Az sa trasiem od placu, je mi strasne, akurat dosli vysledky z mojho pap testu a zistili, ze som bola vystavena virusu HPV. Okrem manzela a panica som nemala nikoho. Trapi ma obcasne svrbenie a palenie posvy. Co robit? Ako som sa mohla nakazit? Dostanem rakovinu? Vraj o rok mam prist na pap test zase...Mozeme sa s muzom este milovat? Treba pouzit kondom? Je mi priserne, paneboze, toto som necakala. Co povedat muzovi? Musi ist na vysetrenie aj on? Ma to on?
HPV
miselka--- daj si napr.stranku www.hpv.sk
zhrozena, sexualny prenos je velmi efektivny, ine su podstatne menej pravdepodobne.
Ale s rastucim poctom ludi aj pravdepodobnost to dostat asexualne sa prudko zvysuje.
Skor ci neskor by si to asi aj tak dostala, to som si isty.
Pred vyse 40 rokmi bol cirkus okolo EBV, ktory sposoboval mononukleozu(ludove nazyvanu "kissing desease")
Dnes ju ma 98% ludi(oficialna sprava z USA), neubranili sme sa a zivot ide dalej.
Takze si z toho nic nerob a bran sa proti nasledkom virusov, ked uz sa nevieme ich nakaze ubranit.
A virus obvykle vydrzi aj mimo krvi v telesnych tekutinach niekolko minut, dokonca aj mimo tela.
Takze je mozny aj prenos bez priameho dotyku. To ti potvrdia mikrobiologovia, aj ked lekari nie.
co je HPV?
Sexualne prenosna choroba. Mna asi trafi, tak s tymto sa vyrovnat neda. ja nemozem porovnavat herpes simplex s pohlavnou chorobou. Ked nesulozis s nakazenym clovekom, nenakazis sa...
HPV je niekolko desiatok typov. 16 a 18 su najnebezpecnejsie (mozna rakovina), ine dva zase genitalne bradavicky a ostatne neviem...Ja nemam ziadne bradavicky ani ten sklon k rakovine, tak neviem, co za typ mam.
my sme so na dovci poutierali zachodovu misu..teda neviem ci to pomohlo nejak ale psychicky urcite.. ze sa mi to nehnusilo.. a inak o akych typoch to vlastne hovorite? mozes mi daco k tomu povedat, co je 16 a 18 a tak ?
baku s najvacsou pravdepodobnostou len sexom to chytis. neviem, ci aj oralom, ci len sulozou. Ja na zachode sedim len doma, na dovolenke trpim, tesim sa domov, ze si konecne sadnem pri tom:)
Ale citim sa ako pobehlica:((
da sa to chytit zo zachodu ked si tam mala sex.. a inak nie? ja si nikdy nesadam na nejakych cudzich miestach.. vzdy sa len zoznem, aspon si tym pocvicim :)
Kdeze, ani manzel ani ja ziaden alkohol ani cigarety, on je navyse sportovec.