Chcem zomriet. Uz nechcem zit. Teraz za mna nehovori depresia. Praveze mam celkom neutralnu naladu. Ale ked sa na zivot tak pozriem, tak mi pripada velmi zbytocny. Len zabijanie casu. Nic pre mna nie je zaujimave, cenne, bolestive. Dala som si dole okuliare a vidim svet tak ako je. Naco tu mam byt? Mozno mi napisete, ze kazdy tu ma nejake poslanie. Ale mne to je dost jedno. Nechcem tu byt. Vsetko mi je lahostajne. Bezvychodiskovost ani neviem odkial.
----------------
Detailne popísaná choroba "Depresia" www.zdravie.sk
Telefonické linky pomoci - www.zdravie.sk
Nemam depresiu a predsa chcem zomriet
Nestanovila si si nejaké príliš vysoké ambície a životné ciele, ktoré ťa pri pohľade na seba zrazia k zemi a ty sa potom nevieš radovať z obyčajných úspechov a bežných vecí? Neporovnávaš sa príliš s druhými?
Joni, ja som cely cas ticho a cakam na otazky, lebo sama odseba by som nevedela hovorit. Co by to mohlo byt? Mozno rodina.
Otazka, uplne pre vsetko co si napisal/a. Som total neschopny clovek, nikdy nic takto nedosiahnem.
Kometka, asi mam fakt vela casu. Ja velmi rada rozmyslam nad sprostostami, ale vacsinou si to neuvedomujem.
A prečo sa nenávidíš? Vonkajší vzhľad, pocit neschopnosti zaradiť sa do života, pocit opustenosti, či niečo iné? Vieš to definovať?
Joni, aj tebe vela stastia v boji. Nechapem, preco existuju choroby. Aky by bol svet krajsi. No co uz. A ku psychologovi chodim, ale nepomaha. Zatial, lebo ja sa viem velmi malo otvorit. Tu na fore pisem ostosest, ale v reali je to ine. Lebo tu ma nik nepozna.