Mate niekto tuto poruchu? Ja ju mam a nepoznam nikoho, kto ju ma tiez. Niekedy je lepsie sa o svojich problemoch porozpravat, aby sme zistili, ze nie sme sami na tomto svete s takou diagnozou.
-----------------
"Porucha osobnosti" www.zdravie.sk
Hranicna porucha osobnosti
urcite sa niekto objavi, len si davaj strase pozor na tie chyby ktore si robila a ktore nesmies robit, aby ti to nestroskotalo na tom istom. Snaz sa na sebe pracovat, ziadna impulzivita, navaly zlosti, promiskuita, klamstva, doberanie, srandy na ucet toho kto ta bude milovat. Nauc sa ovladat tieto veci, respektive cim skor to dat do poriadku a vyvarovat sa tomu. Ziadne extremne povysenectvo, ziadna extremna hrdost. Davaj co dostavas nie co len to co chces dostavat. Zamyslaj sa nad sebou v krizovych situaciach, preco tak prudko reagujes a napriklad to ries aj s odbornikom, bude to tazke ale vsetko sa da zvladnut. Uvidis ze svet bude lepsi len v pripade ak ty budes lepsia k svetu, resp. k blizkemu cloveku. Drzim palce
Mas pravdu a uz sa nemienim nim zaoberat,lebo si nezasluzi ani najmenej moju pozornost.Jemu roky pomaly utekaju,lebo ma po 50tke a ja mam 30,takze nemienim sa kvoli niekomu,kto o mna nestoji trapit.Este ma cakaju pekne veci a takto by som ich k sebe nepustala.Verim na lasku a nezostanem kvoli jednemu chrapunovi,co si moju lasku nevazil zatrpknuta.V poslednej dobe som citila len nevsimavost,tak pockam,ci mi niekto ukaze opak.
vies mozno sa mylim a konam na zaklade subjektivnych nazorov, nemozem to takto posudzovat, pretoze ja ho nepoznam, aby som ti zas nekrivdil. S ludmi je to strasne zlozite hlavne v blizkych vztahoch. Vzdy sa najde riesenie ale musia to chciet obaja. Len jeden to nemoze vladat tahat na jeho ucet. Mozno ti pomoze co si vo vztahu ocakavala, co bolo dobre a co zle. Ak je zleho viac ako dost, tak to je vysoka cena za lasku. Kaslat na to, cim menej sa tym budes zaoberat tym sa skor s tym vyrovnas.
Ale vyriesilo sa tym nieco.Mozno ma naozaj bude nenavidiet,ale aspon pomozem niekomu inemu.To,ze on bezcitne komentuje ludi,ktori mu v zivote pomahali a nikto nie je primitivny ako on,ze by mu na oplatku vytkol jeho nedostatky,mu teda oci neotvori.Ako nehnevaj sa,ale ked ma moj chlap ma kritizovat,ze ake mam nedostatky a najlepsiemu kamaratovi povie pre sprostost,lebo sa nahneva,ze smrdi ako pes a ani antiperspirant mu nepomoze a ze sa hanbi priznat svoju ex manzelku,lebo ma 48rokov a pritom on ma na tele sami tukovy nador a ine nedostatky nebudem pisat...Akoze on z jeho nedostatkami,by si mal dat pozor ako koho vysmeje.Nie je to ziadny krasavec.Ja som o 20rokov mladsia a proti nemu myslim,ze ovela lepsie vyzeram a on hlada nejaku 20rocnu modelku?Ved je smiesny.Chcela som,len nech sa mu oci otvoria ako sa sprava.Ano,milovala som ho a uz som si zvykla na jeho nedostatky,ale co je moc,to je moc.Ja mam svoje chyby a reagujem vybusne,ale su veci na ktore si davam bacha.Niekedy slova dokazu ublizit viac ako skutky...Nech len vie na co ma a co si moze vobec dovolit.
tymto sa nic nevyriesilo, Ja viem ako sa citis. A to chces takto kazdeho ponizovat kto pride dalsi ked ta sklame bez toho aby si si uvedomila nedostatky a nieco s tym urobila? Nie je to najlepsie riesenie. Este viac ta bude nenavidiet a ostatnym to je jedno co mu napises. Maju svojich problemov dost, len si ukazala aka si slaba, zranitelna. Ja som tiez takto riesil veci v stave zalubenosti, uz je to prec, uvedomil som si ze som vlastne ponizil sam seba. Nechal som ju na pokoji v jej svete. Mam od nej pokoj a mozem ist dalej s cistou myslou, za inym clovekom.
Takze,ale od lekara nema potvrdenu tuto diagnozu?To si myslis len ty,ze to ma?No,ja som za ten cas stihla spravit s tym ex jednu vec.Napisala som mu neskutocne skaredu sms s jeho nedostatkami.Presne som ich opisala,takze pozna takmer kazdu chybu na svojom tele a aj po sexualnej stranke som mu dala zabrat.Ked to neislo inak,musela som takto.Aj ked nebudeme spolu,nech si uvedomuje svoje nedostatky a nech vie ake je to ked on je k ludom kruty a mysli si,ze ked im povie skarede veci,ze je to uprimnot.Chcela som,nech si to vyskusa na vlastnej kozi.
ona vybuchla pre blbosti, ale tak ze som ziral, ako moze pre nieco tak malicherne prudko reagovat. Ja som jej povedal ze to ma, proste uz na zaciatku som zistil ze nieco nie je v poriadku. Stale mi tvrdila ze ma uz nepotrebuje a ze jej bude lepsie ked bude sama, ale pritom stale nadvezuje kontakty z inymi a ma s nimi sex. Nic v zivote neriesi, a hovorila si len svoje a bola silno egoisticka. Musim ale povedat ze v urcitych veciach sa stabilizovala a uz tak prudko nereaguje. Ja som presvedceny na 100% ze nie je schopna plnohodnotneho vztahu na dlho. Uz mala asi 6 vztahov mesiac, dva? So mnou 5 rokov ale poviem ti to bolo na psychiatra pre mna. Ona sa dokaze rychlo zamilovat a aj rachlo vychladnut, csto som ani nevedel co sa deje, nic som nespravil a bol som zly. Proste len tak ma zacala z nicoho nic odsudzovat.
Nebojim sa toho,ze by som zostala sama,len sa bojim toho,ze uz bez neho.Ani neviem,preco tak velmi,ale asi sa budem musiet s tym vyrovnat,nevolat mu a ist dalej.Ja mam vsak problem s tym,ze musim stretnut niekoho,kto ma naozaj velmi zaujme a to mam s tym problem,inak ma ten clovek dlho nebavi.Chcela som sa este spytat,ci aj ta tvoja mavala take vybuchy,ze ta psychicky napadla a aj ci bola ziarliva,lebo ja som neskutocne na vsetko.Pisala mi to i jedna osoba z jeho blizkosti,ze vraj jej hovoril,ze sa stale hadame a chce aby sme sa mali lepsie,ale ze som strasne ziarliva a to bezdovodne.Tej tvoja to mala potvrdene od psyhciatra ako diagnozu,alebo si len myslis,ze tym trpi?
Vidis uplne ta obdivujem ze si si to vsetko unvedomila a priznala chybu. Fakt mas moj obdiv. Toto clovek potrebuje aby sa vyslobodil a aby pochopil.
S tym ze to je teraz take ake to je, je tazko posudit, zrejme vycuval pretoze nevladal znasat to tazke psychicke vypatie. Zrejme pochopil ze je ovela lepsie byt sam alebo s niekym kde toto nemusi znasat. Ze si a stale chces robit prvy krok si myslim je, ze sa bojis aby si nezostala sama, lebo tam si videla istotu. Ako si sama zistila zrejme si ho nepresvedcila aby pri tebe zostal. Ale taketo problemy ma asi kazdy v laske, laska dokaze znicit aj "normalneho" cloveka ale ten ked z nej vystriezvie vrati sa do normalu a netrapi sa tym co bolo, pouci sa z chyb a posunie ho to dalej. Ublizujes si sama tak ako ja , som si vedomy ze ma tam nic dobre necakalo a ani cakat nebude pretoze ona s tym nic robit nemieni. Ja som sa uz stabilizoval a prestavam to uplne riesit, sak to je na psychiatra umarat sa v nejakych bludnych predstavach ktore nikam nevedu. Myslim seba. Vela ludi je na svete ktory si ocenia moju vernost, cistu lasku, charakter, emocnu a citovu vyrovnanost.
je to ale ovela zlozitejsie a toto ja odborne nevyriesim aby som ta nezneistil.