Chcem zomriet. Uz nechcem zit. Teraz za mna nehovori depresia. Praveze mam celkom neutralnu naladu. Ale ked sa na zivot tak pozriem, tak mi pripada velmi zbytocny. Len zabijanie casu. Nic pre mna nie je zaujimave, cenne, bolestive. Dala som si dole okuliare a vidim svet tak ako je. Naco tu mam byt? Mozno mi napisete, ze kazdy tu ma nejake poslanie. Ale mne to je dost jedno. Nechcem tu byt. Vsetko mi je lahostajne. Bezvychodiskovost ani neviem odkial.
----------------
Detailne popísaná choroba "Depresia" www.zdravie.sk
Telefonické linky pomoci - www.zdravie.sk
Nemam depresiu a predsa chcem zomriet
zober to tak,ze aj tak sa ma v roku 2012 vsetko skoncit tak asi tak.napr.ja si svoj zivot cenim,nechcem zomriet,pre mna ma vyznam zit,a som nenormalne smutna z toho,skor az moc stresujem z toho,ze v roku 2012 sa to mas koncit.hm tazke ze?a to som mlada a este tuzim aj po dietati a stat sa raz aj babkou :-(
Niejako podobne to prezivam aj ja. Vôbec sa mi necchce zit mam strasnu chuť zomrieť. Nebaví ma tento svet nikdy som nad tym takto nerozmyslala ale jedneho pekneho vecera sa zastreli jeden chalan, ktoreho som ani velmi nepoznala ale vzalo ma to a tak som zacala rozmyslat o smrti chcem umriet nebojim sa toho, tesim sa na to ale nechcem sa zabit sama a viem ze by som tym velmi ublizila mojej rodine. Ale ja to chcem chcem zomriet nechcem zit citim sa tak zbytocne viem ze ma vela ludi lubi a ma rado ale aj tak mam chut na smrt. A tak ked tak nad tym rozmyslam rozhodla som sa ze pojdem za vojacku a jedneho dna moje trapenie niekto ukonci. Neviem preco ale jednoducho z jedneho dna na druhy to tak prislo a prestalo ma bavit zit. Neviem povedat preco ale ked tak rozmyslam tak viem ze zit je uplne zbytocne neviem si predstavit mat niekedy rodinu jedine co si viem predstavit uplnne zivo je to ze nechcem zit. Ale umriet je to dobre mam to ukoncit.....??? Aj ked viem ze tym strasne ublizim rodine??? Co mam robit Boze ja to asi nezvladnem nechcem o tom s nikym hovorit bo si pomyslia ze som psychopat ale to urcite njesom.... Poradte mi prosim co mam urobit......
tak si zasa nasaď okuliare a máš po probléme....
chcem sa zabit ale aby to bolo aj na nieco dobre..ak ma niekto zaujem o moje vnutornosti nech sa hlasi ale okrem srdca! to si berime so sebou!cakam....
už to nie je aktuálne ;o)
SOMARMAX ddddddddddd,to sa mi páčilo, má pravdu počkaj ešte chvílu aj tak umrieme este vzdrž trochu.
INAK POzERáTE NA PRíSPEVKy KEDy BOLI UVEREJNENé? ci su pre uverejnenu ešte aktuálne?pre čítajucich stále ale pre nu?
Minule som tu našla otázku z roku 2007 a ešte stále odpovedaju na to hm.....to neva?tak aspon je sradna vždz niečo nové pre iného ...jalen tak....
ponam ten pocit len skus pochopit ze nemas na to aby si sa zabila takze si to tu pekne dozijes a je len na tebe ci tak ako teraz alebo si najdes nieco co ta bude bavit :)
jediný problém je v tom, že Boh dal ľudom rozum aj ked si povieme ze nie vsetkym ho dal...teda neratam mentalne postihnutych....no ale teda ide o to ze aj ked nam Boh dal rozum, nedal nám návod na jeho použitie..a kazdy kto rozmysla o samovrazde resp. o zmysle a nezmysle zivota má toho rozumu az prílis vela..ano prilis vela, nie prilis malo..pretoze tí čo sa majú \\\"dobre\\\" nerozmyslaju nad tym zmyslom zivota,nerozmyslaju nad tym na čo som tu, o čom to tu vlastne je ked sa len narodime a zomrieme a medzi tym sa niečo udeje čo sa nazyva zivot..proste beru ten zivot ako fun, zabavu a neziju zivot ale si ho uzivaju..chcem len povedat ze zmyslom zivota je byt šťastny za akychkolvek podmienok,vediet sa radovat,smiat a rehotat az do pocikania sa..a nemysliet na to čo trapi tento svet,čo trapi ostatnych..znie to ako egoizmus a asi to aj je egoizmus ale inak to nevidim..teda tazko povedat ci je to egoizmus lebo najprv musi clovek pomoct sam sebe,musi byt on stastny az potom moze robit stastnych okolo a robit nieco pre tento svet..ale to musi clovek chciet,musi clovek chciet byt egoistom,teda urobit nieco pre seba..povieme si clovek musi len zomriet, to je fakt,ale clovek musi aj zit ked uz dostal tu moznost, zivot je DAR a ten sa neodmieta..
Zomieras tak ci tak, kasli na sebevrazdu, naco, ked cas to urobi za teba, mam skoro 40, a opisne presiel som tym, co ty (nechytaj ma za slovicka a dakujem), casom som prisel na to, ze od zivota treba brat co dava, no garancie neexistuju, tak ako neexistuje pevny bod.Uzi si kazdy den, ktory dokazes mentalne vnimat, kazdy kto sa narodi zomiera, naozaj kazdy, ak neratam Lenina.Len on je vraj vecne zivy, aspon nas to tak ucili. Inak, taky skok pod vlak, hmm mas istotu, a budes aj v novinach.
Miro ja som mavala podobne pocity, az kym neprisiel ozajstny zivotny problem, ver mi. potom si obuchas hlavu o stenu ako si premrhal zivot, ked bolo relativne dobre!!!! VER MI! Mala som problemy, ale to je nic zrovnani s inymi, cim sa mozu borit.