Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mjanik

ja napichnem priamo bolestivé miesto a príslušnú dráhu po ktorej choroba ide po nohe.Treba odstrániť blok, ktorý tam vznikol z chladu ,tuhosť svalu povolí(krč) a prestane ťahať stavec do strany a tým spôsobovať bolesť

lea

kedze mam herniu disku L4/5 5 mm, doktorka mi napichavala krize, zapastia, ruky pri dlaniach, chodidla a nohu, do ktorej bolest vystreluje. zmiernenie nebolo takmer ziadne. chodila som tam kazdy den pocas 3 tyzdnov, je to velmi dobra pani doktorka, doverujem jej, ale povedala nakoniec, ze je na to akupunktura kratka. v minulosti som mala ine zdravotne problemy, ktore akupunktura uplne odstranila, v tomto pripade zial nie.

mjanik

tak to sa mi nezdá,lebo po 15 sedeniach si mala byť zdravá ako "rybička",rád by som vedel ,čo ti napichával !

lea

mjanik, ja mam velmi dobre skusenosti s akupunkturou, ale v pripade inych zdravotnych problemov. na herniu disku zial neucinkovala, aj ked som liecbu absolvovala 15x za sebou.

mjanik

škoda ,že nehľadáte iné spôsoby liečby,napr.akupunktúru,ktorá isto vie dané problémy odstrániť a riskujete operácie,ktoré v niektorých prípadoch sú neisté-v lekárskej literatúre sa píše ,že až 97 % operácií je zbytočných.Na operácie máte čas,keď neuspejú ostatné spôsoby liečby!!!!!!

milluska

Petronellka, vobec som ta nechcela nastrasit, ale takto dopadla moja kamaratka povedali jej, ze operacia ako posledna moznost a je aj riskantna. Uz je 10rokov na vozicku:-( Ale zase Joj ma pravdu, ze teraz su uz ine metody..
Ja idem tiez na operaciu, ale ja mam L5-S1, risk je vzdy, no uz som vyskusala vsetko a nemeni sa to..(mam poruchy citlivosti)
kazdopadne, RK je dobra klinika, a drzim ti palceky nech sa rozhodnes akokolvek!;-)

petronella

laila kolena ma nebolia je to celkova slabost nôh. ale s krkom je to príšerne. v utorok idem do RK uvidim co povedia.