Mate niekto tuto poruchu? Ja ju mam a nepoznam nikoho, kto ju ma tiez. Niekedy je lepsie sa o svojich problemoch porozpravat, aby sme zistili, ze nie sme sami na tomto svete s takou diagnozou.
-----------------
"Porucha osobnosti" www.zdravie.sk
Hranicna porucha osobnosti
Face, ak Ti emócie spôsobujú problémy, čo sa na ne nevykašleš a neriadíš sa len rozumom? Aj ja to tak robím, a je to oveľa lepšie. Pre život to je oveľa praktickejšie, hlavne keď máme postihnutú emocionalitu. Čo povieš na môj nápad?
To budu asi depky. Kazdy zdravy clovek ich ma najmenej raz za zivot. To je normalne. Neboj, snad sa to vyriesi. Ale ak to bude velmi intenzivne a bude to trvat dlho alebo sa to bude pravidelne opakovat, tak radsej vyhladaj psychologa. Ja uz nemam skoro ziadne konicky. Tiez ma nic nebavi a v nicom nevidim zmysel. A ked ma aj nieco zacne bavit, tak ma to hned omrzi. Cele prazdniny sedim doma, za netom alebo pred telkou, niekedy idem aj von s kamosmi alebo so psom. Ale cim dalej, tym dlhsie sedim doma a depkujem.
hm......no ja v poslednej dobe som hrozne citlivá, nič ma nebaví a ani sa mi nič nechce robiť...ja mám tiež osemnásť som najmladšia z 3súrodencov a neznášam to velmi dobre....oni už majú svoju rodinu...bojím sa toho ako dopadnem, pretože sestra sklamala rodičov a nechcela by som aj ja..už mi lezú celé dni doma samej na nervy.....aké máš koníčky?alebo ako tráviš prázdniny??
Labilita, riadim sa vacsinou emocionalne a konam neuvazene, depresie, sebaposkodzovanie, pokusy o samovrazdu, ked nemam problemy, tak si ich vyrobim sama a podobne. Povedali mi, ze mam tieto rysy pred rokom a pol, ale nemohli mi ju diagnostikovat, lebo som nemala 18 rokov.
ahoj môžem sa opýtať, že aké máš príznaky??koľko si mala rokov keď si zistila že máš tu poruchu??diky moc..pa