Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

Demi

MILLUSKA : pocula som už o tom , ale nikto mi ho nespominal, myslim z lekarov, aj nekjaký vankus s tvraovou pamatou mi spominala kamoška že jej toto velmi dobre robi... Dufam, že nezabudnem, tak sa popýtam na to na kontrole

mohika h.

miluška, ak chceš dobrú stoličku do práce, pozri www.spinalis.sk. Mne ju odporučila moja rehabilitačná, sedím na nej už rok v robote (mám typ klasik). Pôvodne som sedávala v robote na lopte alebo na tzv. kostrčovom vankúši (predpísal mi ho lekár), ale po čase som si všimla že ešte aj na tej lopte sa po chvíli začnem hrbiť. Odkedy mám špeciálnu stoličku, tak sa nehrbím, lebo stolička mi to nedovolí. V aute teraz používam ten kostrčový vankúš, treba si ale na to zvyknúť, lebo vankúš reaguje podobne ako ked sedíš na lopte - je to vankúš napustený vzduchom, ale už by som bez toho ani nevedela šoférovať

Demi

POPET : mam 28 rokov, som 6 týždnov po operacii, a citim sa asi tak ake je počasie, raz je to dobre a inokedy zasa horšie,,, no uvidim ako to pojde dalej, pretože ja som počitala s tým že od febr. nastupim do prace, ale ked to takto pojde dalej, hmm, tak z toho asi nič nebude, nebudem riskovat , kedže robim obchodného zástupcu a mesačne najazdim cez 4500 km ,,, tak to by mi asi neprospelo, no ale uvidim co na to povie moj operater vo štvrtok na kontrole...

tina

Qeen, ja som poslala do Ziliny na ozon mail, do 2 dni som mala odpoved, a termin bol o 6 tyzdnov, idem tam 30.1 a dufam ze to dopadnem lepsie ako Lea. Mail je na stranke nemocnice, telefonovala som tam 2 tyzdne v kuse a tak som nevybavila nic.

milluska

Demi, a tiez ti lekari spominali, nejaky ortopedicky nastavec na sedadlo v aute a kreslo v robote?
Tomas, ja som ani nevedela, co je to za cvik, ale uz mi to polovicka vysvetlila a jemu vdaka tomu odisli kolena :-(
Takze vazne, neprecen sa...

Demi

POPET : mam 28 rokov, som 6 týždnov po operacii, a citim sa asi tak ake je počasie, raz je to dobre a inokedy zasa horšie,,, no uvidim ako to pojde dalej, pretože ja som počitala s tým že od febr. nastupim do prace, ale ked to takto pojde dalej, hmm, tak z toho asi nič nebude, nebudem riskovat , kedže robim obchodného zástupcu a mesačne najazdim cez 4500 km ,,, tak to by mi asi neprospelo, no ale uvidim co na to povie moj operater vo štvrtok na kontrole...

Demi

Tu su linky na cviky na fit lopte , ale na tie by ste si mali dat pozor,nie vsetke su vhodne a u vobec nie pre tých kt. su po operacii platničky. Tak istlo aj z pilatesa nie su vsetke vhodne. Treba si dat pozor hlavne na švihove, rotačne , kmitacie . a pod.

-odkaz odstránený-

-odkaz odstránený-

wanda.atlas.sk

www.mj-oatv.estranky.cz