Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

jaz

dodes, mna tiez operovali v NZ ale na neurochirurgii, tiez bez vsimneho.
rehabilitacna kazala cvicit rano a vecer, cviky napisane na papieri. trva mi to okolo 50 minut.

taarka

Ahoj Tina,ja mam protruziu disku-to je vysunuta platnicka L4/5,stale ma preliecuju a operaciu nedoporucuju zatial.Som na PN a snazim sa dodrziavat "rezim",ktory mi bol doporuceny-nenamahat sa cvicit a pod.Mavam lepsie ale aj horsie dni,nerobi mi dobre vysoka vlhkost vzduchu,niekto sa uz zmienoval,ze je to overene,pretoze vtedy akokeby platnicky nasavali tuto vlhkost.No ale predovsetkym ti chcem napisat,ze ja si natieram krizovu cast a nohy masaznou emulziou chladivou ALPA s prisadou kreatinu,kazdy vecer cvicim stale tie iste cviky a to asi 15 min.a 3x denne beriem kapsule na vyzivu nervovych korenov OMEGAMAX COMPLETE 3/6/9 1000mg-obsahuju rybi,boragovy a olivovy olej.Su drahe ale mna tato moja diagnoza stala uz tolko penazi,ze ta cena je zanedbatelna.A este nieco,mam take umelohmotne ihlicky,mozno to poznas,je to ako akupunktura a lahnem si raz za den na ne s krizovou castou.Je to take fajn pichlave a zrejme to prekrvi vsetky tie bolave miesta,takze bolest ustupi.Pozn.nikdy mi nerobili dobre teple obklady ako raselina a pod. na rehabilitacii.Zatial tolko,Dodes je fajn,ze si otvoreny,kde a ako to u lekarov chodi:)Tamara

DEMI z KE-ako dopadla kontrola a ako sa citis?

Dodes

milluska, moja skúsenosť je takáto.V utorok som sa s doktorom dohodol na operácii/teda súhlas s operáciou/.Vo štvrtok mi doktor volal, že v nedelu mám nastúpiť do nemocnice a v pondelok ráno ma operoval.A tak to bolo pri obydvoch operáciách.Lenže ja som sa rozhodol pre ortopédiu NZ.Tam robia síce len driekovú časť chrbtice,ale veď to je naša diagnóza.Personál vynikajúci, a hlavne nebolo treba žiadne sponzorské....

milluska

To Lea:dakujem moc, aj ja tebe drzim palceky hlavne ak k tvojej diagnoze pristupuju, ako pristupuju..
To Jaz:no mne povedali, ze teor. uz po mesiaci by som mohla do roboty ale potrebujem specialne ortopedicke kreslo..a nevies ci davaju moznost aj anestezu chrbticovu? Alebo len celkouu?
To Popeto:mam zoznam cvikov, kt boli k tej lopte prilozene. Ak mas zaujem, popisem ich tu
To Dodes: to mas svatu pravdu, kazdy mi vravi, ze ked sa chce, tak sa da.. No ja vravim, to je osud, ked ma nevezmu, znamena to, ze radsej nemam ist..

lea

ja si naopak myslim, ze cvicit by sa nemalo rano, ked je telo este stuhnute zo spanku - skorej by sa vtedy mohlo este daco poskodit. aspon ja to tak citim. zvyknem cvicit podvecer, aj polhodinu

Dodes

A ešte k tej dĺžke PN.Operovali ma 20.8.2007/He disci iv.L5-S1/.Odporúčaný čas doliečenia 3 mesiace.Po mesiaci cvičenia som sa cítil ako znovunarodený.Začal som potroške špekulovať s robotou. 19.11.2007 ma museli operovať znovu.Teraz je to celkom fajn,ale už poslúcham lekárov.Zostavu cvikov,ktoré som obdržal od rehab.sestry, cvičím tak ako kázal doktor. Do 6 týždňov od operácie 3x denne, potom do 3 mesiacov 2x denne.A po zvyšok života každé ráno 1x.Bez toho vraj ani nemám začať niečo robiť. /Ináč tiež NZ./

Dodes

Milluska, ak ťa majú robiť na neurológii v NZ, tak potom to nie je v poisťovni, ale v niečom úplne inom.....

jaz

miluska, no tak PN mi povedali, ze 1-2 mesiace po operacii. Po 6 mesiacoch vraj mozem fungovat tak ako predtym (aj sport, len si uvedomovat, ze mam operovanu chrbticu a samozrejme stale cvicit)teraz sa chystam k rehabilitacnej doktorke, som zvedavy aky bude dalsi postup, doteraz som poctivo cvicil doma podla papiera z nemocnice.
poistovna spolocna.