Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hranicna porucha osobnosti

malinka14

Tak preco on nikdy neurobil prvy krok?Asi ma dost nemiloval.Spravil ho len raz,ked som si s jednym zacala a obidvaja ma chceli.Vtedy ma prisiel s placom prosit a pisal mi,ze nedokaze bezo mna zit,ze radsej zomrie.S odstupom casu mi povedal,ze vtedy mal chut,ked som ho pred tym prosenim poslala prec,ze to napali do stromu,ze uz nevladal.Mala som 4 mesacny vztah,lebo sme boli rozideny,ale uz po dvoch mesiacoch som to tahala s obomi,bol mladsi o pät rokov,ale neskutocne zodpovedny.Robil uz dlhsi cas v zahranici a ja som mu povedala,ze mi to nevyhovuje a ze takto ma to bavit nebude.Tak dal kvoli mne vypoved.Rozmyslal nad nasou buducnostou,chcel zacat stavat,aby sme mohli byt spolu.Dokonca,ked tam robil,dal mi aj moznost,ze tam mozem ist za nim a bude sa o mna starat.Nakoniec dal teda vypoved.Ked vsak sa prosili obidvaja,rozhodla som sa pre neho,lebo som to brala tak,ze uz ho poznam a vie moju povahu a co odo mna cakat.Neviem ci ma,ale viac krat mi povedal,ze uz takto dalej nevladze.A mozno aj ma.Vela som mu pomohla a je to pre mna zdrvujuce,lebo mi to pripada,ze mu na mne nezalezi,ze len ja zachranujem nas vztah.Vidis,ty pises,ze si robil prvy krok.U nas je to naopak,tak v tom je rozdiel.Aj ked ten ex,s pred par rokov,tak tam musel robit stale on prvy krok,ja som sa stale oduvala a jeho to asi prestalo bavit.

dobojovane

Kazdy klame zalezi co v tom klamani je zavazne pre toho druheho cloveka. Mozno ze nikoho nema len ma utrapenu dusu, pre to aka si bola a nechce sa uz trapit. A preco som ja robil prvy krok a nerobil chyby a neublizoval? pretoze som neskutocne miloval a aj tak to nepomohlo vzdy som doplatil na to ja. Mne bolo do placu ked striedala partnerov a rehotala sa mi do tvare. Chyby urcite aj on robil ale tvoje asi boli pre neho neznesitelne. Nerozmyslaj nad tym ci ta klamal, rozmyslaj nad tym co uz nebudes robit ked pride niekto iny. Ja som strasne rad ze si si vobec dokazala priznat ze je v tebe nieco coho sa chces zbavit, si na najlepsiej ceste aby to co teraz citis nebolo take znicujuce. Treba na sebe pracovat uvidis ze taketo veci budes riest i bez takychto stresov.
Len na sebe pracuj, ja nie som psycholog, ja nechcem aby to vyzeralo ako ze chcem s tebou manipulovat.

malinka14

Je mi do placu,ale naozaj ma nemal klamat.A co sa tyka toho,tak ja som vzdy musela robit prvy krok.On ho nerobi.A vzdy sa vratil.Ale preco som musela ja vzdy robit prvy krok?Aj si myslim,ze niekoho ma,lebo ma uplne ignoruje.A co sa tyka nasho vztahu,nie len ja som robila chyby-Asi to bol cele omyl medzi nami.

dobojovane

Cakal som ze tomu nebudes rozumiet. Ani ex nerozumela castokrat tomu co chcu druhi vyjadrit. Vidis a toto je ten extrem o com je tato skur... porucha. Neschopnost sa ovladat, hnev, impulzne neprimerane chovanie, utoky a sebaobvynovanie a nie a nie to dostat z hlavy. Mysli na to ze mas tiez svoju hrdost, sucit sama zo sebou a svoju dostojnost a uctu k sebe. Ja viem ze ta to stve a o to viac ked ziadna odozva z jeho strany. Nezaoberaj sa proste tym problemom ktory chces riesit, pridu vaznejsie veci v zivote.

malinka14

Ano dobojovane?Nerozumiem tvojmu prispevku malinka14 Jaj tolko zlosti mam v sebe,ze ma klamal.Myslim,ze aj toto je nas problem,ze si myslime,ze my mozeme a ten druhy nic.To mi aj on hovorieval,ze ja mozem vsetko(podvadzat,klamat a ublizovat)a staci ked je v telke nejaky program a ukazu tam nahu zenu,alebo nieco podobne a ja zacnem rypat,hadat sa a robit z toho sanghaj,ako keby nieco urobil.Ale preco ma klamal a nechcel mi to vysvetlit a teraz ma ignoruje?Toto neznesiem....a som straaasne moc nahnevana a myslim,ze nieco vyvediem...

dobojovane

Malinka ona ma uz nechce, ja som bojoval ale ona mi to vracala zakernym sposobom vysmechom a ironiou ze jej je to jedno a mam si robit co chcem ze ju to uz nezaujma. Ona mi stale tvrdila ze ziadnu poruchu nema a ani si to nechce priznat, nemieni s tym nic robit povedala ze nech na nu neskusam psychologiu, rehoce sa mi do xichtu a je stale promiskuitna. To je zrejme neuvedomele riesenie ze sa boji ze ostane sama a tak si ventiluje pocity uzkosti a frustracie. Urcite zalezalo ale prave v tom bola ta tragedia pre mna tie extremy. Na jednej strane ma chcela ked ma dostala chcela ma ovladat a manipulovat. Na druhej strane bezcharakterne odmietala ked sa urazila pre svoju hrdost a povysenectvo, nebola schopna zniest kritiku. Vzdy som bol ja ten kto to napraval a ponizoval sa ze nech sa vrati, a ked som ju ukecal zas promiskuita odmietanie a manipulovanie so mnou. Ked to prepne takemu cloveku tak ho vidi len zleho. Ja viem ze je to pre teba potupa presne taka aku zazival on ked si ho podvadzala a klamala ak vo vztahu uznava ine hodnoty. Niektori ludia proste z vecou seknu a nedaju sa tyrat, ked niet napravy. Ja ked som sa neovladol vedel som co citim, preco tak robim a konam. Okamzite som bol schopny to olutovat a napravat. Lenze ona mala prepnute dlho a tvrdo ma ze to psychycky tyrala, svojimi neprimeranymi reakciami a chovanim. Mne dobre nebolo, ako pises, ja som bol v psychyckom sachu. Stale som bol sam aj ked som bol s nou nikdy mi nedavala to co som daval, v tej chvili ked to bolo vhodne pre oboch, myslim citovo. Nerozumela tomu zila sama pre seba a sex s druhymi. Mal som pocit ze ma má ako pomocne ego ked sa potrebovala uistit v nejakych veciach a nieco si dokazat. Teraz sa skus ovladat. Vidis co robis? utocis na ex, a pritom si mu ublizovala svojim chovanim. A este chces zvalit vinu na neho a pomstit sa mu za to ze ta nechal. Ved je to nelogicke niekomu ublizit a este sa na neho zlostit. Prepac neuistuj sa v tom podla toho ako by som veci riesil ja, pretoze on je iny clovek a ma ine citenie, ak niekoho ma tak svoje city dava inde, uz len preto ked ta odmieta. Nevyriesis tym nic ze sa mu pomstis za to ze si mu ublizila a teraz to lutujes. Naco pestovat nenavist k niekomu ked neexistuje, mozes vlastnit vsetko ale cloveka nie, to by musel chciet aj on. Byt z niekym znamena zit spolocnym zivotom a spolocne sa divat na vec mat spolocny pohlad na problemy a riesenia. A nie egoizmus, manipulovanie, vybuchy hnevu za male nic, stale si dokazovat ze vsetko je ok a pritom nie je. Toto som myslel vseobecne.

malinka14

Dobojovane,chcem sa ta spytat,ci si si isty tym,ze by si sa k nej nevratil,keby ta chcela spät?Iked robila chyby,som si ista,ze jej na tebe zalezalo,inak by ta vzdy nechcela spät.To mi mozes verit,lebo to viem z vlastnej skusenosti.Nebolo to len preto,ze si chcela tebou,ze sa k nej vzdy vratis nieco dokazat.Na to by kaslala,keby ta nelubi.Mozno jej prejavy lasky neboli vzdy ako sa vo vztahu patri,ale myslim,ze aj ty si uvedomujes,ze i napriek jej spravaniu ti bolo s nou dobre.Ja sa chystam spravit jeden vazny krok.Ten byvaly,co som tu o nom pisala ma ignoruje a je to pre mna potupa a neferovost z jeho strany,lebo mi nema k dnej veci,preco mi klamal,ze to nie je jeho ex,co povedat a vysvetlit to a este mi skaldal telefon a teraz neberie.Jeho reakcia bola,ze ja som ho klamala a podvadzala cely cas a ze on mi nema,co vysvetlovat.Chcem ukazat vsetkym.co je za coveka.Klamar,ktory si mysli,ze je majster sveta,pritom ma vela nedostatkov.Nech kazdy vie.Nedokazem sa akosi tomu ubranit,tej zlosti a nenavisti.

Darcia

Ja tiez trpim touto poruchou. A myslim si ze malinka14 zareagovala na lukasa trochu prehnane (ach tie neovladatelne emocie, co? ;)), pretoze meditacia ako zdroj upokojovania a zdravy zivotny styl skutocne pomahaju. Tato porucha je dobre liecitelna, potrebujete vsak najst psychologa ci psychiatra, ktory sa tejto poruche venuje a vie ako na nu.

dobojovane

inak je neveriaca ma VS vzdelanie a celkom dobre postavenie. Nezavidim ani tym podriadenym, ako ich sikanuje si myslim. Stale chodi len k mame nic do buducna neriesila, len bludy a fantazirovala. V spolocnosti je vseobecne oblubena ale blizke a intimne vztahy 0 botov. Zato impulzivna promiskuita 100 bodov. Aj ked som vedel ze sa chysta ma podviest a povedal som ze chcem byt s nou tak mi nadavala ze nema cas a chut byt somnou. Vzdy bola aktivna len ked som povedal ze koncim, najprv no a co ale po dvoch dnoch akoby sa nic nestalo a ze kedy pridem. Raz pri promiskuitnom sexe si narazila nejakeho a ked ju nechcel tak prisla ze kedy pridem. Nezavidim tym kto maju takychto ludi pri sebe. To je sialenstvo pre nich ako to bolo pre mna