Ahoj, mam 43 a hladam zienky po styridsiatke, na vymenu skusenosti, receptov, alebo si len tak pokecat o zivote.
Mam po styridsiatke a je mi fajn
ahojcek 43- vies ,ja som sice na hormonalnych testoch nebola ,ale pravdepodobne tu nespavost mam z menopauzy,melatonin poznam aj uzivam,ale niekedy nezaberie, aj keby som si dala viac.Najhorsie je, ze sa mi velmi robucha srdce no a to ma prebudi totalne. A od kedy mas tieto problemy?My chodime spolu s manzelom kazdy vecer tesne pred spanim na taku rychlu prechadzku,je to super vzdy idem hned do sprchy a ziada sa mi v momente spat.Teda donedavna to tak fungovalo, ale trva mi to uz par mesiacov-ta nespavost-od vtedy, co uz neman menses.Musim si v lekarni kupit nieco prirodne na menopauzu,lebo to takto dalej nejde.Mozno ta nieco trapi ,mozno tvoje telo potrebuje nejake doplnky stravy ,kto vie.Najhorsie,ked sa nad niecim trapime, alebo si na nieco neprijemne spomenieme prave v noci.V noci su cierne myslienky este ciernejsie ako v skutocnosti su.Aj na to mam jeden recept,rychlo to zazeniem slovami,tak ked uz sa mam nad niecim trapit alebo rozmyslat,tak to necham az na rano.-Je to neskutocne,ked nemozes spat,chapem ta a je mi luto,ze mas s tym problem.Az to nemas z menopauzy,najlepsie na to je sa pred spanim nejak fyzicky unavit,prechadzka,zacvicit si ,teply kupel,prijemna hudba ,cajik alebo zobudit manzela a to ostatne necham na teba hi hi.
ahojte,
tak som rada ze som tustretla niekoho ktoma tiež problem so spanim.ja tym uz trpim druhy rok.je pravda ze zatial som neskusala lieky na spanie ale zato vsetko ine .tento tyzden som bola na preventivke na gynekologii a hovorila som tolekarovi že ci to nie je uz menopauza nakolko nemam uz jeden vajecnik a povedal mi ž eto urcite este nie.lebo ke dmi robil hormonalne testy tak boli negativne.niekedy to nerozoberam ale teraz ked je uz tak skor tma tak ma to ovela viacej zatazuje.cely den chodim unavena jak kon a lahnem do postele nie a nie zaspat a ked aj zaspim tak spim max 4 hodiny ked to vsetko zratam.hroza.tak zavidim mojmu muzovi,ktory ahne a v tu ranu spi az do rana.este om neskusala z tych prirodnych doplnkov melatonin,neskusala si nahodou?invero,napis co vsetko si ty vyskusala a co ti najviac pomohlo.
krasny vikend mame za sebou dufam ze ste ho vsetky na plno vyuzili.
nedalo mi to,este som pred peliskom pustila tento porierac casu aby som vam zazelala dobru nocku.Euro nas prekvapi,moje deti hovoria,ze aj v dobrom aj v zlom,v dobrom,ze od buduceho roka tu bude zaplava turistov bude to dobre pre mladych co chodia von a v zlom ze bude ozaj vsetko drahsie,ked prejde ten cas trvania konverzneho kurzu.Dcera teraz studovala rok v grecku a tiez mali velke problemy a maju aj dnes 8r.po zavedeni eura.No myslim,ze nam nic ine neostava len to nejako ustat.Hlavne ,aby sme boli ako tak zdravy--v tej chorobe co uz mame.Ja z tej mojej,aj inych veci- mam vacsi strach ako s eura.No snazim sa na tie svoje strachy mysliet co najmenej,hlavne nie na noc,ale priznam sa ,ze sa mi to obcas nedari.Tinka ,ty sa mi zdas taky optimista,davnejsie aj sem tam nejaky vtip poslala,mala som z teba dobry pocit.Ja velmi milujem male deti a tie ich hlasky.Co tak sa tu niekedy na tych ich hlaskach-vyrokoch zasmiat,co zlate vypustili vase zlaticka?Zatial dobru nocku.
Dufajme , že to nebude až také dramatické. Ja mám väčší strach o našu generáciu ak už v tom dôchodku budeme. MY ešte robíme na terajších dochodcov, len či aj na naše dochodky bude mať kto robiť. Oni sa narobili ale maju ako taku istotu, my sa narobime a ....
No uvidime,ako to bude s eurom...Sama neviem, ale dochodcom nezavidim, cely zivot dreli...moja mama ma z neho strach, ze pojde vsetko hore...
Nevadi, starnutie patri k zivotu a aj starosti, pokial budu len s internatom, tak bude dobre. Pokial so zdravim, tak to bude horsie. V pondelok uz zacnem cvicit, lebo som nejako zlenivela.
Ved ano Tina neverím im pokial nedostanem trebárs chrípku. Ked mi je fajn, tak na to ani nepomyslím, horšie ked su problémy. A nemysli si, že ti bude až tak dlho dobre. Ten čas tak neskutočne rýchlo plynie, že sa ani nenazdáš a budeš mať dospelu dcéru. A s tým eurom to tiež asi nebude lahké.
Hanuska, skus si dat niekedy ocistny den a pi iba vodu.Ja som ho drzala pri diete a velmi mi pomahal po zdravotnej stranke. Tu vesticu pust z hlavy, mne tiez predpovedala podla fotky, ze sa nevydam, za manzela, no a nevyslo jej to.
Ahoj kočky. Ja som tak strašne rada, že ste mi držali palčeky. Dopadlo to celkom dobre, ale celu kalváriu vyšetrení mám ešte pred sebou. Ach tie choroby, zahryznu sa do naášho tela a nechcu nás opustiť. Raz mi jedna vestkyna mpredpovedala- sice ja veštkyne nemusim- že okolo 40 - ky prekonám nejaku chorobu, že to prežijem ale... dalej mi to nepovedala. Len dufam ,že to nemyslela vážne. Ved som už dávno po 40 -e, ( 5 rokov) . Na to, že neverim takýmto veciam ,mi to odvtedy vrta hlavou, chvala bohu nie som až tak vážne nezdaravá, dufam. Na chrbticu sa neumiera.
Inak baby vobec vám tie sumy za tie intráky nezávidim a držím vám palce aby ste to zvládli so silami.
No ja zatial problemy s menopauzou nemam, ani s internatmi, dcera je na ZS, tak som asi stastna zena :)))