Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

milluska

Ahoj Dewyl, moc dakujem za nazor, uz som aj objednana do NZ na koniec oktobra, potom sa ozvem ako som dopadla. Ale rozhodne sa len tak operovat nedam...Pa M.

dewyl

ahoj Miluska,pises o svojich problemoch, ale mozem Ti poradit na operaciu nechod,pokial je to mozne. Vyskusaj teda ten ozon,je sanca ze Ti pomoze, na operaciu budes mat v zivote este casu dost.Ked nemas bolesti,nechaj to tak, ked to bude horsie potom pojdes.Ono sa to moze aj zlepsit.No do NZ rozhodne chod,su tam odbornici. prajem skore uzdravenie...

milluska

Ahojte, ja mam 24 r a asi cca 2 mesiace trpim na necitlivost lavej polovice zadku a obcas protstredneho prstu na nohe. Bolest riadnu som mala za posledne roky niekolko krat, ale vzdy po niekol dnoch sama odznela a tak ma k neurologovi donutila ist az tato hypestezia. Dr. ma poslala na CT a dg znela PROTRUZIA DISKU L5-S1 L SIN INTERMEDIALIS S UTLAKOM SPINALNEHO KANALA A KONTAKTOM KORENA S1. Ako riesenie spomenula ozonoterapiu v ZA, preliecenie na neurol odd, v com nevidim moc opodstatnenie, kedze nejake extra bolesti teraz nemam, a ako prioritnu moznost odporuca operaciu, kedze som mlada a ma to tendenciu sa v starsom veku zhorsovat. Odporucila mi konzultovat moj stav na neurochir klinike v NZ, viete nieco niekto o tej klinike prosim? Som uplne zufala, mam tyzden na rozhodnutie a problem je v tom, ze robim ZS v ambulancii a neviem na ako dlho by ma taka operacia vyradila z prace. Mate niekto skusenosti s podobnymi priznakmi? Poradte prosim. M.

lea

Mamina42- herniu mozu mat mladi i starsi ludia, stihli i obezni, chrbtica si nevybera. mne praveze hovorili, ze keby som viac vazila, tak mam silnejsie platnicky, lepsie vyzivovane a nestane sa to. ale keby som mala nadvahu, tak mi asi povedia opak, inak dost som rezignovala na lekarov, lebo kazdy inak povie, a vacsinou protichodne rady a to som bola aspon u 10tich. kym vsak budem vladat chodit po svojich, budem sa snazit operacii vyhnut. mam kamaratku po 2 operaciach a stale ma problemy.

viktor

Ahoj Mariana. Prosím, dala by si mi na seba kontakt? Je to jedno aký (email, tel....). Potreboval by som sa poradiť trošku obšírnejšie, teda ak by to bolo možné. Ďakujem

mamina42

ahoj, tak už mám za sebou ozonoterapiu ( 31.9.07) ale necitim zlepšenie:-( vraj do mesiaca by sa mal dostaviť účinok, tak čakám. Najviac ma trápi to, že v priebehu dňa idem stále viac a viac do predklonu a takto nevydržím dlho chodiť a hambím sa, pretože ešte nie som taká stará aby sa po mne kolegovia nepozerali ( mám 46 rokov ). bojím sa, že mi to ostane. A nerozumiem vôbec, prečo idem v priebehu dňa do predklonu aj ked nemám žiadne bolesti. Poradí mi niekto, čo mám robiť? Reahabilitačný doktor mi predpísal rehabilitácie (masáže, elektroliečbu ) ale nezdá sa mi žeby mi to pomáhalo. Ked som to doktorke povedala, že nechcem ostať takáto nahnutá, tak mi povedala že je to stav NEZVRATNÝ. ale mi nikto neukázal aké cviky mám cvičiť-vraj pomáhajú. Vie mi niekto poradiť, kde by som sa ku nim dostala? Herniu platničky mi diagnostikovali tento rok v máji, takže to ešte nemám staré. Oko to tu čítam, tak herniu majú aj mladí ludia a zrejme aj chudí. Ja som už v rokoch a mám aj kilá navyše, tak som si myslela, že je to tým. Ale je to zrejme predispozícia.

mariana

Ahoj Viktor, si pomerne mlady ale chrbtica si nevybera. Ak uz ti niet inej pomoci tak ja odporucam Zilinsku nemocnicu, su tam fajn lekari. Ja som tiez mlada a pohyb bol donedavna pre mna cely moj zivot, ale po operacii som sa toho musela vzdat. Ja mam iba 20 rokov. Som dnes presne rok po operacii a pomaly sa zacinam vracat trosku aj do sportu. Ale aktivne uz nikdy v zivote, bala by som sa. Ale dnes nemam vobec ziadne bolesti a citim sa fajn. Tak ja odporucam Zilinu

viktor

Už som sa ako tak zotavil, i keď to krívanie neprejde už asi nikdy. Môžem žiť aj s tým krívaním, alebo si ním môžem spôsobiť ďalšie ťažkosti? (deformácie)