Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

Demi

TOMAS:
len taky dodatok k mrtvemu tahu : mŕtvy ťah neúmerne preťažuje driek, pozor by si mal dať prakticky každý. Veľkým oblúkom by sa mŕtvemu ťahu mali vyhnúť najmä ľudia, ktorí už v minulosti s chrbticou problém mali. Ak Vás občas už chrbát pobolieva, týmto cvikom si určite zdravie neupevníte. Je preto na zvážení každého z nás, aké plusy mu cvik prinesie a čo ním môže naopak stratiť.
Ja som tiež travila v posilnovni každy den 2 hod. a aj tento cvik som rada zaradzovala medziostatne ale ked som si ho viac preštudovala , tak som sa zhrozil, Už ho radšej nebudem nikdy cvičiť, nebudem diabla pokušať .. :-)

Inač ten tvoj prispevok mi pripomenul moje stare časy v bolestiach, už teraz aj vyvodil usmev na perach, tiež som sa takto doslova plazila po byte od bolesti.

Demi

Tamarka ahoj, nebola som na kontrole ešte , idem vo štvrtok, nepočitala som s tým že ma pacientov na objednavku , takže sa mi to pretiahlo . Dam vediet ako som dopadla. Pekny den

mariana

Jaz, tie cviky s fitloptou ma naucila sukromna fyzioterapeutka. Chodila som k nej asi 3 mesiace a postupne sa mi stav po operacii zlepsoval. A popri tom som zo zaciatku cvicila aj Pilatesa sama z knihy. Dost mi to pomohlo a spevnilo "korzet". No teraz sa venujem len tej fitlopte. Velmi mi pomaha.

lea

Zial mne ozon nepomohol, skor naopak, ale nechcem vas ovplyvnovat svojou negativnou skusenostou. Kazdy je iny, ale uz by som na ozon nikdy nesla - to je moja osobna skusenost.