Chcem zomriet. Uz nechcem zit. Teraz za mna nehovori depresia. Praveze mam celkom neutralnu naladu. Ale ked sa na zivot tak pozriem, tak mi pripada velmi zbytocny. Len zabijanie casu. Nic pre mna nie je zaujimave, cenne, bolestive. Dala som si dole okuliare a vidim svet tak ako je. Naco tu mam byt? Mozno mi napisete, ze kazdy tu ma nejake poslanie. Ale mne to je dost jedno. Nechcem tu byt. Vsetko mi je lahostajne. Bezvychodiskovost ani neviem odkial.
----------------
Detailne popísaná choroba "Depresia" www.zdravie.sk
Telefonické linky pomoci - www.zdravie.sk
Nemam depresiu a predsa chcem zomriet
trapna diskusia..cela logika vety nemam depresiu a chcem umriet je hodna debila...logika myselnia- , ureven debila...veta a myselnie je nelogicke..
treba divcata citat filozofiu Kanta-KRITIKA ROZUMU,a najma Epicura ,nazov diela> Stastny zivot ,alebo ktoreho kolvek svetoveho filofa a nekecat tu nezrele nezmysly.Debilnym ludom pomze len debil
o milackovia..len odkaz ..mienka o sebe neveznika na zaklade mienky druhych.
to nie je vzdy take jednoduche...
Ani mne sa nechce žiť, ale ked som už tu tak žijem. Teš sa, že nie si vážne chorá, každý de§ zasvieti slniečko, po búrke príde dúha. Radím zmeniť si prostredie v ktorom žiješ
do 35-ky? to ma vazne potesilo:D dovtedy sa zblaznim. Ja len dufam, ze sa to zmeni ked sa odstahujem.
face of agony: preco to mas vlstne ty? mas nejaky dovod nie?
to sa podda,mam pre vas dobru spravu.zistujem zo skusenosti aj z rozhovorov ze tak po 35r zivota depky ustupuju,asi to ma na svedomi zmena hormonov alebo co.inak zmysel zivota vidim v tom ked mozem niekomu pomoct.ma to velmi blizko k Jezisovmu konaniu.ibaze on celkom nezistne a my priznajme si ....co sa tyka tej kritiky od najblizsej rodiny,tak to je des.kritika pre blbosti a pre veci nezmenitelne a este aj s krikom zlostou v ociach, ó mili rodicia nerobte to.ked v tom uz aj musite zit aspon im to zakazdym povedzte ze vas to nici.veeeelmi by pomohlo keby ste sa mohli osamostatnit od rodicov, hoc aj do podnajmu na cas aby ste videli kolko skrytych schopnosti je vo vas,s kolkymi ludmi si zrazu viete co povedat a vzajomne sa obdarovat,ozaj vtedy skutocne clovek pociti svoju cenu ked vidi ze druhi ludia maju o vas vysoku mienku a vazia si vase priatelstvo.
vacsinou len tak sedim, rozmyslam nad zbytocnostami, vecer zas pozeram na hviezdy. Obcas hram na klaviri, aj ked ma to uz nebavi. Nema to ziadny zmysel. Naco mam ist do mesta s kamoskou? Naco mam citat knihy? Naco mam pozerat telku? Nemas aj ty taky pocit? Vacsina ludi v tychto veciach vidi zmysel ale ja nie...
myslim ze aj ty to chces zmenit, ked si sem napisala nie? no a ja by som chcela zomriet a mat od vsetkeho a vsetkych uz konecne pokoj. Len si myslim, ze to nic nevyriesi. Urcite tu pre nieco sme. Zivot musi mat nejaky zmysel. Ked som sa narodila v takejto rodine, pravdepodobne by som sa s tym mala vysporiadat. A to sa mi velmi nedari. Uz v desiatich rokoch som sa chcela zabit. Myslim ze by si to moja matka konecne uvedomila. A tych psychologov si pamatam skolskych, ktori nikomu nikdy nepomohli. No a este mam jednu kamosku, ktora od momentu kedy ma stretla vedela, ze mam problem. Ale zatial som jej nic nepovedala. Ona bude asi dobra psychologicka aj ked je este len v druhom rocniku na vyske, tak uz pomaha vsetkym naokolo:) super clovek, ale nechcem ju tym zatazovat. Bola by zbytocne smutna.
Joja, chapem ta, mas to isto tazke. Ale mas jednu vyhodu-netuzis po smrti. Chces to zmenit a to je velmi dobre znamenie, lebo clovek v depresii by to chcel a vedel len tazko. Aj ja mam otca, ktory ma stale buzeruje, ale nie je az taky ako tvoja mati. Asi to zdedila po jej mame, ako si pisala. Vies, rodic nam nemoze dat to, co sam nepozna. Vsetci sme obete obeti. Poznas osobne psychologou? Ako, myslis to tak, ze to su tvoji kamosi alebo si bola za nimi s tymto?