Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

dadak

Milluska,vobec nevadi,ze sa pytas,viem presne,ako sa citis pred takym dolezitym rozhodnutim...Vies,tazko je niekomu radit,kde je lepsia nemocnica,kde su odbornici a ci bude vsetko ok.Ale ja som tomu verila...Mam 38r.Operovali ma v Kosiciach,nehladala som ziadne znamosti.Dali mi spinal do chrbtice,narkozu som nechcela.Na treti den som zacala pomaly chodit a cvicit,na dvanasty den ma pustili domov.A nastali tazke dni,ale vsetko sa da.Jeden a pol mesiaca som nesedela a nic som nerobila,ziadne upratovanie,nakupovanie...nic a kazdy den cvicenia,ktore su velmi dolezite!A o pol roka po op.som sla na liecenie do Bojnic,ktore mi fakt pomohlo a citila som sa vyborne.Inak v tom case som bola bez prace,no teraz mam robotu,ktora vyhovuje mojmu zdrav. stavu.Cvicim,bicyklujem,no s mierou a v hlave uz mam zafixovane,ako sa predklanat,dvihat atd.Chce to hlavne pevnu volu a ide to.Potrebovala by som dalsie liecenie,no bohuzial,v dnesnej dobe je to aj otazka penazi...Akokolvek sa rozhodnes,drzim palce!Alebo uz mas termin operacie?Daj mi vediet.zatial pa

milluska

Dadak, kde si bola operovana, ako si bola spokojna, kolko si lezala v nemocnic, kolko si bola PN a kedy ti dovolili vsat, sediet..atd. Prepac za tolko otazok, ale mna to caka tiez, tak nech viem, do coho idem...

dadak

Ahojte vsetci!Iba dnes som objavila tuto diskusiu a som prekvapena,ake mame spolocne zdrav.problemy.Mam tri roky po operacii(Kosice) hernie disku L4-5,prava strana, a citila som sa vyborne.Posledne tyzdne sa vsak liecim u neurologa,zacali mi totiz tie iste tazkosti na lavej strane,bolesti,trpnutie,t.c.som na injekciach a liekoch.Navrhli mi druhu operaciu,no musim a hlavne chcem vyskusat vsetky moznosti,aby som sa jej vyhla.A ako tak citam,nazory a skusenosti na akupunkturu su kladne,vdaka za ne,aj o nej uvazujem.Mamine42 drzim palce!

milluska

No ja som bola dnes na konzultacii v NCH v Ziline a odpoved po nahliadnuti CD z CT znela OPERACIA. Vraj mi hrozi postupne znecitlivenie celej nohy:-( Takze je to na mne. Len ani sama neviem kde sa mam dat operovat, kedze konzultovat som bola v ZA ale vraj dobre su NZ. Asi zalozim novu temu;-)

lea

Mamina42, velmi drzim palce. uz je asi fakt cas na operaciu, kedze kvalita zivota je pri takych bolestiach zrejme nulova. kde ta budu operovat?
Miluska, nechcem odhovarat, ale ja som bola na ozonterapii a vobec to nepomohlo. skor sa mi to zdalo riskantne a bolestive, lebo mi pri tom dr. napichol nerv a tu bolest v stehne si neviete predstavit. pritom ma v stehne nikdy neboli. treba vela cvicit, aj ked som leniva, ale snazim sa kazdy vecer taku hodinku posilnovat tie svaly, co drzia chrbticu, lebo predtym mi to tam len vialo a nie div, ze sa platnicka vysunula

mamina42

ahojte. takže ja už idem buduci tyždeň na operáciu. Už nemôžem ani chodiť, takmer nič nespím, stále mi vystreľuje bolesť v impulzoch do nohy. Chrbtica ma bolí len ked dlhšie chodím, pretože ma hernia nuti do predklonu. Chcela som vydržať bez operácie,ale už to nejde.Držte mi palce, aby sa mi aspon o polovicu uľavilo, lebo v takých bolestiach sa mi nechce ani žiť:-(. Potom sa ozvem ako sa mivodí.

milluska

Ja teraz´vaham, kde mam ist konzultovat moju posunutu platnicku a na vyber mam medzi BA,NZ a ZA. V BA a ZA beru konzultacie bez objednania, tak vaham, ci do ZA, ale podla vsetkeho sutam kvalitni odbornici, ako pises, ze si po operacii. Takze radis ZA?

2 roky po

CAUTE HERNICI ,JA TO MAM TIEZ ZA SEBOU,OPERACIA SA PODARILA ROBILI MI JU V ZILINE ,A SEBA JA POVIEM Z ODBORNICI TAM SU,KRIZE MA BOLIA ALE TO MA BOLELI AJ PRED TYM,MYSLIM ZE TIE BOLESTI Z TEJ HERNIE SU DEFINITIVNE PREC,NORMALNE DVIHAM CINKY,DREPY 95 kg A SPORTUJEM A RISKUJEM ,INAK SA VYHYBAM AKO JE TO LEN MOZNE PREDKLONU S VYSTRETYMI NOHAMI INAK FACHCIM V POHODE DRZTE SA