Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
mariana prosim ta nevies odporucit nejaku literaturu, ake cviky treba s fitloptou cvicit?
alebo ti odporucili s nou cvicit na rehabilitacnom.
dakujem.
Ahojte, ďakujem milluske za varovanie, budem to mať na pamäti. Jasné, že ak je človeku čo i len trochu dobre, tak zabudne na utrpenie :-) Ako napísala aj milluska, to s tým stresom sedí. Skúste si to všimnúť, bolesti vzniknú alebo sa zväčšia, keď je stres - napätie sa prenáša do svalstva. Veľa Šťastia :-)
Ahojte, chcem len reagovat na Tomášov príspevok.
Úplne s tebou súhlasím. Máš na to všetko správny pohľad a naozaj treba iba bojovať. Čo sa týka tých cvikov tak ja cvičím to isté ale s fitloptou. Aj brušáky aj dvíhanie pavny + samozrejme aj iné cviky. A fitlopta sa stala mojou najlepšou kamarátkou. Mám 21, som rok a pol po operácii a teraz si už tiež sem-tam dovolím cvičenie vynechať. Ale zistila som, že tým cvičením sa dostávam nielen do fyzickej, ale aj psychickej pohody. Takže to nerobím len kvôli telu ale aj kvôli "hlave".
Takže sa nevzdávajte a "bojujte"
ahojte. pred necelým týždňom som bola u fizioterapeuta. na moje prekvapenie mi začal liečiť zápal v svale. sval, ktorý je napojený na chrbticu. poškodený sval / zabudla som ako sa volá / tým že nefunguje dobre vlastne dáva priestor aby sa chrbtica skrivila, tým pádom aj platničky sa vysuvaju. ak by liečba zabrala dám vám vedieť. aj toto zrniečko zapada do mozaiky našej choroby. ani ja nemá dobré skusenosti s ľuďmi. kam až môže zájsť ľudská hluposť !
Ahoj Lea,u mna to zacalo este v oktobri 2006,nikdy predtym som problemy nemala.Je fakt,ze som sa nesetrila ani v praci pri zdvihani tazsich veci,ale ani pri pracach na chalupe,to som dost podcenila.Ale poznate to,kazdy ide na plny plyn pokial ho nic neboli a napokon o tejto diagnoze brrrrrrrrrr som ani len netusila.Zacalo to bolestami hrudnej chrbtice medzi lopatkami,bola som uz len pri minim. namahe ihned spotena,ja mam 37 a poviem ti pravdu,ze som si myslela ze mam nieco so srdcom.Presla som lekarmi,rehabkami,doma masazami a v podstate mi to preslo "zo dna na den" akokeby na spodnu driekovu cast chrbtice.To bolo v marci 2007.No ale to uz bola ina bolest.Zial ja som mala dlhodoby problem "presvedcit" lekarov aby mi dali odporucanie NA mag.rezonanciu.Esteze existuju lekari,ktori svoje povolanie miluju a beru ho s max.vaznostou.Behom 2 mesiacov som absolvovala mag.rez. hrudnej a driekovej chrbtice.Hrudnu mam nastastie OK,ale ked som si nasla na nete vysledok z driekovej,zacala som sa bat a to doslova.Moj stav bol konzultovany s niekolkymi neurologmi,ale operaciu zatial vylucuju.V lete som sa citila ako tak dobre,len jesen a take pocasie ako teraz je pre mna hotove peklo.Uz som predtym pisala co mi ako tak pomaha,cvicim aj tie cviky ktore spomenul Tomas,no asedavam na fit lopte.NEviem co bude dalej,tento tyzden ma cakaju nejake vysetrenia.
LEA-kolegom odkaz,ze su stastni to ludia,ze nepoznaju nase bolesti a trapenie okolo toho!
DEMI z KE-ozvi sa,ak mozes
Ahoj Lea,u mna to zacalo este v oktobri 2006,nikdy predtym som problemy nemala.Je fakt,ze som sa nesetrila ani v praci pri zdvihani tazsich veci,ale ani pri pracach na chalupe,to som dost podcenila.Ale poznate to,kazdy ide na plny plyn pokial ho nic neboli a napokon o tejto diagnoze brrrrrrrrrr som ani len netusila.Zacalo to bolestami hrudnej chrbtice medzi lopatkami,bola som uz len pri minim. namahe ihned spotena,ja mam 37 a poviem ti pravdu,ze som si myslela ze mam nieco so srdcom.Presla som lekarmi,rehabkami,doma masazami a v podstate mi to preslo "zo dna na den" akokeby na spodnu driekovu cast chrbtice.To bolo v marci 2007.No ale to uz bola ina bolest.Zial ja som mala dlhodoby problem "presvedcit" lekarov aby mi dali odporucanie NA mag.rezonanciu.Esteze existuju lekari,ktori svoje povolanie miluju a beru ho s max.vaznostou.Behom 2 mesiacov som absolvovala mag.rez. hrudnej a driekovej chrbtice.Hrudnu mam nastastie OK,ale ked som si nasla na nete vysledok z driekovej,zacala som sa bat a to doslova.Moj stav bol konzultovany s niekolkymi neurologmi,ale operaciu zatial vylucuju.V lete som sa citila ako tak dobre,len jesen a take pocasie ako teraz je pre mna hotove peklo.Uz som predtym pisala co mi ako tak pomaha,cvicim aj tie cviky ktore spomenul Tomas,no asedavam na fit lopte.NEviem co bude dalej,tento tyzden ma cakaju nejake vysetrenia.
LEA-kolegom odkaz,ze su stastni to ludia,ze nepoznaju nase bolesti a trapenie okolo toho!
DEMI z KE-ozvi sa,ak mozes
Tomas, na to dvihanie a celkove zatazovanie chrbtice si naozaj davaj pozor! Ja som si trufla v obchodnom dome tlacit kosik s 12 ks 2litrovych malinoviek a moje "slavne" pichanie v stehnovom klbe sa po dllhej dobe naplno vratilo. Okrem toho, mila Laila si ja osobne necitim jednu polovicku zadku, casto mi tak strpne cela noha, ze to mam problem rozchodit a tiez ciast.necitlivost koncekov prstov nohy, no je to u kazdeho individualne, zalezi co a akym sposobom poskodi platnicka.. No ja patrim k tym stastnejsim (vid Lea), kt netrapia urputne bolesti..
Lea: kaslat na kolegov, hlavne ze sa ti aspon ciastocne ulavilo a nemusis sa tak trapit..