Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

petronella

dakujem ti joj8, ale mam to o cosi horsie lebo lieky tazko znasam a infuzie mi museli vysadit lebo mi bolo po nich zle. bolia ma plecia a mam pocit cudzieho telesa v krku. nohy a ruky mi trpnu a ked idem hore schodmi citim akoby som mala svalovicu. neviem, mozno este liecenie?

joj8

Mila Petronella nenechaj sa vystrašiť,je pravda,že miecha je v tej oblasti a konči až medziL1aL2,mam to iste medziC5aC6 s utlakom na miechu,skus terapiu ako som pisal par stlpcov dole.Neviem ake maš priznaky,ja mam trpnutie ruky a najmä palca,ak je to iba bolesť a trpnutie tak to je ten lepši priad tvz.senzitivne symptomy ale ak mas ruku alebo prsty menej pohyblivu alebo slabu/nevieš udžať pohar alebo je obmedzena pohyblivosť tzv /motoricke symptomy tak je to horšie ale skus tuto terapiu ako som pisal,nie sama ale musi Ti tie lieky napisať neurolog,nezufaj nič nie je stratene a miechu Ti lekari nepoškodia nie su sprostí a operácia je spredu ,rez na krku cca3-4cm,mikroskopicky sa vybere a nahradi umelou a miecha je až za platničkou smerom k chrbtu,niekedy to robili zo zadu a to bolo väčšie riziko/mam to skonzultovane s neurochirurgom a som tiež zdravotník,chce to trochu času.

milluska

Petronellka, pri tvojej dg by som si davala sakra pozor, ci sa das operovat, je to totiz este v mieste, kde je miecha a lahko, by si ochrnula a to nevravim, ze nielen od pasa dolu :-(

petronella

mám herniu disku C5-C6-komplikovanú, tlačí mi na miechu idem na konzultáciu do RK prim.Kňazovický boli ste niekto operovaný?

meggie 1

ahoj tina. asi som ťa prehliadla. tiež ti prajem skoré uzdravenie. sama mám tri deti/ sice už teraz dospelé / ale viem čo to take dieťa obnáša. tiež čakám na žilinu a chvílami si myslím, že sa ani nedočkám. rozhodla som sa vrátiť do práce. s malou dušičkou.

milluska

Demi,monika, rada by som si casom taku zohnat, nemate nejake info ohl preplacania poistovnami? Inac, dakujem za typ. Dnes som uz druhy den cvicila s loptou a Pilatesa a musim povedat, ze v chrbtici citim taku lahkost! Joj8, to je typ aj pre teba: cvivit,cvicit, cvicit!!!

joj8

Ahoj platničkári ,ako som už písal ,mám hernie medzi c5-c5 a L4-L5 takže mi trpla noha a palec na ruke,skušajte infúzie ,lieky a cvičte smne sa zdá,že to zatial pomohlo,operáciu mi v BA na Kramároch odp ako krajne riešenie ak človek už nemôže vydržať ,skúste lieky konkr. ja beriem tlb. Yellon alebo Reparil,Lyriku,Dorsiflex,Myolastan.Infúzie Neodolpase,Fyz roztok +2ampl Mesocain,natryum salicilikum,Guajakuran,Mgso4 apon 20inf.,neurolog doporučil 3infuzie Solumedrol 1g 2-3dni/to sú hormony/ a cvičiť mam nejaku Brunkovu,to je iba návod,skušam aj akupunktúru ale nemam nič vyhraté ak máte nejaké rady budem rád ak napíšete,prajem všetkých všetko dobré a veľa zdravia.