Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mam po styridsiatke a je mi fajn

vecernica

Kam do tatier ?bola som minuly tyzden v nizkych nadhera chopok a okolie polany ,malo ludi, vysoke su uplne prepchate....

tina

Neboj, je to syte a k zemiakom si mozes spravit nejaky salat. Nasi maju radi tento: 1PL lyzicu plnotucnej horcice zmiesame s 1CL praskoveho cukru, pridame asi dva struciky prelisovaneho cesnaku, stavu z jedneho citrona a olej(olivovy alebo slnecnicovy), trosku soli.Do tohto dresingu pridame hlavkovy alebo ladovy salat a nechame asi pol hodinky odstat v chladnicke. Na tie zemiaky si mozes dat hoci tatarku a hned je to sytejsie,ale najest sa z toho da, ked moj muz sa z toho naje, a to je riadny jedak. No mozes si to dat aj ako prilohu k masu,ale myslim si,ze to bude zbytocne kaloricke.Mozes k tomu jest aj grecky salat :uhorka,rajcina, paprika, cibula,salat-vsetko pokrajat,poliat olivovym olejom,trosicku posolit, kto chce moze poliat aj citronovou stavou,pridat nakrajanu Fetu,olivy a trosicku oregana.

tina

No ani ja som netusila,ze sa to takto rozbehne, ked ma napadlo toto forum zalozit.Ale mam radost, ked ju bude mat este aspon jedna,tak to nebolo zbytocne. V tejto uponahlanej dobe cloveku niekedy dobre padne si len tak poklebetit, popripade pomoct nejakou radou.
Ked sa tu spominaju cestoviny a por, napadol ma jeden stary recept,daval ho Premek Podlaha-nejak baba,co bola V Nemecku mu ho poslala a ziskal prve miesto. No nie je az taky super,ale je chutny. Na oleji poprazime nakrajany por, pridame slahackovu smotanu, sol(vegetu),cierne korenie chvilu podusime a touto omackou polejeme spagety.
Tento je super:
Ocistime zemiaky,nakrajame na kolieska,osolime,okorenime-podla chuti.Vymastime pekac a striedame zemiaky,por(asi 2ks)nakrajany na kolieska a koncime opat zemiakmi.Zalejeme sladkou smotanou. Navrch mozeme dat vlocky masla.Ja pekac prikryjem druhym a 20 minut peciem takto, potom ho odkryjem a dopeciem. Pred zaverom posypem struhanym syrom. Mnam:))
Pomazanka:
Nakrajame por a spojime so smotanovym syrom a trosickou masla.Ak je treba dosolime.Natierame na chlebik.
Tak tieo jedla robim z poru,ale najcastejsie tie zemiaky-tie mam tusim od Jiriny Bohdalovej z nejakej relacie a zatial vsetkym chutili.

hanuška

tiež mám jeden recept na rýchlu večeru. Na oleji osmaziř por, pridař rajčinovy pretlak, obyčajné al. dietne párky, dochutiř podla chuti, vyvariř cestoviny a zmiešař dokopy. Može sa alebo nemusi struhaný syr.

hula

Invero,prepáč,keď sa ti zdá,že si nás zablokovala.To vôbec nie.To len ten život,je o všeličom,aj veselé,aj smutné.Ako sa to hovorí?Po každej búrke výjde slniečko.

hanuška

Ahojte baby. Predvčerom večer som ani netušila že sa toto forum takto rozbehne. Mne spadol net vtedy, no dnes som prečitala všetko čo ste napisali. Aj ja už mám po štyridsiatke, prežila kadečo,... a z vašich príspevkov sála uprimnost tak z vás ako aj od vás ku nám. Je to aj poučenie aj relax,aj ochota poradiř, pomoct. Tak trošku od témy - je leto kam na dovolenku dámy?

invero

baulienky moje,dnes uz s vami asi nebudem moct komunikovat lebo moja polovicka potrebuje k praci,ale dakujem vam vsetkym moc moc,viete ja vlastne si pisem s vami prvy krat a to mame internet uz odvtedy co na slovensku je.Vzdy som si len citala.Je to pre mna premiera.Tesim sa na vas,mozno sa pripojim ak ten moj pojde buvat.

tina

Invero,tak asi tusim...Nenut sa do nicoho, ak budes mat chut, tak sem pridi a vyzaluj sa a ak nie, tak si nas iba citaj. Je fajn, ze nieco taketo existuje, clovek sa moze vyzalovat bez toho, aby ho druhy poznal, ono niekedy aj kamarat moze zradit a prezradit to, co nechceme,alebo moze byt k nam az prilis ohladuplny a sucitny, co tiez nie vzdy cloveku doda. Tu sa moze stretnut vela ludi rozneho veku, zaujmov a kazdy moze mat iny pohlad na vec. Niekto poradi,povzbudi, iny rozosmeje, potesi. Mozes sa tu vyzalovat v hociktoru dennu hodinu,ci aj v noci. Skoda,ze nieco taketo neexistovalo aj skor, mozno by to pomohlo ,no mozno nie. Clovek si musi v prvom rade pomoct sam.