Az sa trasiem od placu, je mi strasne, akurat dosli vysledky z mojho pap testu a zistili, ze som bola vystavena virusu HPV. Okrem manzela a panica som nemala nikoho. Trapi ma obcasne svrbenie a palenie posvy. Co robit? Ako som sa mohla nakazit? Dostanem rakovinu? Vraj o rok mam prist na pap test zase...Mozeme sa s muzom este milovat? Treba pouzit kondom? Je mi priserne, paneboze, toto som necakala. Co povedat muzovi? Musi ist na vysetrenie aj on? Ma to on?
HPV
Ja chapem, moja, virus sa neda liecit...Ani herpes simplex nevyliecis...A ako na dochodcoch zarabaju!!! Mamka dostala nove lieky proti cholesterolu, nejaky brak, zaplatila za to skoro celu penziu a bolo jej po tom zazracnom lieku priserne zle, pritom lekar ju tlacil do toho, aby si ho kupila, hoci bola spokojna a dobre vysledky dosahovala s predoslym...Ja lekarom neverim.
vcera som sa dozvedela od jedneho gynekologa, velmi dobreho, ze neboli este preukazane ocividne zlepsenie pri uzivani Indonalu, ze nie je iste, ci naozaj pomaha.tu ide asi len o ten dobry pocit, ze pre seba nieco robime,teda pre HPV.
chapete?a ja som si ho hned kupila, vyslo ma to 1400sk a teraz sa dozviem toto?na slaktrafenie v tomto svete..
ozaj chcu uz len zarabat na chorobach, ako ich skutocne liecit..
O tom vzdelavacom dni som si precitala, no samozrejme, ze je to lobbing za vakcinaciu...Dievcence pridu vystrasene domov s tym, aby ocko vysolil 15 000, inak dostanu STD...Ja pritom viem, ze ked ma zena jedneho sexualneho partnera, ktory bol zdravy, ockovanie nie je potrebne...Nema to ako chytit. Prve co bolo, ked som dosla v usa a absolvovala vysetrenie na gynde (som uplne zdrava, stihla mlada zena s dlhorocnym vztahom) mi lekarka ponukla ockovanie proti hpv...Ja na to, ze mam jedneho partnera a on ma jedinu partnerku, myslim, ze to nepotrebujem. Ona na to chtiac-nechtiac, ze si to tiez mysli, tak asi tak. V dnesnej dobe sa totizto berie za bezne, ze zena ide do postele s muzom, o ktorom so zdravotneho hladiska nevie (kamoska zije so snubencom, pritom nevie, ci nema HIV!!!!!) a generalizuje sa to na vsetky zeny, asi nie som typicka zena tejto doby, ale ja ked som sa rozhodla zacat s "randenim", vybrala som si panica ako jedneho s 10tich moznych uchadzacov:))
este k tomu vysokemu prijmu vitaminu C: tak v tomto si dovolim s tebou nesuhlasit, pretoze telo si prijme len mensie mnozstvo tohto vitaminu, co znamena, ze nema zmysel dat si naraz napriklad 1000 mg, pretoze ho clovek vymoci...Je to vitamin,ktory sa neulozi, telo ho hned vypudi, 500vka denne uplne staci...
damian a mas pravdu, uz sa na to vykaslem, nema to zmysel kvoli tomu obsesovat, o nic nejde. Akurat ma to vystrasilo, vies, dostat take info po telefone, v dvoch vetach...Odpalit bombu a polozit sluchadlo...Esteze mi manzel veri, ze ho nepodvadzam, inak by to mozno bol aj rozvod:) No horor.
damian, ja to viem, aj ked mna nikto nezastrasuje a podobne, ale som v epicentre diania a viem, ako to v Amerike aj inde chodi. Ameriku milujem, ale robia sa tu asi take iste spinavosti ako aj inde vo svete, nie vsetko, co pochadza z Ameriky je spicvkove. Na trh sa coraz castejsie dostavaju lieky, ktore neboli dostatocne testovane, len aby tie firmy zarobili...Zopar pripadov: ockovi dal slovensky srdciar Zochor proti cholesterolu a chvilku predtym okolo toho vypukol sum v USA, mnoho pacientov vdaka tymto tabletkam zomrelo...ine choledterolove lieky su na trhu aj 15 rokov, tento je kratko a testovanie prebehlo veeeelmi rychlo. ocko nastastie bral minimalne davky, ale citil sa stale unaveno, nechcel riskovat, ze sa mu nieco stane so srdieckom, ako mnohym, co tento liek brali, tak mu lekar dal iny liek...Dalsi priklad je roztok na sosovky bausch and lomb. Tiez som ho uzivala, kym manzel neprisiel domov s tym, ze sposobuje plesen v oku,, v radiu ho odporucali okamzite prestat pouzivat, na SR tato informacia prisla az o niekolko mesiacov...dalej flase na mliecko pre babatka znacky Avent. Mnohe obchodne siete ho uz v USA stiahli z predaja, obsahuju totiz bisfenol a, co posobi ako jed...na SR tato info prenikla mozno o pol roka neskor, mozno este neskor a ceski predajcovia reagovali na skodlivost tejto flase uplne inak, ako original americki...takze tak, dalsie vec je ta vakcina proti hpv, o ktorej sa nevie, ci je vlastne ucinna, testovanie prebehlo z rychlika a o dlhodobych ucinkoch sa nevie...Pritom na Slovensku to gyndaci vrele odporucaju pichat cim najmensim dievcatkam...treba si spravit aj svoju mienku, nielen slepo verit...ja si ju robim.
Zhrozena, podla mna sa prilis zaoberas tym HPV, testovanim a pod. Co tak stravovat sa surovo (kde je prijem enzymov a potom si telo vyraba dostatok progesteronu), popripade zvysit vitamin C a kyselinu listovu, zacat viac sportovat, pit 2 a pol litra vody denne zelene caje a tak spokojne zit? Myslim, ze by to bolo omnoho lepsie, ako sa dat zosaliet propagandou s HPV.
Presne o toto ide - zastrasovanie, hrozby a ine nechutne agresivne propagandy - vysledkom coho bude PREDAJ a ZISK. O zdravie tu anbsolutne neide. Ide tu o prachy z liecby a ockovani. Pozrite si nove spravy na hlavnej stranke - dievcata mali "vzdelevaci den". Ake nechutne, ake epinave. Samozrejme, figuruje tam GlaxoSmith, gigant, ktory uz teraz celi mnohym obvineniam z ublizenia vakcinami.
Ahojte, tak vcera sme o tom trosku debatovali s manzelom. Ukoncili sme to tym, co ma napadlo ako uplne prve, ze tie vysledky mozu byt falosne pozitivne...Totizto tu v USA chceli povodne zaviest pap ster ako rutinnu zalezitost do skol pre dievcata, ale upustilo sa od toho, pretoze ten pap nie je az taky neomylny. velakrat sa stalo, ze bol falosne pozitivny alebo negativny. Je to cosi take ako s mamogramom. Tiez zanho lobuju, aby zeny nanho chodili, pritom jeden z vybornych lekarov povedal, ze nie je presny! Mamka sla na mamogram a nasli jej tam dve hrcky, domov prisla s tym, ze ma rakovinu! Poslali ju este na ultrazvuk (to za nieco hovori, nie?) a tam ju lekar ubezpecil, ze tam nema nic zle! Takze asi tak okolo celeho toho testovania...Ja jednoducho neverim, ze po takmer osmich rokoch dobrych pap sterov mam naraz nalez: zda sa, ze ste boli vystavena HPV. To je co za zaver? Dnes tam zavolam a vypytam sa na pretestovanie...S manzelom sme si verni a vsetky jeho byvale su fit! V zivote v posteli neriskoval, ja takisto nie, vidi sa mi to ako nejaka kacica. Jednoducho som to nemala odkial dostat. Posledny pap ster bol uplne bezchybny a naraz po roku som chytila pohlavnu chorobu? Takze netreba verit zase vsetkemu, ako som sa len trapila, kym som sa neporozpravala so svojim inteligentnym a triezvo uvazujucim manzelom...Na zaver sme sa krasne pomilovali a dnes si teda zavolam, nech ma objednaju este raz, neda mi to nechat len tak...