky porod, ked si sa uz rozhodla do toho ist taka mlada, mohla si si skoncit aspon vysku.

no vies s manzelom sme spolu chodili 5 rokou.vzdy sme snivali o babatku a chceli sme sa vziat.tak sme sa pred rokom vzali a po 4 mesiacoch som otehotnela.a sme uplne spokojni a stastni,studujeme na vyske obaja mame firmu a proste nelutujeme ze sme taki mladi.ja mam 19 a manzel 21.chcli by sme ist na sukromnu kliniku.a v blave nie je?alebo v nitre?