Nemam depresiu a predsa chcem zomriet

Príspevok v téme: Nemam depresiu a predsa chcem zomriet
face of agony

Chcem zomriet. Uz nechcem zit. Teraz za mna nehovori depresia. Praveze mam celkom neutralnu naladu. Ale ked sa na zivot tak pozriem, tak mi pripada velmi zbytocny. Len zabijanie casu. Nic pre mna nie je zaujimave, cenne, bolestive. Dala som si dole okuliare a vidim svet tak ako je. Naco tu mam byt? Mozno mi napisete, ze kazdy tu ma nejake poslanie. Ale mne to je dost jedno. Nechcem tu byt. Vsetko mi je lahostajne. Bezvychodiskovost ani neviem odkial.
----------------
Detailne popísaná choroba "Depresia" www.zdravie.sk
Telefonické linky pomoci - www.zdravie.sk

miro25

Mam 25 a chapem Tvoje rozmyslanie. Ostal som uplne sam, so skoncenou vyskou bez prace, s rodicmi-dochodcami, ktori pozeraju akurat tak telku po veceroch. S priatelkou sme sa po 5 rokoch rozisli, nasla si ineho a vyzera s nim byt stastna na rozdiel od minulosti so mnou, ktora bola ku koncu obycajny stereotyp. Uz si ani nehladam priatelku, lebo viem ze ju nedokazem urobit stastnou. Priatelov mam len par a ti sa mi nemozu venovat stale, tiez maju aj oni svojich priatelov ktorym venuju svoj cas. Takmer nikdy som sa nikam nechodil zabavat , vecery travim doma sam s rodicmi a cim dalej tym viac mam problem ist uz aj von na ulicu medzi ludi, pretoze tam vidim tie zalubene dvojice, ktore sa drzia za ruky a partie mladych ludi, ktori si uzivaju zivot naplno a potom ked pridem domov, je to este tazsie. A do toho vsetkeho sa pridala pred par rokmi neskutocna celodenna unava. Tiez denne rozmyslam o samovrazde a napriek tomu viem ze to nedokazem, pretoze som taky luuzer ze na to jednoducho nenaberiem odvahu. Obdivujem tych co to dokazu. A to ma privadza do este vacsej depresie, ked si predstavim, ze takto budem zit mozno este par desatroci a veci budu mat tendenciu sa este zhorsovat, rodicia sa pominu, surodenci uz teraz maju vlastne rodiny a zivoty a ja ostanem sam ako kol v plote. Nikoho neobvinujem z toho aky mam zivot. Statisticky ho ma niekto tazky niekto lahsi. Uz mi je to v podstate jedno, zreb padol ako padol a ja s tym nic nespravim. Neviem si uz ani predstavit, ze by sa to nejak radikalne zmenilo, zazraky sa nedeju. Serie ma, ze si ta rakovina prisla po tych na onkologii, ktori by chceli zit a nie po mna ...
Preto chcem povedat vam, co tu pisete ludom aby tolko nestrasili samovrazdou ale rovno sa zabili, vobec nechapete tychto ludi pretoze asi mate viac stastia v zivote ako oni a neocitli ste sa v takej situacii. Viem, su vam ukradnuti lebo su cudzi. Som zvedavy, ci by ste to povedali aj clenovi vlastnej rodiny, keby spomenul samovrazdu...

SisaBB

Kto chce zomriet, mal by navštívit psychiatra alebo psychologa. Nie je to prirodzené ani normálne. Suhlasím s RNG.

stivipp

Prečítal som si skoro vsetky príspevky máte aj nemáte pravdu zivot je zlý aj dobrý.Skuste si predstaviť že prídete o najlepšieho kamaráta a priatelku s ktorov ste prežili tie najlepšie zážitky tie najkrajšie pocity a pred rodičmy musíte maskovať že sa nič nestalo celá moja parta je preč všetkých ludí čo som mal rád su preč.Tolko krát som sa snažil postaviť sa hore a nájsť nový zmysel života ,no zase som padol a padal som čoraz hlbšie a hlbšie až som prišiel nato že neviem ani kto som.Nádej to slovo už premna stratilo význam a všetko som miloval.Tým všetkým chcem povedať vážte si kamarátov a svojich najbližších a nebojte sa nového tý čo ste ešte nikoho nestratili neviete aký je to pocit a ani si ho neviete predstaviť tak tu nepíšte že chcete zomrieť lebo vy máte nádej.Neviete ake je to ked chcete zomriet a nemôžete ,chcete žiť ale nemôžete.

karioll

o nicom
ked tu pises,mas depresiu a to sa musi liecit.keby si sa naozaj chcela zabit,tak to spravis a nebudes sem pisat

o nicom

aj ja chcem zomriet.. nic co som kedy chcela sa mi nepodarilo tento zivot ma nebavy svet zakazov a prikazov na co to vsetko je aj tak uz nevladzem ludia okolo umieraju a ja som tu aj ked to nema zmysel... uz sa mi nechce ani dychat tlaci ma vsetko okolo a kazdy na mna kasle chcem utekat a utekat a nechcem sa zastavit daleko od vsetkych a od vsetkeho

ShaulaThalit

karioll: pud sebazachovi nie je jeden z najsilnejsich pudov... on najsilnejsi je...
mozno mate pravdu, ze ten, kto sa naozaj chce zabit, tak sa zabije, cestu si najde aj sam... ale ak sa niekto chce zabit a zaroven stale dufa, ze niekto alebo nieco pride do jeho zivota a zmeni to, tak je v koncoch..........

karioll

bolo by dobre si uvedomit,ze ni je normalne sa zabit.pud sebazachovy je jeden z najsilnejsich pudov
vidim to tak,ked sa chces zabit zabijes sa hocijako
ked o tom pises,tak o tom uvazujes,moze to byt forma volania o pomoc,cize sam citis,ze nie si ok,a to je dovod na navstevu a liecbu u psychiatra.moze byt hocijako zle,ale rano vidime veci uplne inac,a nikdy nevies,kedy sa ti zmeni zivot o 180 stupnov.depresia je chemicka nerovnovaha v mozgu,cize to nie je vysledok tvojich nalad a pocitov.na to vzdy mysli,ch e m i c k a n e r o v n o v a h a,ktoru treba liecit

alzbee

Kym u teba funguje pud sebazachovy, tak zrejme o spachani samovrazdy nie si tak presvedceny...keby si chcel naozaj zomriet, tak tu uz davno nie si, lebo sposobov ako sa zabit je neskutocne vela. Povedala by som, ze jeden z najistejsich je skocit pod vlak, ale to prosim ta nerob, lebo zbytocne sposobis traumu aj tomu rusnovodicovi.

1984Pato

Mám 25 a chcel by som tiež najradšej zomrieť.
Skúšal som sa zabiť už 6 krát len neviem prekonať strach naneštastie, a akými spôsobmi to bolo opisovať nebudem.
Keby som mal nejakú strelnú zbraň tak by to bolo jednoduché, lenže nemám...
Alebo nejaký silný jed...
Lenže dostať sa k takým veciam nie je vôbec jednoduché...