Chcem zomriet. Uz nechcem zit. Teraz za mna nehovori depresia. Praveze mam celkom neutralnu naladu. Ale ked sa na zivot tak pozriem, tak mi pripada velmi zbytocny. Len zabijanie casu. Nic pre mna nie je zaujimave, cenne, bolestive. Dala som si dole okuliare a vidim svet tak ako je. Naco tu mam byt? Mozno mi napisete, ze kazdy tu ma nejake poslanie. Ale mne to je dost jedno. Nechcem tu byt. Vsetko mi je lahostajne. Bezvychodiskovost ani neviem odkial.
----------------
Detailne popísaná choroba "Depresia" www.zdravie.sk
Telefonické linky pomoci - www.zdravie.sk
Nemam depresiu a predsa chcem zomriet
a
riiff ,ked chces vediet viac o face, prečítaj si temu : depresia
Hojte
Prave pisem prejav na temu eutanazia a nahodou som narazil na tento clanok.
Je to dost blbe ked chce niekto zomriet,ked este nemusi.Ziadny dovod nieje dostatocny aby sa niekto zabil!
Casto sa zamyslam nad tym aku mam vlastne ulohu na tomto svete alebo aky to ma vyznam,par krat som aj rozmyslal o tom ze sa zabijem..nakoniec som sa zamyslel nad tym dovodom preco?preco to neskusit kym mozem?ked budem bezhybne lezat na posteli nebudem mat ziadnu nadej zit tak preco nie?ale myslim ze slecna co tuto temu zacala na tom az tak zle nieje!!!skus sa zamysliet;-)
depresie su casto spojene s pouzivanim umelych sladidiel ako aspartame, pod roznymi menami,v "dietnych" produktoch. To som tu uz niekde pisal.
depresia je hrozná a nedá sa povedať, že je to ako keď ťa bolí noha.Teda je to choroba ako tá noha alebo čojaviem ľadvina,choroba je choroba. Len depresia je ohavnejšia.Keď ležíš a nemôžeš sa zdvihnúť, vyzerá to, že sa ti nechce.No bodaj by.Nezabi sa dnes, nechaj to na zajtra, na to je predsa času dosť. Žiješ dnes,a každý deň má zajtra, dnes ži, zlé veci nechaj na zajtra,zajtra,zajtra...Vieš, bez liekov to nejde.Choď psychiatrovi.Lieky ti môžu len pômôcť. Depresia je chémia v mozgu.Keď sa nájde čoho máš málo alebo veľa,uľaví sa ti.Či má život cenu? neviem,prešla som tým,nie sme tu sami,niekomu by sme ublížili,dnes sa ti nechce žiť, ale eď sa z toho dostaneš,si rád, že si nespravil hlúposť.Ty by si odišiel a tvoji doma by boli na tom tak ako si ty teraz.Lieč sa, skúšaj všetko,šport, bicykel a daj do toho celú silu,každý deň aj keď sa ti nechce,skús piť veľa čaju na nervy namiesto kávy, koly.A jedz lieky
to vecernica....kde ty beries pravo oznacovat niekoho za debila...mala si tuto chorobu, prezila si si to?depresia je sposobena biochemickymi zmenami v mozgu a v pokrocilom stadiu pomozu len lieky...a nie rada debila
...dala si si dole okuliare a vidis svet taky aky je... a kde vlastne si, odkial sa pozeras? Aj to je velmi dolezite. Ak stojis na skladke, citis sa ako jej sucast a vsetko ti pripada zbytocne ako tie odhodene veci tam. Skus zmenit prostredie, uhol pohladu. Myslis si asi, ze som dalsi blb, mudrlant, ci co ja viem co, ale pred casom som presiel niecim podobnym. Si v slepej ulici. Citis sa ako nula v cudzom svete. Jedine co musis urobit je vziat ten cudzi svet a zacat ho pretvarat k obrazu svojmu, stat sa jeho bohom:-)
Nemusis zit podla cuzich pravidiel,znasat denne ludsku blbost a tupost, co sa ti nepaci zmen, alebo proste ignoruj. Si mlada,zabit sa mozes aj neskor.
P.S. precitaj si OSHO - Sutra srdca.
vecernica,neviem,ale dnesna doba ma velky vpliv na take uvahy,nestaci len citat ako byt stastna...tu staci,ze si clovek naplanuje nieco do zivota a vsetko sa mu zruti...a vobec,mlady si ani nemozu nejak planovat ako niekedy mi...hoci aj nam plany nevisli,ale dnesnej dobe je vsetko velmi tazke...a necham to tak....preco by nemohla mat taky pocit?staci,ze ju niekto odmietne par krat v praci,a nemusi trpiet ani depresiou aby takto sa jej zrutil svet a nechcela by zit...hoci uznavam,nemala by takto rozmyslat a mala by si vazit zivot,ale kazdy sme iny...nie kazdy je necitlivi a sobec...DNESNEJ DOBE LEN SOBCI PREZIJU....A TVRDI LUDIA,CO IDU CEZ MRTVOLY....