Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahojte, meggie 1, uz som pisala niekolkokrat, mam herniu disku L5-S1, s utlakom laveho korena, 10 mm, a posunute L3-4-5. Mám strasne bolesti a 1,5 dietatko ktore potrebuje funkcnu maminu. Cakam na ozon do Ziliny, uz som pisala ako som sa dostala k terminu, a idem na konzultaciu do NZ, pretoze mi hrozi operacia.
ahojte platnickari!
Mam heriu discu l1/s1 neurologicka mi doporucila ozonoterapiu k prim. Vyletelkovi. Vysledky som mu poslal pred 2-mes. Uz 3-krat mi slubil ze sa na to pozrie a stale nic. Ake mate skusenosti Vy? Dakujem za odpoved.
MOnika h :
no ono to je asi ako ruleta, ako sa rozhdnes. Ja som zasa som počula , že čim tún operaciu naťahuješ, preťahuješ, a oddialuješ , tak tým sa ti stav aj zhoršuje ... a nakoniec aj tak skončis na operacii, ale po nej sa už nikdy nedaš do stavu "pohody".... Ale ked si to das skor spravit, že ti to tak nezasiahne a nenaruši nervy a PO OPERACII bude dobre.
ked som s tým bola v nemocnici, tak ma prepúšťali s tým, že stav je na operáciu, ale jeden z doktorov mi mimo vizitu poradil, aby som skúsila ešte ozón, že možno pomôže. Takisto všetci "platničkári" po viacerých operáciách ma varovali, že operácia až ako krajná možnosť, tak som to tak aj brala. Úraz som mala vo februári a prvý krát som sa vystrela v septembri. Zabral mi už druhý ozón, ale pokazila som si to sama, lebo som prestala cvičiť. Ozón je v pohode, dá sa vydržať, po ňom som cvičila McKenziho cvičenia, potom som rok chodila k rehabilitačnej raz do týždňa, teraz už len raz mesačne a dva-tri krát týždenne posilovňa plus doma fitlopta a pilates.
Monika h : hmm, maš pravdu o zdravotnictve škoda reči, tiež som si užila svoje. Skusim popytat a ked neda tak si ho kupim, ked to je odskusane :-) Inač obdivujem ta že si bola 3x na Ozone a nedas si to radsej zoperovat , nemysliš že sa ti to zhoršuje ? Alebo to nie je stav na operaciu ?
A s tou stoličkou asi mas pravdu, tiež myslim že by som cely den na tom nevydržala, ale ako lacnejsia alternativa by bola dobra, alebo by som si to zobrala domov ku jedalenskemu stolu . teraz tam mam fit loptu .. :-)
nie som po operácii, pred dvomi rokmi mi platnička vyletela po úraze(1 cm), plus je prasknutá v strede (L4/5) som po troch ozónoch (posledný pred rokom), dokopy som sa dala cvičením. Kostrčový vankúš mi poradila súkromná rehabilitačná, keby som si ho nepýtala u lekára, tak mi to nikto ani nespomenul. Čo si človek nepýta, tak nemá (to sa týka aj vyšetrení aj liekov). Nejak nám to zdravotníctvo ide dole. Ak ti ho nepredpíšu, tak si ho kúp v zdravotníckych potrebách (cca 500,-)
MOnikah : ten kostrčovy vankús použivas po opeeracii platničky ? Fakt je tak dobry ? Prečo ja ho potom už davno nemam ? :-(
MOnikah : ten kostrčovy vankús použivas po opeeracii platničky ? Fakt je tak dobry ? Prečo ja ho potom už davno nemam ? :-(