Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

m janík

skús najprv akupunktúru,tá by si mala s tým poradiť a až ak by nezabrala akupunktúra (čo by sa nemalo stať),zvoľ operáciu.V lekárskych knihách sa píše,že až 97 % operácií je tu robených zbytočne!!!!!!

viktor

Dobrý deň. Diagnostikovali mi herniu disku L5-S1 a odporúčajú mi operáciu. Vedeli by ste mi poradiť hlavne z vlastných skúseností v akej nemocnici by som sa mal dať operovať? Mám 29 rokov pohyb je pre mňa všetko a rád by som tú OP zveril do najlepších rúk. Ďakujem

tomino

Caute vsetci zainteresovani.....
Nemate niekto nahodou niekde stiahnute McKenzieho cviky?Neviem to nikde najst,surne to potrebujem.
Diky
osickax@azet.sk

perdo

Ahojte. Ja som mal podobne problemy, s tym ze som si odtrpel 2 roky, a nikam som nesiel na ziadnu operaciu ani ozonoterapiu. Po 1 roku som zacal cvicit pilatesa(so spickovym odbornikom, ziadne kolektivne cvicenia!!!!!)a postupne sa to dava aspon trochu do poriadku, i ked u man to bola aj svalova zalezitost. Tak Vam vsetkym drzim palce a skuste pilatesa.

wendy

Zdravim vsetkych, ktorych situacia prinutila pisat a aj takto hladat pomoc. Aj ja uz viem, co je hernia disku, hoci pred par mesiacmi som netusila, o co ide. Prekvapuje ma, ze mnohi, ktorym o svojich bolestiach a diagnoze poviem mi s usmevom vravia:Vitaj v klube! Zrejme je nas velmi vela, co trpime touto diagnozou. Ked sa vsak pytam, ci nejaky klub ludi s touto chorobu existuje, nikto nevie. Zrejme teda nie je. Ja by som navrhovala, aby sme ho zalozili. Mozeme sa stretavat, vymienat skusenosti,a najma, stretli by sa ludia, ktorych spaja spolocny problem. Ja napriklad vobec neviem, ake cviky mam cvicit? Neviem aj vela dalsich drobnosti, ktore s touto novou diagnozou v mojom zivote suvisia. Patrim k tym, ktory sa nechcu dat operovat, kym to skutocne nie je celkom nevyhnutne. Vsetkym, ktori ziju s herniou disku drzim palce, aby vedeli zit a nielen existovat. Sama viem, ze je velmi tazke!

lea

Maria, dobre si to vystihla s tymi ticho trpiacimi. Niekedy idem po ulici a pozeram po ludoch ako si lahko vykracuju a zda sa mi, ze len pre mna je kazdy krok velke utrpenie.. zvlastne vsak je, ze mna ta noha boli len ked chodim, ked sedim sa to po nejakom case utisi.

mária l

Zdravím všetkých ticho trpiacich.
Som rok po operácii hernie platničky L4/5. Nie som si vedomá príčiny môjho ochorenia. Asi sú na to isté predispozície. Mala som príšerné bolesti, liečila som sa na zápaly vaječníkov až kým som už takmer vôbec nemohla chodiť o sedení ani nehovoriac. Spala som len na kolenách opratá lakťami o posteľ. Po operácii v Košiciach som poctivo cvičila 5xdenne a ležala na lôžku 1 mesiac. V stoji som robila všetko len opatrnými pohybmi. 10 ročná dcéra mi pomáhala s obliekaním, bolo to pre mňa veľmi zarmucujúce. Keď som trochu zosilnela, snažila som sa aj niečo zarobiť. Prácu mi nosili domou. Keďže sa po operácii nesmie 2 mesiace sedieť, všetko som robila v stoji alebo na kolenách.( účto a mzdy ) Zároveň som začínala 3 ročník vysokej školy a nechcela som to vzdať. Takže ak človek veľmi chce, dá sa to zvládnuť. Školu som úspešne skončila, zatiaľ na bakalára. Na rok si dám odklad, kôli trpnutiu v pravej nohe pri sedení. Veľmi mi pomohli kúpele Dudince. Je tam fantastická voda. Po mesiaci som dokázala aj tancovať. No pri odchode stačil jeden zlý pohyb pri balení kufrov ( náhoda je blbec ) a pocítila som prudkú bolesť v krížoch a následné trpnutie v pravej nohe. Podctivo cvičím každé ráno 30 min, no bolesť viac menej pretrváva. snažím sa ju nevnímať, ak je už prisilná prejdem sa. Nesmiem sa poddávať. Nedávno som oslávila 32 narodeniny, túžila som ešte po 1 dieťati, no zatiaľ sa na to necítim. Aj moja dcéra ma ešte potrebuje v plnom rozsahu. Treba si vytýčiť nejaký cieľ a ísť za ním. Tak sa nám tá cesta bude zdať ľahšia. Ak máme dosť lásky pre našich drahých, nájdeme v sebe aj dosť síl na prekonanie všetkých bolestí.

RNG

Na regeneraciu poskodenych nervov treba oleje EPA a DHA, tie sice nenapravia platnicky ale vyhoja nervy, cim bolesti ustupia, Najdes v rybacich olejoch alebo koncentratoch(lososovy, MaxEpa)3x3 gramy denne.

mamina42

ahojte platničkári:-(((( už necelých pár mesiacov aj ja patrím medzi Vás. Som veľmi rada že som si našla túto diskusiu, pretože už som si začala pripadať ako \"hypochonder\" keď som sa sťažovala na bolesti, nemôžem spávať, mám bolesti, bojím sa marodiť. Bola som po 3 mesačných bolestiach hospitalizovaná na neurologii v Nitre, bolesti sa nie zmiernili ale zvýšili, pretože som musela v 40 st. horúčavách absolvovať vyšetrenia ( vytrepať sa na stôl, dole zo stola, predklon, záklon ..... )po rôznych pavilónoch v bolesiach a v predklone.Ked ma prepúšťali domov v horšom stave, tak mi na vizite povedali, že v predklone som preto, lebo ma ťahajú prsia!!!!! ( super prístup k pacientovi ).Až v tejto diskusii som sa dozvedela prečo som v predklone. Na vlastnú \"päsť\" som sa vybrala k uznávanému neurochirurgovi, ktorý mi vysvetlil, čo je hernia disku, som zrelá na operáciu, ale kežde som dosť obezna potrebujem schudnúť aby bola operáciu technicky úspešná. Tento piatok som objednaná na ozonoterapiu-už sa jej neviem dočkať, pretože mám bolesti - hlavne v noci si neviem nájsť polohu a zaspím až od únavy a tichom plači. Napíšem Vám ako mi to pomohlo. Začala som aj chudnúť, zatiaľ sa mi darí:-)))