Chcem zomriet. Uz nechcem zit. Teraz za mna nehovori depresia. Praveze mam celkom neutralnu naladu. Ale ked sa na zivot tak pozriem, tak mi pripada velmi zbytocny. Len zabijanie casu. Nic pre mna nie je zaujimave, cenne, bolestive. Dala som si dole okuliare a vidim svet tak ako je. Naco tu mam byt? Mozno mi napisete, ze kazdy tu ma nejake poslanie. Ale mne to je dost jedno. Nechcem tu byt. Vsetko mi je lahostajne. Bezvychodiskovost ani neviem odkial.
----------------
Detailne popísaná choroba "Depresia" www.zdravie.sk
Telefonické linky pomoci - www.zdravie.sk
Nemam depresiu a predsa chcem zomriet
ked tvrdis, ze mas neutralnu naladu, ale taketo myslienky, povedala by som, ze mas prilis vela casu na premyslanie a rozoberanie vecí. uplny suhlas mam s jaja cloveku sa musí niekedy ozaj nieco vazne stat, aby si uvedomil hodnoty v zivote.
Takze po 1.- mam problem sama so sebou. Nenavidim sa a nedokazem zit sama so sebou.
po 2.- ano, keby som mala preco zit, zrejme by som aj chcela. Lenze otazka je, co by to malo byt, pretoze aj teraz by sa iste naslo nieco, pre co by som teoreticky chcela zit, ale mne sa vsetko zda bezcenne a nezmyselne.
face of agony
niet za co :)
ja viem az moc dobre aka moze byt bolest na dusi, chcela som len ukazat ze ziadna choroba nie je vyhra, nikdy sa nesnaz menit lebo mozes ist este do horsieho, ale samozrejme nechcem tym nic zlahcovat, depreisa je rovnako vazny problem ako ktorakolvek ina vazna choroba, to viem celkom isto. Drzim palce aby si sa z toho dostala, ak to nezvladas sama, skus psychologa, nie je to hanba. Ja chodim uz druhy rok psychologovi a pomaha mi to zvladat moju situaciu, a pomohlo mi to v najtazsich chvilach ked som uz nevidela zmysel v mojom zivote.
1.) vyplýva tvoja dilema otázky bytia z rezignácie nad sebou, alebo z rezignácie nad týmto svetom?
2.) Cit: "...len jednoducho nevidim v nicom zmysel...". Keby si vedela nájsť v niečom zmysel, mala by si chuť žiť? Pripúšťaš takýto životný scenár?
Saska, tak napis adminovi do pripomienok a on ti to zmaze.
Joni, daco na tom bude, ale podla mna je bolest na dusi horsia. Ale zrejme pre kazdeho je ten jeho kriz najtazsi. A diky za link.
nechcem takto verejne aby ma nahodou niekto nespoznal ale napis na jude@centrum.sk a uvidiime
Saska, hod sem kontakt a ja ti napisem. Ale neviem, ci sa takto navzajom nebudeme utapat este hlbsie.
face of agony das mi na seba kontakt?icq,mail,hocico,mam uplne rovnake pocity,chcela by som si pokecat,jasne-ak to chces aj ty
s tym nemozem suhlasit, nepis ze by si mala radsej inu chorobu ak si to este neskusila, nie je pravda ze pri inych chorobach clovek nestraca chut zit! Ja nemam depresiu, ale kazdy den zapasim s bolestou a vycerpanim - uz roky a nic mi nezabera. Ver tomu, ze ma uz napadlo, ze chcem skoncit takyto zivot.
Skus pozriet na stranku www.smysluplnyzivot.cz je tam kopec clankov a diskusii, alebo napis do rubriky "poradna" a urcite si tam s niekym pokecas o zmysle zivota