Ahoj, mam 43 a hladam zienky po styridsiatke, na vymenu skusenosti, receptov, alebo si len tak pokecat o zivote.
Mam po styridsiatke a je mi fajn
nemam rada ak tu ludia stale niekho upozronuju na pravospis nie sme na lingivistickom fore ,tak si s toho nic nerob. aj tak si myslim ze zaklady slovenkeho pravopisu boli vymyslene ozratymi sturovcami na devine,,,,vsak po tom sa aj ozraty stur strelil do nohy ked padal zo stolicky a kukal do hlavne pistole ci je nabita..>| celkovo nezmysli ludi zo savky sa neda divat lahostajne nove slova ako posilnovna a nejaky priblby dumbier..a ..anglina je ozajstne kulitovany jazyk ktory nepotrebuje nezmysli typu vynimka v i a y lebo sa lingvistovy chcelo..a inak ako niektori utocia ze vraj praovpis svedci o inteligencii tak to mi je fakt do popukania.. ABSOLUTNE NESvdcI..O INTELIGENCII ALe O schopnosti opakovat 100 x videne,,niekto vie len ten pravopis a kope kanale....ale nechala som sa uniest..
Prepacte mi tie pravopisne chyby,nemozem od rana najst okuliare a zbadala som to,az ked som to odoslala,uz si pripadam ako moja mama.SORY!!!
tina,je to velmi fajn ak mas moznost, cas a chut chodit cvicit,venovat sa samej sebe a ked ta v tom podporuje aj muz a chodite spolu ,je to uzasne.nic nie je dolezitejsie, ako chvile stravene spolu a este je to prospesne zdraviu a vztahu v rodine,ale aj pre svoje vnutorne uspokojenie.ja tiez staviam vsetko na tychto hodnotach,ale ako som spominala,u nas to je zlozite.Tento rok sa nam nema kto o maminku postarat,lebo sestra ma zdrav.problemy tiez,a tak nemozme nikam aspon na par dni vypadnut.Moj muz je tiez pracovne vytazeny,a ked pride domov, naje sa, pospi si trochu a pracuje opat doma,jedine nase aktivity su, ze sa ideme kazdy vecer pred spanim prejst,ale takou rychlejsou chodzou a v nedelu k vahu cca 6km,no ja mam pritom nervy,co je doma s mamou,takze sa pritom niekedy ani neuvolnim,ale pomaha mi to, nielen psychicky.Ja som pred 4r tiez vazila 78kg,a 75kg bola taka moja hranica, ktoru som nechcela prekonat,vzdy som bola od mala taka baculka,mame to v genoch a bojujem s kileckami vlastne cely zivot,no vtedy asi nastal ten spravny cas, ved chudnutie je naozaj v hlave,a ja som ryzovou dietou schudla 12kil bolo to na jar a ohromne ma to uchvatilo.bolo to dost tazke,hlavne tych prvych 10dni, ale zvladla som to.Neviem ci je to mojou chorobou, alebo sa mi tak upravil metabolizmus ale odvtedy som nepribrala,jem vsetko,no uz nie vo vecernych hodinach a nezajedam stres,ak aj neodolam nepriberam.
Vzdy som mala rada sportove aktivity a zavidim ludom ,co sa vedia korculovat, ja sa neviem, myslim na kolieskovych, chodia do fitka,ja sa nemozem od mami nikam pohnut a ani moj muz neovlada ziadny sport, mame velmi radi turistiku,pochodene vsetky slovenske kopce,velke aj male,no uz davno sme nic nepodnikli,takze tak.Obaja milujeme more,kde sme boli pocas manzelstva viackrat,a pre nase deti su to najkrajsie spomienky,no teraz uz spolu nikam nechodime,v lete idu za pracou a my sme sami.
Ten moj-nema tiez cas na nejake kutilstva a ked aj ano, radsej oddychuje so svojim konickom- cita rad historiu a na nete su teraz uzasne veci,no opat je za PC!
Takze malovanie, natieranie a pod.veci si musim robit sama,kedze chcem aspon trochu odlahcit nas rozpocet,lebo take prace su dnes dost drahe.No asi aj tomu odzvonilo,lebo neviem ,ako to bude dalej so mnou, myslim zdravotne.Musim povedat,ze to uz nie je ono ako volakedy,ale zdravie mi je prednejsie -aj mojich najdrahsich.Cvicim obcas trochu doma,no teraz som par dni necvicila a uz je to na svaloch vidiet,hoci vaha stoji,svalstvo nam ochabuje mile damy,a to nechce v nasom veku tak drzat dietu,ako spevnovat svalsto.Moj muz mi uz zakazuje chudnut,hlavne tam ,kde sa to paci jemu.zatial sa majte fajn,ale som sa rozpisala!Ako robite tie usmevy na konci vety,viete ja si fakt pisem v tomto fore prvy krat v zivote.Nemavam tolko casu,ale nazov temy mi dal odvahu,aj ja by som sa chcela citit fajn!!!!!
Sisina, pocas sk.roka chodim na aerobic, najradsej mam tanecne zostavy, tam si pekne zamakam. Na aerobic chodievam 2-3x tyzdenne. Tiez chodim behat,ale teraz mam trochu pauzu. Dnes sa chystam plavat-moj najoblubenejsi sport. Tiez mam rada turistiku,korculovanie a moze byt aj posilnovna.
Invero, no domaceho kutila nemam,co je aj dobre,aj zle. Ked si predstvim, ze by mi vecne nieco stlkal...Zase na druhej strane, pokial by to bolo pekne a uzitocne..., manzel na to ale nema cas a ked ho ma, tak nas radsej vytiahne sportovat. Pracu s vrtackou,zapajanie elektrickych veci ako svetla, montovanie garnizov atd. mi robi sam. Su vsak veci, kde musime prizvat odbornika.
caute kocky,bola som vonku zo psom vsade sa preraba maluje,robia sa klasicke letne prace a dovolenky, ja hovorim ,ze na MALTE,chcela by som poznat vase nazory,ako to prebieha u vas,ci mate doma kutilov,alebo si to musite robit same.Skratka co ste vsetko si schopne alebo prinutene urobit vy,lebo ten vas nema o to zaujem,cas.Pochvalte bud seba alebo jeho.tesim sa.
tina:A co cvicis a ako casto?
Sisina, varim rada a snazim sa kontrolovat si vahu kazdy den a samozrejme aj sportujem. Vies, dlho som nemohla schudnut a teraz ,ked som schudla po tak dlhom case, tak si to mienim aj udrzat. Varenie a vymyslanie receptov je mojou zalubou, no niekedy aj zahubou:))))
No, Tina, ty si ale riadny maskrtnik! Stale davas nove recepty, obdivujem ta, ze ta to varenie tak bavi. No,nechapem, ako si mohla tolko schudnut, ked varis same dobroty:)To je obdivuhodne!
A co takto plnena paprika? Paprikam odkrojit vrsok so stopkou a vydlabat. Naplnit striedavo tavenym sytom(napr.Lunexom) a sunkovou(alebo inou)salamou pokrajanou na kocky.Poslednu vrstvu davas syr a uzavries kolieskom salamy, nech to nevytecie.Oprazis pomaly na oleji-pozor,treba to prikryt a davat pozor, lebo to prska. K tomu si vacsinou dame chlieb, kto chce tatarku.Ta paprika ma byt opecena do takej hnedkavej farby a treba to dusit na miernom plameni, nie zprudka, inac je paprika tvrda a obsah studeny.
Alebo:na oleji opraz cibulku a pridaj mladu cuketu,papriku a rajcinu,vsetko pokrajane na kocky,trochu podus,pridaj Bambino,podla chuti dovegetit a okorenit.Je sa to s chlebom,pecivom...Alebo:
Nastruhaj syr,pridaj maslo,vajicko-surove, cesnak,vegetu.Chlieb,alebo sendvic natri a natretou castou pritlac do struhanky. Daj na pekac natretou castou hore a sup do rury zapiect.Je to dobre samostatne aj ako doplnok k polievke.
Musime len verit, ze sme dali do vychovy len to najlepsie, venovat sa detom, nebrat karieru ako prvoradu a hlavne sa s nimi vela rozpravat, poznat ich starosti...Niekedy nevsimavost rodicov, nestastna laska, nepochopenie u priatelov vedu k drogam.Ja len dufam, ze to co vtlkam do dcery sa mi vrati len v dobrom.