Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mam po styridsiatke a je mi fajn

RNG

sisina, niekto ma depresie z nedostatku vitaminu D. Ten vplyva na vselico v tele, vcitane absorbcie mineralov(Ca, Mg, Mn Zn...)
Ber v zime rybacie oleje, tresci je najbohatsi na vitamin D ale aj losos a Max EPA zmes ho maju plno.

kamoska

MIA, tak napíš, čo všetko pre seba robíš, zaujíma ma to....strava, cvičenie, tabletky, (plastiky?)Mám kamošku, ktorá má 39 rokov, dve deti a každý jej háda 25 rokov, v posilovni jej minule jeden 40 tnik povedal podráždene na nejakú jej poznámku, že cica, nie každý si môže dovoliť byť v posilňovni cez obed, to môžte len vy študentky, ktorých živí tatko, ale my pracujúci musíme makať....lepšiu lichôtku vraj ešte nikdy nepočula...a chlapík nechápal, prečo sa naňho usmieva.

sisina

Chronicku unavu pocitujem aj ja takmer tristvrte roka! Zacne to na jesen, kratia sa dni, je pochmurne pocasie, pokracuje to celu zimu a zima ja veru dlha v nasich koncinach a pride jar, zas nastupuje jarna unava...Takto som trpela aj tuto "sezonu". Kazdy den po prichode z prace som rovno od dveri skocila na gauc a spala asi tak dve hodiny.Musim povedat, ze to bol takmer vzdy tvrdy spanok, dokonca sami aj nieco snivalo. Potom som sa pozbierala, dala si kavu a najedla sa, resp. naobedovala az vecer. Ked som prisla domov, bolo mi vsetko jedno, ze som nejedla, ze treba nieco v domacnosti porobit, varit, upratat, riad umyt. Vsetko som mala na haku a moj ciel bol len dostat sa z tej unavy. Kto to nezazil, asi tazko pochopi...uz som na seba pocula poznamky typu, ze som leniva a pod., ale mne to bolo skratka jedno, nemohla som si s tou unavou nijako pomoct a premoct sa.
Zlepsenie nastalo az s prichodom leta a slnecnych dni. Teraz sa citim skvele, energie mam na rozdavanie a vela vydrzim, citim sa silna a ako keby som mala 20. V niektorych veciach, napr. sporte stiham, dokonca predbieham aj 18tky. No, ked si predstavim, ze pride jesen a znova to iste, no hroza, pripada mi to ako zivot, ktory sa ani nezije, len akosi preziva zo dna na den. Uz teraz si davam zavazok, jest zdravo, pit vela tekutin a pravidelne cvicit, snad to pomoze...Nemate nejaky dobry recept, ako sa do toho nedostat?
Mimochodom, pracujem dusevne, s ludmi, asi to ma tak vycerpava.

RNG

dievcata, tie znizene hormonalne hladiny a vykyvy sa daju poposunut k lepsiemu, vzdy tu spominam yam, pupalku, damianu a na zlepsenie sexu a celkovy "tonik", zensky "zensen, Dong Quai.
Zlepsene hormonalne hladiny maju kladny ucinok nielen na sex ale hromadu inych zdravotnych problemov, ktore starnutie prinasa.
Dong Quai(angelika cinska) ma plno inych kladnych ucinkov, okrem ineho je to aj ucinny adaptogen.

vecernica

inak ked hovorite ze cvicite chodite niekam? Ja mam nervy obtucnena ist niekam kde hopsasaju 16 rocne..Existuje nejake cvicenie aj pre nas starsie?

mia

no dobre babicky aj ja mam 43 a citim sa dobre cvicim staram sa o seba vyzeram lepsie ako 20 rocna ked som bola treba sa hybat starat sa o svoje zdravie takze som v poho a nemusim zavidiet mladym

invero

lichnerova velmi dobre poznam to o com hovoris,je to ludovopovedane z vyhoretia organizmu.Mas asi velmi vela starosti a myslis na vsetky odrazu alebo ta nieco trapi a nevies to, alebo nemas s kym riesit.Je to tazke takto hadat.Po zdravotnej stranke mozes mat prejavy chronickej unavy,to je normalna diagnoza.Odpocin si dobre, ak sa ti da,mozno to prave tvoje telo potrebuje,nie je hanba si dobre pospat aj doobeda ,ak sa da a ty to potrebujes,su pripady, ked niekto opacne nemoze spavat.Sme vo veku, ked uz na nas lezie vsetko,telo starne a meni sa a tiez potrebuje viac casu na zotavenie,najma, ak mame uz vaznejsie zdravotne problemy.Inak dobre ti tu radili,treba uz aj doplnky vyzivy,mne na jar vzdy pomoze koenzym Q10,pri stresoch sa nam vsetko vyplavuje, aj to co nemusi.DOBRE SI ODPOCIN, BUDE TO SNAD OK CO POVIES?

kubka

Ahojte vsetky zienky hlavne chcem reagovat na lichnerovu aj ja by som spala skoro stale tiez mam po 40tke vela pracujem a mojim najvecsim snom je nemusiet vstat a lezat hoci aj cely den v posteli a verte mi ze by som si to uzila

vecernica

Lichnerova. Ja som mala davnejsie take spacie obdobie. Moze to byt unava, stres z prace ,alebo z lasky.Mne to same preslo.Niekedy pomoze aj aktivna dovolenka ,aj kedsa ti do takej neche ,ale naberies silu.Ale je mozne ze mas problem vo vztahu, skus napisat viac