Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
petronella a nebolia ta aj kolená?
Mila Petronella nenechaj sa vystrašiť,je pravda,že miecha je v tej oblasti a konči až medziL1aL2,mam to iste medziC5aC6 s utlakom na miechu,skus terapiu ako som pisal par stlpcov dole.Neviem ake maš priznaky,ja mam trpnutie ruky a najmä palca,ak je to iba bolesť a trpnutie tak to je ten lepši priad tvz.senzitivne symptomy ale ak mas ruku alebo prsty menej pohyblivu alebo slabu/nevieš udžať pohar alebo je obmedzena pohyblivosť tzv /motoricke symptomy tak je to horšie ale skus tuto terapiu ako som pisal,nie sama ale musi Ti tie lieky napisať neurolog,nezufaj nič nie je stratene a miechu Ti lekari nepoškodia nie su sprostí a operácia je spredu ,rez na krku cca3-4cm,mikroskopicky sa vybere a nahradi umelou a miecha je až za platničkou smerom k chrbtu,niekedy to robili zo zadu a to bolo väčšie riziko/mam to skonzultovane s neurochirurgom a som tiež zdravotník,chce to trochu času.
Petronellka, pri tvojej dg by som si davala sakra pozor, ci sa das operovat, je to totiz este v mieste, kde je miecha a lahko, by si ochrnula a to nevravim, ze nielen od pasa dolu :-(
Joj,Tina to mi je ľúto. Prajem skoré uzdravenie aby si sa mohla naplno venovať dieťatku.
Demi,monika, rada by som si casom taku zohnat, nemate nejake info ohl preplacania poistovnami? Inac, dakujem za typ. Dnes som uz druhy den cvicila s loptou a Pilatesa a musim povedat, ze v chrbtici citim taku lahkost! Joj8, to je typ aj pre teba: cvivit,cvicit, cvicit!!!
Ahoj platničkári ,ako som už písal ,mám hernie medzi c5-c5 a L4-L5 takže mi trpla noha a palec na ruke,skušajte infúzie ,lieky a cvičte smne sa zdá,že to zatial pomohlo,operáciu mi v BA na Kramároch odp ako krajne riešenie ak človek už nemôže vydržať ,skúste lieky konkr. ja beriem tlb. Yellon alebo Reparil,Lyriku,Dorsiflex,Myolastan.Infúzie Neodolpase,Fyz roztok +2ampl Mesocain,natryum salicilikum,Guajakuran,Mgso4 apon 20inf.,neurolog doporučil 3infuzie Solumedrol 1g 2-3dni/to sú hormony/ a cvičiť mam nejaku Brunkovu,to je iba návod,skušam aj akupunktúru ale nemam nič vyhraté ak máte nejaké rady budem rád ak napíšete,prajem všetkých všetko dobré a veľa zdravia.